5 x Inspiratietips: nieuwe look aan je woonkamer geven

0382

Soms kan het verfrissend zijn om eens wat anders te doen met je woonkamer. Maar je hebt geen zin om nieuwe (dure) meubels aan te schaffen. Hoe kun je er dan voor zorgen dat je je woonkamer een nieuwe look & feel kunt geven? 

1. Meubels verzetten

Ben je de opstelling van je woonkamer beu? Probeer dan eens wat anders! Zet de bank bij het raam in plaats van tegen de muur en probeer te spelen met de indeling van je woonkamer. Niet alle opties zullen even leuk zijn, maar soms kan het erg verfrissend zijn om de boel eens te verschuiven. Het is handig als je dit met iemand anders samen kunt doen. Zware meubels verzetten in je eentje is namelijk geen pretje! En die persoon kan je dan ook helpen met het beoordelen: is de verandering geslaagd?

2. Eyecatcher

Een gave eyecatcher in je woonkamer kan je interieur weer helemaal een boost geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke, gekleurde poef? Of een lamp boven de eettafel die helemaal in het oog springt?  Een andere tip: kunst aan je muur! Wat dacht je van een mooi schilderij of kunstwerk? Een (nieuw) vloerkleed bij het zitgedeelte of een felgekleurde, grote vaas? Zo hoef je maar één item te vervangen of extra aan te schaffen en zorg je voor een hele andere look en feel in je huis.

1184

3. Kleur op de muur

Een van je muren een likje verf geven zorgt ervoor dat je woonkamer er direct anders uitziet. De trendkleur van dit moment is groen, wat ik zelf een onwijs leuke trendkleur vind! Met een vrolijk kleurtje aan de muur lijkt het net alsof je in een nieuw huis woont! En het kan in een weekendje gedaan zijn, handig!

Secto_Design_Octo_4240_Modelroom

4. Accessoires

Een makkelijke manier om je interieur een nieuw tintje te geven, is om wat leuke accessoires aan te schaffen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleurrijke kussentjes voor in de bank, een mooie dienblad met kaarsen erop of een gaaf tijdschriftenrek om je tijdschriften in te leggen. Of koop eens een mooi nieuw kleed die je over de leuning van een stoel of bank kan leggen. Als je een paar van deze dingen doorvoert in je woonkamer, voelt je huis als nieuw!

6000067_10

5. Mix & match

En valkuil van het inrichten van je woonkamer is om bij de veilige kleuren te blijven. Oftewel: wit, grijs en zwart. Ik neem het je niet kwalijk, ik ben er zelf ook schuldig aan! Wil je eens wat anders in je woonkamer? Stap uit je comfortzone en mix & match met kleuren, verschillende stoffen en materialen. Probeer dingen uit, doe inspiratie op op internet en verzamel plaatjes van dingen die jij mooi vindt. Zo krijg je een goed beeld van wat je precies wil.

In samenwerking met Flinders. 

Volg:
Delen:

3 Reacties

  1. 19 juli 2017 / 09:39

    Handige tips! Wij hebben laatst de meubels verzet en het geeft zo’n andere look! Ben er super blij mee. Ik zou ook graag nog wat nieuwe items willen, om het wat op te fleuren.

  2. 19 juli 2017 / 10:03

    Hele leuke tips ik vind het toevoegen van een beetje groen met een aantal planten of bloemen ook wel leuk.

  3. 19 juli 2017 / 10:38

    Leuk artikel! Wij hebben thuis inmiddels best een voorraadje accessoires die wij kunnen omwisselen, dit doen we vaak per seizoen en zit ook wel wat kleurverschil in. Zo heb je gelijk een hele andere woonkamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *