How to: voor de eerste keer epileren

How to: voor de eerste keer epileren

 photo IMG_3807a.jpg

The sun comes out en dat betekent: blote benen! We weten hoe vervelend het is om iedere dag je benen te moeten scheren. Tenminste, bij mij zijn er iedere dag wel weer nieuwe stoppeltjes te zien. Wil je de hele zomer niets of weinig aan je benen doen? Misschien is epileren dan wat voor jou. In dit artikel geef ik je tips hoe je het best voor de eerste keer aan de slag kunt gaan met het monster apparaat genaamd de epilator. 

Ik was altijd een beetje huiverig voor epileren. Ik hoorde van veel meiden dat het ontzettend veel zeer doet en dat het dus echt geen pretje is. *Lalala, ik ga even mijn benen epileren* Nou nee dus. Toen ik de mogelijkheid kreeg om de Remington Smooth & Silky te testen, moest ik me er ook maar eens aan gaan wagen. Ik heb het een hele tijd uitgesteld (alleen het geluid van het horror apparaat al schrikte me af), maar uiteindelijk heb ik toch doorgezet. Benieuwd naar mijn eerste ervaring met epileren?

Over Remington Smooth & Silky
Je kunt natuurlijk heel je lichaam epileren als je dat wilt (bikinilijn, oksels, armen), maar ik raad je aan als je voor de eerste keer gaat epileren om dan met je benen te beginnen. Smooth & Silky heeft allerlei opzet stukken (grote en kleine) die voor verschillende delen van je lichaam kunnen dienen.

Bij epileren wordt de gehele haar (inclusief haarwortel) verwijderd. Dit komt omdat het elektrische apparaat met kleine klemmetjes die ronddraaien, het haartje vastnemen en uittrekken.

 photo IMG_3806a.jpg

Dit zijn alle onderdelen die geleverd worden met de Smooth & Silky epilator van Remington. Een handig zakje om je epilator in te bewaren, een scrubhandschoen, een gebruiksaanwijzing, het monster apparaat zelf, een oplader, drie verschillende opzetstukken (eentje met o.a. aloë vera), een trimmer en een klein borsteltje om je apparaat schoon te houden. Er zit ook een lampje op het scheerapparaat waardoor je de haartjes nog beter kunt zien. 

Tips & Tricks
– De haartjes moeten niet te lang, maar ook niet te kort zijn. 3mm is de perfecte lengte volgens Remington. Als je haren te lang zijn doet het nog meer pijn!
– Geef je eraan over. Just do it. Is moeilijk, maar bedenk: zeker twee weken gladde benen!
– Ik heb mijn benen inmiddels een paar keer geëpileerd. De eerste keer verschenen er allemaal kleine rode bultjes. De tweede keer al niet meer. Schrik daar dus niet van, dat is een hele normale reactie van je huid. Zorg ervoor dat je je benen dus ’s avonds epileert, zodat de roodheid weg kan trekken in de nacht. Je wil niet met rode benen verschijnen natuurlijk.
– Maak kleine, ronddraaiende bewegingen met het apparaat.
– ‘Zweef’ niet met de epilator boven je huid, maar zet hem negentig graden boven je huid en druk zachtjes. Als je gaat zweven doet het nog meer pijn.
– Om de pijn te verzachten kun je je benen eerst even ‘verdoven’ met ijs.
– Zet je favoriete dansmuziek aan als je gaat epileren, zo hoor je de herrie van het monster apparaat niet.
– Weet je nog niet zeker of een epilator iets voor jou is? Leen er dan eerst eentje van bijvoorbeeld een vriendin. Het zou zonde zijn als je een duur apparaat aanschaft en het blijkt niks voor jou te zijn.
– Twee dagen na het epileren gebruik je de (meestal) bijgeleverde handschoen om te scrubben. Zo voorkom je ingegroeide haartjes.
– Epileren wordt meestal pijnlijker ervaren als je ziek of ongesteld bent. Houd daar rekening mee!
– Heeft je epilator meerdere standen? Zet hem dan op de hoogste stand. De haartjes worden op de hoogste stand het snelst eruit getrokken en dit doet minder zeer.

 photo IMG_3798a.jpg

De Smooth & Silky kun je zowel nat als droog gebruiken. Ik vind het wel prettig om hem onder de douche te gebruiken, want je poriën staan dan verder open en zo komt de haar gemakkelijker uit je huid. 

Of ik het een aanrader vind? Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Mijn pijngrens ligt nogal laag, dus bij mij doet het gewoon zeer. De eerste keer heb ik alleen de zijkant van mijn benen gedaan en toen zijn de haartjes ongeveer twee weken weggebleven. Remington zegt maximaal vier weken en mijn haren groeien vrij snel, dus dat zou wel kunnen kloppen. De tweede keer heb ik mijn onderbenen zo goed als helemaal gedaan (met hier en daar nog een haartje) en ook toen bleven de haren twee weken weg. Mijn oksels en mijn bikinilijn heb ik nog niet geprobeerd, dat lijkt me echt een hel. Er zijn meiden die hier heel goed tegen kunnen, maar ik ben daar toch wat te mieterig voor denk ik. Ik wil het epileren wel voortzetten, want het schijnt dat het na een aantal keer steeds minder pijn gaat doen.

De Remington Smooth & Silky 5 in 1 Cordless Epilator (EP7030) kost €79,99.

Heb jij al wel eens geëpileerd? 

Liefs van Tedje

Volg:

18 Reacties

 1. 10 juli 2013 / 06:17

  leuk, ik heb gisteren ook wat online gehad over een epilator van remmington!

 2. 10 juli 2013 / 09:40

  Wil het ook graag een keer proberen, maar ben inderdaad ook altijd beetje bangig ervoor. Hoewel mijn pijngrens niet zo laag ligt…

 3. 10 juli 2013 / 10:25

  Handige die tips! Lijkt me wel heel pijnlijk oehh..

 4. 10 juli 2013 / 11:16

  Mijn moeder heeft een epilady en elke keer denk ik ‘ik moet gewoon even doorzetten, dat zal toch best meevallen’ maar het lukt me echt gewoon niet haha. Hoewel het me wel handig lijkt…

 5. 10 juli 2013 / 11:32

  Aaaah nee epileren lijkt mij zo verschrikkelijk. Ik ga al dood als ik mijzelf mijn wenkbrauwen met een pincet bewerk. Respect dat jij het ondanks je lage pijnlevel toch volstaan hebt. :D

 6. 10 juli 2013 / 12:14

  Ik heb hem ook maar hij zit nog steeds in de verpakking haha (ieehhk) ik durf het gewoon niet. Vroeger had ik ook een soort epilady, aah wat een hell toen – na 1x was ik er klaar mee. Maar misschien ga ik het binnenkort toch even proberen :)

 7. Jeanne
  10 juli 2013 / 14:27

  Ik heb een epiladie valt best mee hoor

 8. 10 juli 2013 / 16:49

  Ik vind mijn wenkbrauwen epileren al een grote hel. Laat staan allebei mijn benen!

 9. 10 juli 2013 / 19:31

  ik epileer wel eens, maar als ik klaar ben met het ene been, doet het andere been te pijn en stop ik haha

 10. A nna
  15 augustus 2013 / 23:10

  Haha

  mijn moeder heeft zo’n oud ding, en ik wouw hem wel eens proberen..
  Superveel pijn!! ik ga het misschien nog een keer

 11. 27 oktober 2020 / 10:08

  Ik vind de klassieke methodes zoals waxen maar ook met de epilator te pijnlijk. Ik heb laserontharing uitgeprobeerd. Het is niet zo definitief als wordt gesuggereerd, en natuurlijk duur. Effectief is het wel en in ieder geval zo goed als pijnloos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *