Inspiratie: 5 design klokken

Zonder klok ben je nergens… Tenminste, ik niet! Ik ben een vrouw van de klok en ik ben graag op tijd. Een klok in huis is dan ook echt onmisbaar. Maar naast het feit dat het een heel praktisch ding is, kan het ook een echte eyecatcher zijn in je interieur en kan het nét die extra finishing touch geven aan je woonkamer. Vandaag zet ik ter inspiratie een aantal mooie design klokken voor je op een rijtje.

Design klokken

De Ferm Living Trace wandklok is een minimalistische klok: alleen de simplistische wijzers voldoen. Het design is vervaardigd uit staal en messing en de wijzers steken mooi af op de matzwarte achtergrond. Een gevalletje: simpel, maar zeer stijlvol.

De klok der klokken is toch wel die van Biegert & Funk. Ik denk dat je ze wel eens hebt gezien. De Qlocktwo klok is een klok waarbij de tijd in woorden wordt weergegeven op het display. Een echte eyecatcher voor in huis. Het is anders dan anders! Helaas wel met een behoorlijk prijskaartje, anders had ‘ie al wel in mijn kamer gehangen…

De Vitra Sunflower Clock is ontworpen in de jaren ’50, maar is nog steeds stijlvol en tijdloos. De ontwerper, George Nelson, is een van de pioniers geweest die verantwoordelijk was voor het introduceren van modern design. Destijds was dit een vrij onconventioneel ontwerp. Dit is een echte designklassieker en ook weer een eyecatcher voor je interieur!

Links zie je de Menu Design Norm Tumbler wekker. Tegenwoordig zetten veel mensen hun wekker op hun smartphone – ik maak me er ook schuldig aan – maar hoe leuk is het om echt een wekker te zetten? En dan ook nog zo’n stijlvol exemplaar. Leuk detail: als je de wekker uit wil zetten, zet je hem gewoon op zijn kop.

Rechts zie je de Kartell Air du Temps klok, een ontwerp van Eugenie Quitllet. Hij koos bewust voor een minimalistisch en licht design. Hij wilde het relatieve idee van tijd op een stijlvolle manier een fysieke vorm geven. Nou, dat is behoorlijk gelukt! Ik vind het een kek klokje; heel mooi voor op een dressoir bijvoorbeeld.

Welke klok vind jij het leukst?

In samenwerking met Mister Design 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *