Inspiratie voor girlbosses: Babe you got this

babe you got this

Ben je een vrouwelijke ondernemer en voel je je aangetrokken tot deze prachtige kaft van het boek Babe, you got this? Ik vertel vandaag op mijn blog wat ik van het boek vind. 

Steeds meer vrouwen zijn op jonge leeftijd al heel succesvol. Ze hebben hun eigen bedrijf, een droombaan, een geweldige partner en een druk sociaal leven. En al die successen worden continu gedeeld via Facebook en Instagram. Je vraagt je vaak genoeg af: wanneer ga ík al die successen bereiken? Die dijk van een carrière én een fantastisch privéleven? Het schiet maar niet op. 

Emilie Sobels en Martje Haverkamp kennen deze vragen en vroegen aan 23 inspirerende, succesvolle, vrouwelijke ondernemers en zakenwonders om advies. 

Hoe wisten deze vrouwelijke ondernemers waar hun kracht lag en hoe hebben ze hun doelen bereikt? Welke misstappen maakten ze en hoe blijven ze trouw aan zichzelf en hun idealen? Hoe verkoop je jezelf of jouw ideeën aan anderen? Hoe bouw je een netwerk op? En bovenal: hoe combineer je je ambities met je sociale leven zonder knettergek te worden? Ik vraag het me wel eens af. Ten eerste: dit is geen boek met een duidelijk stappenplan om een succesvol bedrijf op te richten. Wat het wel is? Een herkenbaar en inspirerend boek waar gesprekken met vrouwelijke ondernemers vastgelegd zijn.

babe you got this 2

Eerlijk is eerlijk: Babe, you got this past perfect in mijn Instagram-feed en dat maakt het hebben-gehalte van dit boek nog hoger. Het boek telt 240 bladzijden en is opgedeeld in meer dan 30 hoofdstukken met duidelijke onderwerpen: bijvoorbeeld doelen stellen, beslissingen nemen, reflecteren, kritiek, sociaal plannen en brood op de plank. Je leest de ervaringen van onder meer actrice Hanna Verboom, Neelie Kroes, adjunct-hoofdredacteur van LINDA. Sanne Groot Koerkamp en blogger van Interior Junkie Elisah Jacobs.

Veel van de vrouwen waar ze mee hebben gesproken zitten in het wereldje van bloggen, copywriting en magazines, maar ze laten ook vrouwen aan bod komen die bijvoorbeeld werkzaam zijn bij Travelbird, saladebarketen SLA, Booking.com en een vacatureplatform.

babe you got this 3

Het is fijn en geruststellend om te lezen dat deze succesvolle zakenvrouwen soms ook even niet meer weten wat ze moeten doen. Het boek is dus opgebouwd in verschillende hoofdstukken, waar steeds verschillende vrouwen aan het woord komen. Omdat je niet iedereen kent, is het soms verwarrend wie wie is. Gelukkig zit er achterin een fijn portret overzicht van alle geïnterviewden, dan kan je stiekem even spieken.

Babe, you got this kan absoluut een eyeopener zijn en inspiratie geven. Of je nu je eigen #girlboss bent of in loondienst bent.

Het boek Babe, you got this van Martje Haverkamp & Emilie Sobels is verkrijgbaar voor €17,99 bij Bol.com.

Ben jij ondernemer? En ben jij benieuwd naar Babe, you got this? 

Liefs,
Tedje

InstagramFacebookTwitter 

Volg:
Delen:

13 Reacties

 1. 21 juli 2017 / 06:42

  Ik heb al goede verhalen over dit boek gelezen, ik ben er dan ook wel nieuwsgierig naar.

 2. 21 juli 2017 / 08:06

  Dit boek staat nog op mijn withlist omdat ik echt dol ben op dit soort boeken :)

 3. 21 juli 2017 / 08:33

  Dit boek staat nog op mijn leeslijst! Ben heel erg benieuwd en hoor er erg goede verhalen over! Fijne review ook! Denk dat het boek goede inspiratie/motivatie kan bieden aan vrouwelijke ondernemers (in de dop).

 4. 21 juli 2017 / 09:17

  Het lijkt me een best tof boek, maar in andere reviews las ik ook dat het een erg dun boekje was die zo uitgelezen is. Dat vind ik dan weer jammer!

  • Tedje
   Auteur
   21 juli 2017 / 12:58

   Het heeft 240 bladzijden, niet mega dik dus, maar ook niet super dun! Ik vond het wel meevallen, dat je er snel doorheen bent. En ik ben een getrainde lezer (ik lees heel veel!) haha!

 5. 21 juli 2017 / 10:03

  Heel leuk boek, bij mij begon de liefde ook al bij de kaft!

 6. 21 juli 2017 / 10:11

  Ik ben nieuwsgierig, ik kende hem nog niet! :)

 7. 21 juli 2017 / 14:00

  Klinkt goed! Ik ben al een tijdje nieuwsgierig naar dit boek en ik heb er er al meerdere positieve recensies over gelezen

 8. 21 juli 2017 / 14:47

  Ziet er leuk uit! Ik ben net een blog gestart en ga dit boek zeker bestellen!
  En inderdaad, alleen al voor de vormgeving zou ik het op m’n boekenplank willen hebben staan.

 9. 24 juli 2017 / 10:50

  Ik ben zelf net begonnen aan dit boek en nu al dol enthousiast. Hij is leuk he :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *