How to: Kwasten wassen

How to: Kwasten wassen

IMG_7074

Als je houdt van make-uppen, hoort het er ook bij om je kwasten regelmatig schoon te maken. Helaas vergt het altijd best wel wat tijd en laten we eerlijk zijn: het is niet zo’n leuk klusje. Ik denk dat de meeste meiden die zich elke dag opmaken, niet braaf één keer in de week of in de twee weken haar kwasten schoonmaakt. Het schiet er gewoon vaak bij in. Bij mij was het écht weer tijd om mijn kwasten een wasbeurt te geven. Maar, hoe pak je dit nu het beste aan? 

Het is heel belangrijk dat je je kwasten regelmatig schoonmaakt. Je kwast gaat telkens over je huid en weer terug in je make-up, hellooooo bacteriën! Kwasten wassen is niet moeilijk, het is juist een makkelijk klusje maar zoals ik al zei: het kost wat tijd! Let’s start!

Wat heb je nodig?
– Je vieze kwasten
– Zachte shampoo. Denk aan baby shampoo of shampoo voor de gevoelige huid. Ik gebruikte Sebamed shampoo.
– Een handdoek
– Water natuurlijk!

Ik was mijn kwasten altijd in de wasbak in de badkamer. Je kunt ook een grote kom pakken met water als je dat fijner vindt.

Laat een laagje lauwwarm water lopen in je wasbak.

Knijp een paar druppels shampoo uit je fles op je hand. Dompel je kwast (alleen de haren, niet het handvat) in het lauwwarme water.

Nu draai je rustig rondjes op je hand met de kwast. Je zult zien dat de shampoo gaat schuimen. Masseer de shampoo goed in je kwast. Daarna spoel ik hem altijd uit in de wasbak in het water dat ik erin heb laten lopen.

Daarna spoel ik mijn kwast goed uit onder het stromende water. Zorg dat alle restjes shampoo verdwenen zijn.

Nu knijp je je kwast heel voorzichtig uit. Niet te hard, uitkijken voor de haartjes!

Je kwast leg je te drogen op een handdoek. Ga de kwasten pas weer gebruiken als ze helemaal droog zijn. Als je ze namelijk al pakt wanneer ze nog een beetje vochtig zijn en je ze weer terug rechtop in je bakje zet, gaat het vocht in je handvat lopen waardoor hij af kan breken.

Eyeliner kwastje schoongemaakt, iew!

Vies water! Het was hooooog nodig om mijn kwasten schoon te maken… Ververs je water regelmatig ;)

Mission completed! Na ongeveer 24 uur zijn ze echt helemaal droog en zijn ze weer klaar voor gebruik.

En, was jij je kwasten regelmatig? 
Liefs van Tedje

 

 

 

Volg:

17 Reacties

 1. 24 juni 2012 / 10:37

  Het geeft altijd zo vies water hè, haha. Wel handige tutorial.. ook mooie duidelijke foto’s! :)

 2. 24 juni 2012 / 11:47

  Ik moet eigenlijk ook mijn kwasten weer gaan wassen, maar ik heb er nooit zin in. Ik denk dat ik het straks na de make-up maar weer eens ga doen ^__^ dan hebben die kwasten de hele dag nog om te drogen

 3. 24 juni 2012 / 12:04

  Zo doe ik het ook altijd. Even een vies klusje maar dan heb je ook wat.

 4. 24 juni 2012 / 13:46

  Oke … volgens mij zijn mijn kwasten ook weer aan de beurt (a)

 5. 24 juni 2012 / 14:39

  Ik was mijn kwasten wel regelmatig, ik heb er niet zo heel veel dus vind ik het niet zo een lastig klusje

 6. 24 juni 2012 / 18:23

  Niet mijn favoriete klusje, maar moet helaas gebeure. Ik denk wel dat ik hetvaker mag uitvoeren. -_-‘

 7. 25 juni 2012 / 11:32

  Ik ga mijn kwasten vandaag wassen! Ik was ze echt veel te weinig!

 8. 25 juni 2012 / 15:00

  Ik doe het altijd onder stromend water omdat ik niet kwasten in vies water wil ‘schoonmaken’..

  Ik doe altijd baby shampoo in een bakje en daar doe ik een klein beetje olijfolie bij. Zo krijg je je kwasten beter schoon omdat olijfolie vettige producten zoals foundation beter afbreekt. En mijn eyelinerkwast doe ik eerst alleen met olijfolie en daarna met zeep.

  Eigenlijk zou ik het ook vaker moeten doen. Of gewoon meer kwasten kopen (A)

  • Tedje
   Auteur
   25 juni 2012 / 17:33

   Dat is een goede tip met die olijfolie! Ik maak mijn kwasten ook niet schoon in vies water hoor! Ik ververs het water telkens :)

 9. 26 juni 2012 / 22:14

  Ik moet ze na 3 weken gebruik maar eens gaan scho0nmaken, ik had op andere blogs gelezen dat olijfolie beter werkt, klopt dit?
  liefs.x

  • Tedje
   Auteur
   27 juni 2012 / 13:00

   Ik kreeg laatst die tip ook inderdaad! Ik weet niet of het beter werkt, ga ik zeker even proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *