Inspiratie: design dressoirs

Met een verhuizing in het vooruitzicht – YAY! – is het tijd om te oriënteren op leuke dressoirs. Een heleboel meubels heb ik al, maar een eyecatcher van een dressoir ontbreekt nog. Hoog tijd om wat inspiratie van Design dressoirs op een rijtje te zetten dus.

Open rekken, zoals die hierboven van Ferm Living vind ik echt heel erg leuk. Je hebt plek om je mooiste spulletjes te etaleren. Denk aan mooie boeken, planten en bijvoorbeeld een leuk kunstwerkje. Het enige nadeel: je kunt er niet echt ‘rommel’ in kwijt, want dat zie je direct. Maar dat is weer heel makkelijk op te lossen met bakken of manden die je onderin kunt zetten. Bovendien is zo’n rek ook tijdloos en acht ik de kans klein dat je dit snel beu bent.

Ook heel leuk: een houten dressoir! Ik hou wel van lekker strak, zoals je misschien wel kunt zien aan deze inspiratiepost. Deze kastjes zijn van Ethnicraft en ik vind ze heel stijlvol door de ranke pootjes en het strakke design. Ideaal ook dat het een kastje is met deuren, want je hebt toch altijd wel spullen die nu eenmaal niet zo mooi zijn om uit te stallen. Denk aan een mandje met kabels of de administratie bijvoorbeeld.

Hoe mooi zijn deze dressoirs van Pastoe? Links zie je de Pastoe Joost Selectie M34 Landscape Dressoir, een echte eyecatcher voor je interieur. De subtiele kleurstelling is een knipoog naar het moderne design van de jaren vijftig en zestig, waardoor de kast een vleugje retro is. De kast is ontworpen door Joost van der Vecht, creative director bij Pastoe. De fronten van de lades en deurtjes zijn greeploos en maken de minimalistische uitstraling helemaal af. Ik zie mijn Marshall boxje hier al op staan, samen met een mooie plant en leuke kaarsjes. Een echt item voor op de wishlist, maar dat betekent: nog wel even doorsparen…

Welk dressoir vind jij het mooist?

In samenwerking met Mister Design

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 4 februari 2019 / 11:50

    Wat fijn Tedje dat je een eigen plekje in het vooruitzicht hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *