Interieur inspiratie: Lodes

Mijn nieuwe favoriete bezigheid? Pinterest en magazines afstruinen op zoek naar wooninspiratie. We hebben namelijk een huis gekocht! En wat is er nu leuker dan inspiratie opdoen voor je nieuwe stekkie? Een van mijn nieuwste ontdekkingen is het designmerk Lodes. Een Italiaans merk waar ik eigenlijk nog niet zo bekend mee was, maar dat echt een klassiek Italiaans merk is dat al sinds 1950 meegaat.

Lodes werd in 1950 onder de naam Studio Italia Design opgericht door Angelo Tosetto in Venetië. Op de werkplaats in het Venetiaanse achterland ontwierp Angelo aan het eind van de jaren ’40 betoverende kroonluchters.  In Murano leerde hij de technieken en geheimen van het glasbewerken te begrijpen. Inmiddels zijn we drie generaties verder en is het bedrijf nog steeds in handen van de familie. Sinds 2020 – ter ere van het 70-jarig jubileum van het merk – onderging het merk een rebranding en heet het designmerk Lodes. Vakmanschap en innovatie staan nog steeds hoog in het vaandel bij het merk. Het resultaat? Prachtige, moderne designverlichting.

Design lampen

Lodes staat bekend om het ontwerpen van Design lampen. Alleen de beste materialen worden gebruikt, zoals de mondgeblazen glazen diffusers vervaardigd in Murano glas, die vervolgens met roestvrijstaal, messing en aluminium accenten in verschillende afwerkingen worden gecombineerd. Mijn favoriet? De Fork Lodes lamp. Deze collectie lampen is in samenwerking met Diesel Living gemaakt. In de collectie zitten zowel een hanglamp, een vloerlamp en een tafellamp. The Fork serie is geïnspireerd op een kampeertent: het lijnenspel en de silhouetten die ontstaan bij het ontsteken van het licht in een tent, dienden als inspiratie voor de lampenkap. Wanneer de Fork Large Hanglamp wordt aangezet, onthult zich een strak en grafisch lijnenspel van gestikte randen. Wat een mooi detail! De Fork Small Hanglamp kun je als individu ophangen, maar je kunt er dus ook meerdere clusteren. En daar ben ik ontzettend groot fan van! Het plafond in onze keuken is nogal hoog, en deze lampen zouden daar perfect hangen. Ik zie het al helemaal voor me!

Eén ding is zeker: met een Lodes lamp haal je een prachtig stukje Italiaans design in huis!

Kende jij het merk Lodes al?

In samenwerking met MisterDesign

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *