How to: een ultiem chillweekend organiseren

Nu we nog een maand in lockdown zitten, wordt het hoog tijd om een ultiem chillweekend te organiseren. Een weekend waarin je niks hoeft te doen. Geen verplichtingen!

Uitslapen

Het eerste wat je gaat doen als het weekend is, is natuurlijk: uitslapen! Je hebt toch geen verplichtingen. Dus: maak je kamer extra donker en zet geen wekker. Blijf zo lang in bed liggen als je zelf wil, heerlijk! Ben je niet zo’n uitslaper en word je al vroeg wakker? Kijk dan bijvoorbeeld nog een serie in bed en start je dag rustig op.

Yoga in the morning

Om niet helemaal vast te roesten in deze periode is het wel lekker dat je in beweging blijft. Begin je weekend met een yogasessie. Trek je sportkleding, bijvoorbeeld van het fijne merk LASCANA, aan en go for it! Ik vind het fijn om te sporten in een comfortabele tight met een sport bh en een simpele top of T-shirt. Tijdens de warming-up draag ik vaak nog een vestje of een trui tot mijn spieren warm zijn. Rol je matje uit in je tuin of binnen in de woonkamer en kijk of je misschien in het zonnetje kunt zitten. Via mijn sportschool kan ik verschillende filmpjes bekijken voor een thuis workout, maar je kunt natuurlijk ook op YouTube een yogafilmpje opzetten om je dag lekker ontspannen te beginnen.

Lunchen like a boss

Lunchen en koffiedrinken in een restaurant zit er helaas nog niet in, dus moet je er thuis maar wat van maken. Bestel jij altijd een broodje carpaccio als je gaat lunchen? Maak er dan gewoon eentje thuis! Dit keer ben jij de kok én de klant. Ook best leuk toch? Dek de tafel netjes en geniet van jouw zelfgemaakte lunch.

Wandelen, let’s go outside!

Oké, om toch nog eventjes een andere ruimte te zien dan je appartement of huis, ga even naar buiten! Wandel een ander rondje dan je normaal doet, zo verken je ook nog eens de buurt. Misschien ontdek je wel een straat waar je nog nooit doorheen bent gewandeld. Wandel je alleen? Zet dan je favoriete muziek op.

It’s hobby time

Nadat je lekker een rondje hebt gewandeld, is het tijd om een paar uurtjes te hobby’en. Misschien is dat voor jou wel schoonmaken of opruimen (ik kan het me niet voorstellen, maar oké, het kan!). Wat ik leuk vind om te doen in mijn vrije tijd? Nou, sinds de lockdown ben ik – net als heel Nederland – aan het puzzelen geslagen. En ik vind het nog leuk ook! Ik ben nu bezig met mijn derde puzzel. Verder lees ik graag boeken (recensies van boeken die ik lees plaats ik op Adorable Books, dus mocht je nog op zoek zijn naar leuke boekentips, struin onze blog dan zeker af!) en sport ik regelmatig. Maar niet op deze chilldag, want vandaag hoeft er niks.

Eten bestellen

’s Avonds is het tijd om eten te bestellen! Als ik eten laat bezorgen, ga ik meestal voor een pokébowl of sushi. Zó lekker! Treat yourself! Plof neer op de bank en als jij de hele dag in je pyjama wil zitten, niemand die het ziet. Heerlijk toch? Fluffy sokken kunnen bij je pyjama-outfit niet ontbreken. Bestel jouw comfortfood bij een lokale ondernemer en geniet ervan!

Naar de bioscoop, maar dan thuis

Hoe kun je een chilldag beter afsluiten dan met een film- of seriemarathon? Begin er ’s middags al mee als je zin hebt, en anders gewoon lekker ’s avonds. Op zoek naar een leuke film of serie? Ik schreef een artikel met 14 goede films die je gezien moet hebben op Netflix en 16 goede series op Netflix om te bingewatchen. Pak je favoriete snacks erbij (chips! popcorn! cola! m&m’s!) en nestel je in de bank en kom er heel de avond niet meer uit.

Hoe zien jouw weekenden er tegenwoordig uit? 

Volg:
Delen:

7 Reacties

 1. 28 april 2020 / 16:09

  Eten bestellen dat doen wij eigenlijk nooit (als er een sushi tent dichtbij zat, dan wel hoor;) verder hebben wij gisteren de film extraction gekeken, flinke actie maar vond hem wel goed. Verder heb ik zaterdag gekookt voor mijn ouders en verder veel in de zon gelegen.

  • Tedje
   Auteur
   30 april 2020 / 13:12

   Oh, die film staat ook nog op mijn lijstje! Heerlijk he, toen het nog mooi weer was!

 2. 30 april 2020 / 14:02

  Oh heerlijk zo’n weekend! Leuk chill broekje heb je aan :)

  • Tedje
   Auteur
   1 mei 2020 / 08:53

   Haha, thanks! Hij is van de Hema en gaat al heel wat jaartjes mee ;-)

 3. Suzanne
  16 juli 2020 / 19:02

  Uitslapen! Dat doe ik graag ;) De beste tip trouwens! Vooral als je ook in de lockdown periode moet werken :p

  • Tedje
   Auteur
   21 juli 2020 / 11:20

   Haha, dat is ook een hele goede inderdaad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *