Interieur inspiratie: Vipp Design

Als ik iets leuk vind om te doen, is het mijn huis inrichten in mijn hoofd met de mooiste meubels. Een van mijn nieuwe ontdekkingen is het designmerk Vipp Design. Een merk waar ik eigenlijk nog niet zo bekend mee was, maar dat mijn designhart heeft gestolen. Die Scandinaviërs weten wel hoe je tijdloze producten moeten maken!

Vipp is een Deens designmerk met een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Het begint allemaal in de jaren ’30 van de vorige eeuw, wanneer de metaalsmid Holger Nielsen een auto wint bij zijn kaartje voor een voetbalwedstrijd. Hij verkoopt de auto en investeert het in zijn eenmanszaak. Het product waar het allemaal mee begon is de Vipp pedaalemmer. De prullenmand is een ontwerp uit 1985, in opdracht van een groot warenhuis.Eind jaren ’30 vraagt Marie, de vrouw van Holger, of hij een pedaalemmer wil ontwerpen voor in haar kapsalon. De pedaalemmer valt op bij klanten en zij vragen of Holger ook voor hen zo’n emmer zou kunnen maken. Zo gezegd, zo gedaan. Door de vele aanvragen neemt Holger de prullenbak in productie.

Tijdloos designmerk

In eerste instantie produceerde Vipp alleen maar pedaalemmers. Na het overlijden van Holger Nielsen ontfermen zijn dochter (Jette) en kleinkinderen zich over Vipp. Zij besluiten om ook designlampen, meubels en design accessoires toe te voegen aan de designcollectie. Zo groeit het bedrijf uit tot het designmerk zoals we het nu kennen: een minimalistisch, hoogwaardig, functioneel en tijdloos designmerk met een sterk eigen karakter. Naast pedaalemmers kun je bij Vipp ook terecht voor accessoires voor in de badkamer, zoals een zeeppomp, handdoekhouder, reserverolhouder en douchewisser. Maar denk ook aan accessoires voor in de keuken: afwasborstel, waterkoker, broodtrommel en keukenrolhouder.

Ook de meubelcollectie van Vipp vind ik prachtig. De Vipp610 Loft Sofa zou ik zo knippen en plakken in mijn eigen interieur. Ook de vloerlamp die je ziet op de afbeelding vind ik echt tijdloos en zou ik zo wegzetten. Deze lamp wordt gekenmerkt door de archetypische kap met kleine gaatjes. Deze lamp hebben ze ook als tafellamp, bureaulamp en wandlamp. Wauw!

Eén ding is zeker: het merk Vipp heeft mij ontzettend verrast en past helemaal bij mijn smaak. Het is strak, tijdloos en mooi afgewerkt. Echte eyecatchers in je interieur!

In samenwerking met MisterDesign. 

 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *