How to: Gradient/ombre nails

How to: Gradient/ombre nails

 photo IMG_4410a.jpg

Nail art. Ik vind het heel leuk, maar ik ben er gewoon niet zo goed in. Gepriegel met kleine kwastjes en gedoe met glittertjes, nee, niks voor mij. Daarom laat ik vandaag aan jullie zien hoe je gradient, ofwel ombre nails kunt maken. Easy as one two three en het ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit. 

 Wat heb je nodig? 
– Twee kleuren nagellak. Ik koos voor twee roze kleuren, maar je kunt natuurlijk alle kleuren met elkaar combineren. Je kunt ook zoveel kleuren als je wil gebruiken. Ik gebruikte de kleuren 360 Raspberry Fieds Forever van Catrice en 235 Jyvaskyla uit de Peaceful Finland collectie van W.I.C. by Herôme.
– Een sponsje. Ik gebruikte een driehoekig make-up sponsje van ELF, maar je kunt ook een schuursponsje gebruiken.
– Papier
– Een dottingtool of satéprikker.
– Base- en topcoat.

 photo IMG_4388a.jpg

 

Lak je nagels eerst met een basecoat. Laat dit goed drogen. Lak daarna je nagels in een van de twee kleuren die je gaat gebruiken voor de ombre nails. Ik koos voor de lichte kleur, zodat de donkere kleur aan de rand van mijn nagels komt.

 photo IMG_4402a.jpg

Lak de twee kleuren nagellak die je wil gebruiken op een papiertje naast elkaar. Met de dottingtool of satéprikker maak je kleine rondjes waar de kleuren in elkaar overlopen. Hierdoor wordt het gradient effect (ofwel de overloop) nog mooier. Meten is weten, dus kijk van tevoren even hoe breed je de strepen nagellak maakt. Kleine nagels? Dunne strepen? Grote nagels? Maak dan wat dikkere strepen.

 photo IMG_4403a.jpg

Dep het sponsje in de nagellak. Zorg ervoor dat je nagels goed droog zijn, anders haal je de lak er weer af zodra je gaat stempelen. Kijk goed welke kleur je aan welke kant wil en stempelen maar. Dit is echt heel gemakkelijk. Je zult merken dat je twee à drie nagels kunt doen met een ‘ronde nagellak’. Daarna moet je weer even opnieuw op het papier lakken en deppen.

 photo IMG_4404a.jpg

 

Je gaat vast en zeker knoeien op de huid rondom je nagels. Je kunt je vingers afplakken met plakband, maar ik heb de overgebleven lak op mijn huid gewoon weggehaald met een wattenstaafje met remover. Als je nagels helemaal droog zijn, kun je er een topcoat overheen doen. Dit raad ik je wel aan, want door het stempelen kan de lak op je nagels een beetje dof uitvallen.

 photo IMG_4408a.jpg

 

And you’re done! Dit is echt een hele makkkelijke nailart die er ook nog eens heel gaaf uitziet.

Heb jij wel eens ombre nails gemaakt? 

Liefs van Tedje

 

Volg:

27 Reacties

 1. 19 juli 2013 / 07:38

  Oh my god! Dit ga ik deze vakantie ook zeker eens proberen!!!

 2. 19 juli 2013 / 09:31

  Oh Ted!!! Wat gaaaf! Moet het proberen, hihi Xx

 3. 19 juli 2013 / 09:37

  Heel leuk! Ik heb wel eens gewoon alleen de onderkant van mijn nagels gesponsd, maar moet dit ook snel eens doen. Vorig jaar maakte ik ook nog wel eens koetjes en dromenvangers op mijn nagels, maar da’s nu ook verleden tijd volgens mij… Dunnowhy. Geen tijd denk ik, haha.

 4. 19 juli 2013 / 10:32

  Mooi die ombre nails! Echt netjes gedaan :-) Ik heb het nog nooit geprobeerd omdat het me moeilijk leek maar ga het toch eens proberen.

 5. 19 juli 2013 / 10:45

  Wow, mooi! Gradient staat al zooo lang op mijn to-do lijstje. Deze vakantie ga ik mezelf er toch maar aan wagen :D

 6. 19 juli 2013 / 14:39

  Handige beschrijving, dit ga ik zeker eens proberen!

 7. 19 juli 2013 / 16:06

  Ik vind het evengoed wel erg leuk gelukt hoor :) ook de kleuren vind ik leuk!

 8. 19 juli 2013 / 18:08

  Het is handiger om de nagellak op bakpapier of een cd te druppelen, daar trek het namelijk niet in!

 9. 20 juli 2013 / 11:30

  Ik heb het ooit ook geprobeerd en dat was echt een mislukking! Leuk om te zien dat het bij jou wel lukt, misschien moet ik het ook nog eens proberen :)

 10. 20 juli 2013 / 17:59

  Lovelyyy!
  Ik moet ook écht wat gradient nagels gaan fixen haha

  XO

 11. 20 juli 2013 / 18:26

  Mooi gedaan. Ik heb nog nooit ombre nails geprobeerd. Ziet er wel redelijk makkelijk uit. Ga ik maar eens een x op mijn vrije dag proberen.
  Love,

 12. 20 juli 2013 / 20:24

  Leuk zeg! Ik ben dol op ombre, het staat zo zomers!

 13. 20 juli 2013 / 20:26

  Wow super handig! Dit ga ik zeker een keer proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *