Inspiratie voor de slaapkamer: dekbedovertrek

Mijn slaapkamer is recht toe, recht aan. Er staat een bed, een kast, een stoel (die altijd bezaaid is met kledingstukken, herkenbaar?), een wasrek (dat eigenlijk gewoon mijn kast is) en twee wasmanden. Al langer kriebelt het om mijn slaapkamer aan te pakken en wat dingetjes te veranderen. 

Confession: mijn slaapkamer kan een rommeltje zijn. Als er bezoek komt, is het bed een handige plek om mijn jassen van mijn veel te volle kapstok te leggen. Maar het is ook een plek waar altijd te veel kledingstukken rondslingeren. Sokken en schoenen naast het bed, een stoel (ook wel ‘dé stoel’ genoemd) waar standaard te veel kledingstukken overheen hangen en dan nog niet te spreken over het wasrek dat er altijd staat en waar ik kleding die ik heb gedragen overheen drapeer én dat eigenlijk fungeert als kledingkast. Want deze meid is vaak te lui om kleding netjes op te vouwen en in de kast op te bergen. Waarom? Omdat mijn kast ook uitpuilt. Dat is een van de redenen waarom ik ben begonnen met het verkopen van kleding op Vinted, maar dat terzijde. Het ging tenslotte over de slaapkamer.

Behang aan de muur

Mijn slaapkamer kan wel een make-over gebruiken. Op de muur vind je namelijk bloemetjesbehang van de vorige bewoner. Prima behang, maar ik zou er zelf nooit voor gekozen hebben. Het was puur uit gemak dat ik het behang erop heb laten zitten. De grote speurtocht naar mooi behang kan beginnen dus. Tips zijn welkom! Ik heb nog een aantal lijsten met posters die mooi zouden staan op de muur waar mijn bed tegenaan staat. Dus die kunnen dan daar ook een mooi plaatsje krijgen.

Nieuw dekbedovertrek

Bij een nieuwe slaapkamer hoort natuurlijk een nieuw bed, een nieuw dekbed en een dekbed overtrek. Ik heb nu een bed van 1.40 breed. Knus hoor, als je er met z’n tweeën slaapt, maar het zou toch wel heel lekker zijn om een groter bed te hebben. Dekbed overtrekken kunnen ervoor zorgen dat je slaapkamer meteen een hele andere look en feel krijgt. Ik zie een slaapkamer voor me in witte en beige tinten. Licht. Fris. Helder. Een wit dekbedovertrek is áltijd goed. Helemaal als het net uit de was komt en je hebt je bed verschoond, dan lijkt het toch net alsof je in een hotelbed ligt te slapen? Misschien voeg ik hier en daar een plant of pampusgras toe. Niet te veel prullaria, daar houd ik niet van. Maar clean en rustig.

Ik ga sparen, heel veel dromen, en daarna ga ik op zoek naar mooie, nieuwe spullen voor mijn slaapkamer. Ik houd jullie op de hoogte…

In samenwerking met Smulders Textiel. 

 

Volg:
Delen:

3 Reacties

 1. 25 maart 2021 / 10:19

  Mag ik vragen waar jouw (nacht) lamp vandaar komt?

  • Tedje
   Auteur
   6 april 2021 / 09:18

   Hi Nicky! Dit zijn stockfoto’s, dus ik zou het je niet durven zeggen!

 2. 27 maart 2021 / 20:20

  Wij kozen niet voor de 180 maar 160 en dat vind ik groot genoeg haha, als we elkaar niet willen voelen dan hoeft dat ook niet. Maar wij waren ook al 8 jaar een twijfelaar gewend. Toen we samen gingen wonen wisten we niet wat ons overkwam!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *