I’m dreaming of New York City…

Advertorial – Hoe gaaf zou het zijn als ik naar New York zou kunnen gaan? De stad waar 24 uur per dag levendigheid is, de stad van Gossip Girl, de stad waar iedereen met een to-go koffie in zijn of haar handen loopt en de stad van de vele bezienswaardigheden en gelegenheden om te shoppen. Wat zou ik gaan doen als ik in The Big Apple was?

– Ik zou eerst alles goed uitzoeken. Een paspoort regelen, een visum als je die nodig hebt, een vliegticket naar New York boeken, kijken naar een leuk en betaalbaar hotelletje of appartement. Dat soort dingen! Ik denk dat je, als je goed zoekt natuurlijk, zeker goedkope vliegtickets kunt vinden, want vliegen is niet goedkoop! En je moet natuurlijk wel geld overhouden om te shoppen.

– Heel lang lopen in Central Park. Daarna zou ik op een bankje gaan zitten en genieten van alle mensen die voorbij komen lopen of rennen. Als ik zelf zou joggen, zou ik ook een rondje door het park rennen natuurlijk. Ik zou ook op zoek gaan naar kleine eekhoorntjes, die zitten daar heel veel!

–  Ik zou naar The Empire State Building gaan om een prachtig zicht te krijgen op de gehele stad.

– Héél veel foto’s maken zodat ik als ik thuis was de New York ervaring weer terug naar Nederland kon halen.

Ground Zero bezoeken, de plek waar vroeger de Twin Towers stonden. Dat lijkt me heel indrukwekkend. Ik interesseer me sowieso heel erg in de 9/11 ramp, een verschrikkelijke gebeurtenis die mij iedere keer weer kippenvel over mijn rug bezorgt.

– Naar het Vrijheidsbeeld gaan, omdat dit natuurlijk hét symbool is voor New York. The Statue of Liberty!

– Lopen over de Brooklyn Bridge, jullie allemaal bekend van alle films die zich in New York afspelen.

– Ik zou naar het Modern Museum of Art gaan, gewoon omdat je daar geweest moet zijn. Evenals het American Museum of Natural History en het Guggenheim.

– Heel veel naar de Starbucks gaan, en dan TED erop laten schrijven omdat dat géén rare naam in Amerika is.

– De Apple Store bezoeken en misschien ook wel een Apple product kopen, omdat het daar toch een stuk goedkoper is.

– Heel veel sparen zodat ik nog meer kan shoppen in New York op Fifth Avenue, the place to be. Ik denk dat ik met heel veel make-up zou thuiskomen, en met tassen vol kleding en lingerie van Victoria’s Secret.

– Een bezoekje aan de allerdrukste straat van New York: Times Square, mag natuurlijk niet ontbreken. Ik denk dat ik heel veel tijd nodig heb om alle indrukken te verwerken. Zulke hoge gebouwen, zóveel mensen en een oneindig aantal aan banners en reclameborden. Wauw wat lijkt me dat een mooi beeld.

– Naar Rockefeller Center gaan. Daar heb je ook een prachtig zicht over de hele stad inclusief The Empire State Building! Dit wordt ook wel Top of the Rock genoemd.

– De M&M’s store bezoeken en dan een leuk aandenken meenemen, zoals bijvoorbeeld custumized M&M’s!

– Een $1 hotdog kopen op straat.

– Bovenstaande zou ik héél hard roepen als ik in een yellow cab zou stappen, net zoals in de film. Nee, waarschijnlijk zou ik dat niet durven, maar ik zou wel heel graag een ritje in een befaamde gele taxi willen maken.

– Naar de Upper East Side en Manhattan gaan, omdat ik nou eenmaal Gossip Girl addict ben.

– Een musical bezoeken op Broadway. Ik ben een enorme musical fan en ik heb zowat alle musicals gezien die in Nederland hebben gedraaid. Hoe gaaf zou het zijn als ik er ook eentje kon bezoeken in New York?

– Een sportwedstrijd bezoeken. Het maakt me niet uit of dat ijshockey, honkbal, basketbal of American Football is. Het lijkt me gewoon ontzettend tof om zo’n wedstrijd mee te maken.

– Een cupcake eten bij Magnolia Bakery. Dat schijnen de állerlekkerste cupcakes te zijn, dat moet ik natuurlijk ervaren!

– Frietjes en een hamburger eten bij Shake Shack. Dit moet je blijkbaar gegeten hebben als je in New York geweest bent. Ik ben nu al benieuwd!

– Naar drogisten (drugstores) gaan. Die schijnen helemaal het einde te zijn op make-up gebied! Bovendien kun je in Amerika heel veel producten kopen van merken die ze in Nederland niet hebben!

One day, I’ll go to New York….

xoxo Tedje

 

Volg:
Delen:

13 Reacties

 1. 25 oktober 2012 / 14:31

  Haha leuk artikel! Ik zou ook wel graag een keer naar New York willen en bijna alles wat jij wilt doen ook doen :)

  Liefs, Esmée

 2. 25 oktober 2012 / 14:36

  Leuke blogpost!
  Ook erg grappig om me te bedenken dat ik alles op jouw lijstje heb gedaan behalve ‘Follow that car” en iets eten bij Magnolia Bakery.

  Volgend jaar herfst wil ik er weer heen, dus mag nu alvast beginnen met sparen :)

 3. 25 oktober 2012 / 15:02

  Leuke post! Ik wil ook graag nog eens in mijn leven naar New York toe. Ik vraag mezelf af of het bijvoorbeeld hetzelfde is zoals je New York op tv ziet in de series. Ik zou wel dezelfde dingen dingen willen doen als jou :)

 4. 25 oktober 2012 / 15:36

  Wat aan heerlijke post! Ooit wil ik ook eens gaan! En dit allemaal ook beleven :p De reis zal wel een flink aantal dagen in beslag moeten nemen. Anders kun je al dit leuks niet in die tijd gepropt krijgen! Haha!

 5. 25 oktober 2012 / 17:13

  Ik ga met je mee, en ik heb er nu al zin in!

 6. 25 oktober 2012 / 20:44

  Klinkt heel erg goed! De meeste punten staan ook zeker op mijn lijstje :D
  Ik wil zo graag naar NY, maar daar moet ik inderdaag heel hard voor sparen, want ik MOET shoppen! haha

  Groetjes
  Deborah

 7. 25 oktober 2012 / 21:59

  NY moet je zeker mee maken! Ik ben er eind vorig jaar geweest: verliefd geworden op NY. Wat een stad, wat een energie en indrukken! Ik hoop begin 2013 weer te gaan =)

 8. 26 oktober 2012 / 00:37

  Het lijkt mij ook helemaal geweldig om eens naar New York te gaan! En dan vooral zorgen dat ik veel kan shoppen, maar natuurlijk ook gewoon veel dingen bekijken.

 9. 26 oktober 2012 / 09:51

  Afgelopen zomer ben ik met mn vriend 10 dagen in NY geweest, het was amazing!! Ik ben echt verliefd op die stad geworden :) Wil heel snel weer terug..

 10. Esmée
  28 oktober 2012 / 17:12

  Ik wil oooooook naar New York City!! En al helemaal na het zien van die foto´s!

 11. Sophia
  28 oktober 2012 / 17:36

  Ik wil zooo graag naar NYC…. :3

 12. 29 oktober 2012 / 22:31

  Wat een leuk artikeltje ! !
  Ik wil ook zoooo graag naar New York en de laatste tijd kriebelt het heel erg !!
  Mijn buurman zit op het moment in Amerika voor zijn werk en mijn collega die is eergisteren net terug gekomen van een week vakantie in New York !! Hoezo ik ben jaloers !!
  En de nicht van mijn vriend is op het moment even in Nederland, want zij woont in Manhattan, want zij is model daar en heeft een eigen modellenbureau !! Whaaaaahh scream !!
  Ik zou dan ook alles willen doen wat jij hebt opgeschreven en dan gewoonweg elke dag genieten van het leven daar.
  Ik zou dan wel 2 of 3 weken willen gaan zodat je het leven daar echt kan ervaren, maar goed ,, dan moet er eerst maar eens flink gespaard worden ;)

  Liefs, ,Maaike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *