How to: Frisse zomerlook met Catrice

How to: Frisse zomerlook met Catrice

Vandaag laat ik jullie een frisse look zien dat ik met één paletje van Catrice heb gemaakt, namelijk 010 The Season’s Must Have. In het paletje zitten 4 kleuren: paars – grijs/blauw – lichtgroen – een lichte highlighter. Kijken jullie mee voor een stappenplan en foto’s?

Dit is het paletje van Catrice: 010 The Season’s Must Have. Volgens mij is het paletje, helaas, niet meer verkrijgbaar. Je kunt natuurlijk ook andere, vergelijkbare kleuren gebruiken om deze look na te maken!
We beginnen zoals altijd met een oogschaduwbasis. Dit product zorgt ervoor dat je oogschaduw beter en langer blijft zitten. Ook komen de kleuren beter tot hun recht. Ik gebruikte de oogschaduwbasis van Too Faced, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een budget basis te gebruiken.

Daarna brengen we met een gewone oogschaduwkwast de highlighter aan over het gehele ooglid, tot aan je wenkbrauwen.

Nu pakken we de grijs/blauwe kleur en deze brengen we aan over het bewegende ooglid. Deze kleur is niet zo goed gepigmenteerd, dus zorg ervoor dat je de kleur in meerdere laagjes opbouwt.

Nu pakken we een kleine, ronde oogschaduwkwast en daarmee deppen we in de paarse kleur. Goed aftikken voordat je de kleur op je oog gaat aanbrengen, anders krijg je fall out (de oogschaduw valt op je wangen). De paarse kleur brengen we aan in de crease, de arcadeboog. Zorg ervoor dat je met een dun laagje begint, je kunt de kleur zo donker maken als je wil.

Daarna pak je een blendingkwast en je blend de paarse kleur goed uit. Breng daarna nog een beetje blauw/grijze oogschaduw aan op je bewegende ooglid, je zult zien dat deze kleur goed vervaagd is. Breng daarna nogmaals de paarse kleur aan in je arcadeboog. Daarna kun je je wenkbrauw bot gaan highlighten met de lichtste kleur.

Breng de paarse kleur aan met een dun, schuin afgesneden kwastje onder je onderste wimperrand en als een eyeliner boven je bovenste wimperrand.

Voor een leuk, zomers effect kun je ervoor kiezen om de groene kleur in je binnenste ooghoeken aan te brengen. Ik heb ervoor gekozen om de paarse kleur niet zo heel heftig aan te brengen, zo wordt het een mooie look voor overdag!

Een likje mascara, een beetje bronzer en blush en je look is helemaal af! Vergeet de lipgloss niet!

Wat vind jij van de look? 
Fijne paasdagen iedereen! Liefs van Tedje

Volg:

22 Reacties

 1. 7 april 2012 / 10:07

  Mooie nude look! Goede uitleg geef je er ook bij :-)
  Fijne paasdagen!

 2. 7 april 2012 / 10:15

  Wauw, dat is echt een mooie lentelook! Love it!

  • Tedje
   Auteur
   7 april 2012 / 11:51

   Wow dat heeft nog nooit iemand tegen me gezegd! Thanks!

 3. 7 april 2012 / 11:12

  Dit soort looks vind ik echt super mooi! Ik dacht eerst dat hij heel blauw zou zijn, maar het eindresultaat lijkt mee taupe.

  • Tedje
   Auteur
   7 april 2012 / 11:51

   Dat komt omdat de pigmentatie van het paletje niet heel goed is, wat overigens helemaal niet erg is! Zo kun je het lekker rustig laten!

 4. 7 april 2012 / 13:38

  Moooie look, denk dat het mij ook erg mooi zal staan! So thankyou! :) Ik heb natuurlijk zo’n lichte huid, dus als het te donker is lijkt ’t net of ik een knal op m’n ogen heb gehad hahaha.

 5. 7 april 2012 / 19:28

  Mooie look ! Ik heb het paletje ook :)
  FIjne paasdagen!

 6. 8 april 2012 / 17:48

  Mooie look, iets wat ik ook zo kunnen dragen.
  Nog een fijne Paasdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *