Ik ben afgestudeerd!

Hoera! Na een zenuwslopende en intensieve dag gisteren heb ik mijn Bachelor of Journalism gehaald! 

Ik heb mijn hele leven van lezen en schrijven gehouden. Daar begon ik al mee vanaf het moment dat ik het kon. Ik verknipte tijdschriften en ik maakte er weer nieuwe tijdschriften van, ik ging iedere week naar de bibliotheek om het maximaal aantal boeken uit te lenen en ik schreef schriften vol met verhaaltjes. Het was daarom geen gekke keuze dat ik na mijn vwo-diploma journalistiek ging studeren.

Time flies when you’re having fun
Ik weet het nog als de dag van gisteren dat ik voor het eerst op de Fontys Hogeschool voor Journalistiek kwam. Ik ging naar een open dag en ik was eigenlijk meteen enthousiast. Ik besloot nog een meeloopdag te doen, maar daarna schreef ik me toch echt in. De afgelopen vier jaar zijn echt voorbij gevlogen. Ik heb heel veel leuke dingen mogen doen voor mijn studie. Zo ben ik bijvoorbeeld naar Valencia en Cyprus geweest en heb ik door mijn studie heel veel leuke en interessante mensen mogen interviewen. Ik heb twee super gave stages gelopen: bij Punt, het magazine van Avans Hogeschool en bij Head Office, een customer media bureau, twee bedrijven waar ik heel veel heb geleerd. En ik heb onwijs veel lieve vriendinnen ontmoet door mijn studie waar ik na mijn diploma-uitreiking zeker nog contact mee ga houden. Het belangrijkste dat er is gebeurd tijdens de opleiding? Ik ben mijn blog Teddlicious gestart! :)

Gisteren brak dan eindelijk de dag van het assessment aan. Mijn scriptie en artikelen voor het afstuderen had ik een maand geleden al ingeleverd en gisteren was dus echt D-day. Alles hing van het twee uur durende gesprek af. Bij de opleiding Journalistiek in Tilburg is het namelijk niet zo dat je een ‘go’ of ‘groen licht’ krijgt als je aan het afstuderen bent. Je bent eigenlijk gewoon op jezelf aangewezen… Een beetje een rare manier dacht ik, maar hey, al mijn medestudenten gingen door hetzelfde heen. Tijdens mijn assessment moest ik een presentatie over mezelf geven van een kwartier, werd ik een uur bevraagd over mijn scriptie, artikelen en communicatieplan en moest ik ook nog een opdracht doen waarvan ik van tevoren niet wist wat voor opdracht dat zou worden. Super spannend dus!

Wachten, wachten, wachten
’s Ochtends kreeg ik geen hap door mijn keel. Om 12 uur begon mijn assessment, maar ik pakte al om 9 uur de bus. Je weet het namelijk maar nooit met het openbaar vervoer en dan vooral in het bijzonder de treinen. Eenmaal op school kreeg ik de zenuwen wat meer onder bedwang. Twee uur voor een assessment lijkt lang, maar eerlijk? De tijd vloog voorbij. Het was een ontzettend leuk gesprek. De drie assessoren stelden wel moeilijke vragen, maar ik wist eigenlijk op alles wel redelijk een antwoord te formuleren. Voor ik het wist stond ik alweer buiten en zeiden ze: over drie uur vertellen we je de uitslag. My god. Nog drie uur wachten!

Gelukkig kwam mijn zusje me gezelschap houden en bracht zelfs lekkere carrotcake en Ice Tea Green mee. Wat een lieverd! Rond kwart over 5/half 6 kreeg ik dan eindelijk het verlossende antwoord: IK BEN AFGESTUDEERD MET EEN 7! Wauw, wat een last viel er van mijn schouders af. Ik heb de afgelopen vier jaar kei hard gewerkt om te staan waar ik nu sta en ik vind dat ik daar best trots op mag zijn.

En nu? 
Als jullie mijn blog volgen, weten jullie misschien wel dat ik inmiddels een fulltime baan heb. Drie weken werk ik nu in Roosendaal bij Red Banana (o.a. van de blogs Dutchcowboys en Travelvalley). Daar ga ik nu dus lekker verder met werken, zonder enige zorgen dat ik mijn diploma nog moet halen. Heerlijk! 16 juli is de diploma-uitreiking en ik kan niet wachten om mijn handtekening op dat papiertje te gaan zetten…

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

29 Reacties

 1. Laura
  23 juni 2015 / 05:26

  Gefeliciteerd Tedje! En heel veel succes met je nieuwe baan!
  Ik heb donderdag mijn laatste assessment en daarna weet ik ook of ik geslaagd ben, spannendddd!

  • Tedje
   Auteur
   23 juni 2015 / 13:39

   Dankjewel! Oh, en wat super spannend! Heel veel succes!

 2. 23 juni 2015 / 06:48

  Super. gefeliciteerd! En aaah, ik weet het nog zo goed. Die dag. KILLING, haha! Maar zo heerlijk als je het dan hebt!

  • Tedje
   Auteur
   23 juni 2015 / 13:39

   Jaa het was echt zenuwslopend. Ik besef ook nog niet helemaal dat ik mijn diploma binnen heb!

 3. Joni
  23 juni 2015 / 07:04

  Yeaaaaaaah zoooo trots! Geweldig gedaan Ted. Zo fijn en heerlijk. Lekker van dit moment genieten hihi!!

 4. Fred
  23 juni 2015 / 07:36

  Ta taaaa tetterdetetterdeTed!

 5. 23 juni 2015 / 09:50

  Wauw, wat onwijs goed!! Van harte gefeliciteerd! (Ik had gisteren net zo’n zenuwslopende dag, maar ik heb mijn scriptie helaas nog niet gehaald.. flink balen!)

  • Tedje
   Auteur
   23 juni 2015 / 13:40

   Ah, wat jammer Simone :( Maar bij jou komt het ook goed, dat weet ik zeker!! Heel veel succes en nog even knallen!

 6. 23 juni 2015 / 10:32

  Gefeliciteerd!! Ik weet nog goed dat ik ook zo blij was vorig jaar toen ik mijn diploma Journalistiek haalde. En wat knap dat je gelijk al een fulltime baan hebt (zelfs al voor je afgestudeerd bent), daar zijn een heleboel net-afgestudeerden heel jaloers op denk ik!

  • Tedje
   Auteur
   23 juni 2015 / 13:40

   Ja, dat is echt bizar inderdaad!! Echt super fijn :)

 7. 23 juni 2015 / 12:26

  Wat een stress, maar gelukkig ben je geslaagd! Gefeliciteerd :)

 8. 23 juni 2015 / 14:09

  Wat een spannende dag met een fijne uitslag, gefeliciteeeerd! Veel succes met je nieuwe baan. :)

 9. 23 juni 2015 / 18:31

  Gefeliciteerd Tedje :D Super goed gedaan! Ook heel erg leuk dat je nu een ontzettend toffe fulltime baan hebt.

 10. Nadia
  23 juni 2015 / 20:03

  Gefeliciteerd! Door je verhaal werd ik weer even herinnerd aan mijn eigen assessment, zenuwslopend inderdaad. :p

 11. Anita te Gussinklo
  23 juni 2015 / 20:04

  Van harte Gefeliciteerd Tedje, wat een fijn gevoel he?
  Heel veel succes met je nieuwe baan

 12. 23 juni 2015 / 20:35

  Van harte gefeliciteerd !!!! succes met je nieuwe baan ook x

 13. Sam
  25 juni 2015 / 13:43

  Gefeliciteeerdddd tedje!! :)

 14. Aniek
  25 juni 2015 / 21:28

  Wat goed! Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal! Geniet van dit gevoel :D

 15. 26 juni 2015 / 11:31

  Wauw gefeliciteerd! Je mag echt trots zijn op jezelf!

 16. 26 juni 2015 / 14:17

  Ik ben echt blij voor je, gefeliciteerd Tedje! Wat een heerlijk gevoel, zeker met je nieuwe baan :) Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *