How to: je nagels goed verzorgen

How to: je nagels goed verzorgen

Wie wil er nou geen sterke, lange nagels? Dat is toch de droom van iedere meid? Geen scheurtjes, geen slappe nagels die zo afbreken. Vandaag geef ik jullie een aantal tips hoe je je nagels goed kunt verzorgen. Het is winter en dat betekent dat je gewoon wat extra aandacht moet besteden aan je huid en dergelijke, maar ook aan je nagels!

Nagelriemen
Verzorg je nagelriemen goed door ze in te smeren met bijvoorbeeld de welbekende Lemony Flutter van Lush. Wat ik zelf momenteel doe, is mij nagelriemen invetten met de Paula’s Choice Lip & Body Balm.

Nagels
Jullie hebben vast ook wel eens last van ‘afbladderende’ nagels. Dat je van die velletjes van je nagels af kunt trekken. Ik had dat namelijk wel.  Wat er dan aan de hand is? Uitdroging. Je nagels worden bijvoorbeeld ook heel broos en slap van schoonmaakmiddel, omdat dat je huid en nagels uitdroogt.  Wat voor mij heel goed heeft geholpen is het Trind Nail Repair System. Deze kuur zorgt ervoor dat de vochtbalans in je nagels wordt aangepakt.

Nagellak remover
Kijk uit met aceton in nagellak! Dit droogt je nagels uit en dat moeten we niet hebben! Probeer dus een remover zonder aceton, zoals die van Sephora bijvoorbeeld, maar je hebt ook budget removers zonder aceton bij Kruidvat en Etos. Een tip voor als je je nagels aan het schoonmaken bent met remover: zorg dat er voldoende remover op je wattenschijfje zit. Leg het watje op één van je nagels, laat hem een paar seconden liggen en haal in een beweging het watje naar het uiteinde van je nagel. Zo voorkom je dat je nagelriemen in aanraking komen met de remover.

Daarnaast vind ik het er altijd mooi en verzorgd uitzien als mijn nagels voorzien zijn van een laagje nagellak. Mijn nagels zijn zo kaal zonder!

Ik heb zelf het idee dat mijn nagels sterker zijn geworden door het gebruik van nagellak. Hierdoor kan ik niet echt meer ‘pulken’ aan mijn nagels, want dat is gewoon vies. Als er nagellak op mijn nagels zit, kan ik de velletjes er ook niet meer afscheuren, want ik wil geen afgebladderde nagellak.

Wat is jouw ultieme tip voor verzorgde nagels? 

xoxo Tedje

Volg:

12 Reacties

 1. 13 december 2012 / 07:12

  Goede tip! het Trind verzorg producten schijnen heel erg goed te zijn, daar ben ik best benieuwd naar.. En ook heel erg slim om je nagelriemen met een vette lipbalsem in te smeren, die zijn vaak ook heel verzorgend en vettig. :)

  • Tedje
   Auteur
   13 december 2012 / 11:26

   Ja, dan hoef je niet perse een dure nagelriemolie of iets dergelijks te kopen!

 2. 13 december 2012 / 12:24

  Die Trind producten lijken me heel erg fijn!

 3. 13 december 2012 / 14:09

  Handige tips! Ik heb sinds kort Trind ontdekt en dat doet voor mij wel echt wonderen!

 4. 13 december 2012 / 16:37

  Mijn ultieme tip is je handen goed in te smeren en daarbij je nagelriemen goed te verzorgen.. even extra aandacht en dan een mooie lak. Dat houd ze mooi en sterk. :) Liefs

 5. 13 december 2012 / 16:50

  Het goude lakje is prachtig. Trind is ook een fijn verzorgingsmerk.
  Liefs, xxx

 6. 13 december 2012 / 18:27

  Super tips! Zeker net voor de feestdagen! Ikzelf heb ook last van broze en boze nagels haha! x

  beautybeatsbrains.blogspot.com

 7. 14 december 2012 / 16:47

  Goede tips! Sinds ik trind gebruik zijn mijn nagels echt supersterk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *