Inspiratie: design kasten

2JM_0015_0489

Mijn vriend en ik zitten nu iets meer dan drie maanden in ons appartement. We zijn zo goed als gesetteld, er mist alleen nog één ding: een kast in de kamer om de nu nog lege hoek mee op te vullen. In dit artikel zet ik wat inspiratie op een rijtje. 

We besloten om nog niet meteen een kamerkast te kopen toen we gingen verhuizen. Maar die ene hoek in de kamer is nog steeds leeg. Twee weken geleden werd de lege wand versierd met bierkratten vanwege onze housewarming en nu staat er een klein tafeltje met wat bloemen erop, maar het is overduidelijk: tegen deze muur moet een kast komen te staan.

We zijn nog een beetje aan het twijfelen over een open of een dichte kast. Ik denk dat het een combinatie wordt, want zo kan ik toch nog wat rommeltjes kwijt achter gesloten deuren, maar kan ik ook eyecatchers kwijt die het niet verdienen om niet gezien te worden. In dit artikel deel ik inspiratie met design kasten. Voor ons een verre toekomstdroom, maar wel héél leuk om naar te kijken, trends op te pikken en ideeën op te doen.

design kasten 5

Open of dicht?

Een handige combinatie van een open of dichte kast is bovenstaande kast van Pastoe. De A’dammer Opbergkast kun je helemaal dichtschuiven, maar je kunt hem ook open zetten en je boeken, plantjes en andere gadgets tentoonstellen. Uiteraard erg leuk in het wit, maar ze zijn ook in verschillende kleurtjes verkrijgbaar zodat het een echte eyecatcher wordt.

design kasten 2

Strak of speels?

Nog een ander vraagstuk: gaan we voor strak of speels? Zoiets als deze kast van Muuto vind ik namelijk ook heel erg leuk. Je kunt de vakken indelen zoals je maar wil en daardoor je eigen kast samenstellen. Deze kast zou ideaal zijn om tegen onze witte muur te plaatsen, want dan kan ik mijn kookboeken er mooi in tentoonstellen, maar ik kan er ook leuke beeldjes en vaasjes in kwijt.

Schermafbeelding 2017-04-04 om 16.26.36

Een kast waar ik wel een beetje verliefd op ben geworden is deze Muuto Compile Kast, ontworpen door Cecilie Manz. Lekker strak en simpel, maar toch ook een tikkeltje bijzonder door de opstaande randen aan de achterkant. Je kunt zelf bepalen hoe hoog deze kast is, ook heel handig dus.

Wat is jouw smaak qua kamerkasten? Ik ben heel benieuwd! 

Liefs,
Tedje

Dit is een gesponsord artikel. 

 

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 5 april 2017 / 08:23

  Prachtig, op dit moment heb ik geen ruimte voor een extra kast. Zodra ik ga verhuizen of meer ruimte hebt staat er nog een servieskast op mijn wishlist.
  Liefs

 2. Moeders
  5 april 2017 / 15:06

  Die Pastoe is wel erg mooi hè ! 😜

  • Tedje
   Auteur
   5 april 2017 / 16:35

   Haha, echt wel! Moeders heeft wel een goede smaak ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *