Interview met Cynthia van Misslipgloss.nl

07895119 Revlon Colorburst Lip Butter

De 22-jarige Cynthia Schultz leeft van de inkomsten van haar beautyblog Misslipgloss.nl. Iedere dag plaatst Schultz twee artikelen die tienduizenden mensen lezen. “Ik verdien geld met hetgeen dat ik het allerliefste doe: schrijven over make-up.”

 Vertel eens, hoe is Misslipgloss.nl ontstaan?
“Ik ben in 2006 begonnen met mijn blog. Ik was toen 16 en zat nog op de middelbare school. Ik vond beauty erg leuk en mijn vader zei: waarom maak je geen blog? Dat vond ik wel een goed idee, dus dat deed ik. Ik moest een naam invullen bij het aanmaken van een account en dat werd Misslipgloss, omdat ik op dat moment veel lipgloss had. Ik had een account aangemaakt en ik begon te schrijven over make-up.”

En toen?
“Vanaf dat moment ging alles heel snel. Ik kreeg steeds meer bezoekers en bedrijven stuurden mij producten op om te testen. Hartstikke leuk natuurlijk. Ik kwam ook in aanraking met BlogMij, dat is het bureau dat mijn advertenties regelt. Zij zeiden dat ze ervoor konden zorgen dat ik fulltime van mijn blog kon gaan leven. Ik geloofde dat in eerste instantie niet. Ik wilde wel met hen samenwerken, want dan kon ik tenminste iets met mijn blog verdienen. Ik deed het tenslotte toch al. Op mijn 18e heb ik mijn VWO diploma gehaald en daarna ben ik journalistiek gaan studeren in Zwolle. Na twee jaar ben ik daarmee gestopt omdat ik zo druk was met mijn blog. Toen heb ik ervoor gekozen om fulltime voor Misslipgloss te gaan schrijven. Nu zijn we tweeënhalf jaar verder en heb ik 30.000 bezoekers per dag.”

d884e6db Naar de kapper geweest!

Heb je geen spijt dat je gestopt bent met studeren?
“Nee, helemaal niet. In de tijd dat ik fulltime aan het bloggen ben, heb ik veel meer geleerd dan op school. Dat komt omdat ik best wel veel spannende dingen zelf moet doen, bijvoorbeeld spreken voor een groot publiek. Dat heb ik de afgelopen tijd heel veel gedaan en omdat ik het gewoon doe, stap ik over mijn angst heen en begin ik het nog leuk te vinden ook. Als je zoiets op school leert, is dat toch altijd net wat anders. Ik vind het ook veel fijner dat ik me nu op één ding kan focussen. Toen ik een paar jaar geleden nog studeerde, zat ik in de collegezaal aan Misslipgloss te werken. En met journalistiek is het nou eenmaal zo dat je niet perse een diploma nodig hebt om te kunnen schrijven, en dat is toch wat ik het liefste doe.”

Hoe verdien je eigenlijk geld met bloggen?
Ik verdien geld door middel van advertenties op mijn blog. Er staan een aantal reclamebanners op mijn site. Het geld dat ik daarmee verdien, is afhankelijk van het aantal mensen dat de banner ziet en er op klikt. Ook verdien ik geld met andere advertenties, die worden geregeld door BlogMij. BlogMij heeft contact met alle grote beautymerken. Zij zijn de schakel tussen mij en alle bedrijven die willen adverteren op mijn site. Ik krijg vervolgens instructies waarover ik moet schrijven en er is natuurlijk altijd overleg mogelijk. Als ik voor een artikel betaald krijg, staat er altijd ‘Advertorial’ bij. Zo blijft het duidelijk tegenover mijn lezers.  Voorheen is het wel eens gebeurd dat ik het er niet duidelijk bij heb gezet. Toen kregen de lezeressen het idee dat ze voor de gek werden gehouden.”

Wat voor kosten maak je?
“Het grootste gedeelte van mijn inkomen gaat naar mijn hostingbedrijf. Zij bieden ruimte aan op het internet. Daardoor kan ik publiceren. Er bezoeken ontzettend veel mensen mijn site. De kosten voor het hosten van mijn site worden daardoor ook steeds hoger. Afgelopen week kreeg ik een mailtje van mijn host dat we weer naar een andere oplossing moesten gaan zoeken, anders kan de host het niet meer aan. Ik ben ook nog geld kwijt aan de technicus die mijn site onderhoudt. Verder heb ik apparatuur nodig, zoals een filmcamera, een spiegelreflex en een laptop. Dat zijn natuurlijk geen kosten die ik iedere dag maak, maar dat kost wel een hoop geld. Alleen een camera kost al duizend euro. Daarnaast reis ik veel, vooral naar Amsterdam, dus daar komen de reiskosten om de hoek kijken.”

2f394eb1 Look met MAC Viva Glam Nicki

Zijn er dingen veranderd aan je blog sinds dat je er geld mee bent gaan verdienen?
“Er zijn advertorials en banners op gekomen. Dat is niet altijd even leuk voor de lezeressen, maar tegelijkertijd ben ik wel veel serieuzer aan mijn blog gaan werken. Er staan nu iedere dag op vaste tijdstippen twee artikelen online en ik ben zelf meer aanwezig op mijn site. Vroeger kon dat niet, want dan zat ik op school. Ik denk dat het alleen maar leuker en beter is geworden, voor mij zelf, maar ook voor de lezeres.”

Wat zou je doen als je geen verdiensten meer kon halen uit je site?
“Als de bezoekers er nog zouden zijn, blijf ik gewoon bloggen. Dat vind ik namelijk hartstikke leuk. Het wordt dan wel tijd om iets anders te zoeken, maar ik geloof niet dat zo iets van de één op de andere dag gebeurt. Ik zal het wel zien aankomen. Tegen die tijd heb ik denk ik wel een back-up plan bedacht of ga ik iets nieuws opstarten. Of misschien ga ik wel gewoon ergens vast werken. Ik heb een netwerk opgebouwd in de bladenwereld door mijn blog. Ik denk als ik ooit nog eens bij een tijdschrift wil gaan werken, dan kan dat wel.”

 Zie jij jezelf dit werk wel doen tot je 67e?
“Dat weet ik niet zo goed. Ik denk dat ik heel blij zou zijn als ik dit werk zo lang mag doen, want dit is wat ik het aller-leukste vind. Wat voor leuker baantje kan ik me eigenlijk nog wensen? Iedere dag bloggen over make-up en daar mijn geld mee verdienen. Het kan natuurlijk zijn dat ik het op een bepaald moment niet meer leuk vind. Dan is het tijd dat ik op zoek ga naar iets anders, maar ik weet dus niet zo goed of ik dit werk mag en kan blijven doen tot mijn 67e. Ik kijk nog niet echt naar de toekomst. Zolang ik het leuk vind en zolang het goed blijft gaan, ga ik er gewoon mee door. Ik ben wel altijd bezig met ‘zijweggetjes’, bijvoorbeeld nu met mijn presentaties die ik geef voor grote bedrijven zoals Net5 of met de webshop die ik onlangs ben begonnen.”

156d7c1a Turquoise look met MIYO

Heb je de inkomsten van je webshop nodig om te bestaan?
“Nee. Ik kan goed rondkomen van mijn blog. Al het geld dat ik nu verdien met mijn shop, gaat direct weer naar het inkopen van nieuwe producten. Op dit moment verdien ik er dus nog niks mee. Over een paar jaar hoop ik dat daar wel vaste inkomsten uitkomen. Het hebben van een blog is best wel onzeker namelijk. Het kan een maand heel goed gaan, maar het kan ook een maand niks zijn.”

Wat zijn de hoogtepunten en de dieptepunten van jouw carrière?
“Een van de hoogtepunten is toch wel dat ik de knoop heb doorgehakt om te stoppen met journalistiek en vol voor mijn blog te gaan. Een ander hoogtepunt is mijn eerste persreis. In 2010 ging ik met Red Bull naar Tokio samen met journalisten van de Nieuwe Revu en de Telegraaf. Ik vond het zo bizar dat ik als beautybloggermeisje tussen zulke bekende media stond. Er is niet echt een dieptepunt dat ik kan aanwijzen, maar soms worden er hele negatieve reacties achtergelaten op mijn blog. Ik had een reclamecampagne waar ik in een filmpje volledig te zien was. Ik had het filmpje online gezet en honderden reacties gingen erover hoe dik ik eruit zag. Dat vond ik heel erg. Er kwamen toen nog twee video’s, dus ik was heel bang voor de reacties die nog zouden komen. Ik verbaasde mezelf erover dat mensen zo onaardig doen op het internet. Gelukkig is het meestal maar van korte duur en is het de volgende dag weer over.”

Bron foto’s: Misslipgloss.nl

Volg:

33 Reacties

 1. 19 oktober 2012 / 06:50

  Heel erg leuk interview, vind het erg jammer dat zo negetieve reacties krijgt/kreeg over haar gewicht. Ze is een prachtige meid/vrouw en ze is zo precies goed!
  Liefs

 2. 19 oktober 2012 / 08:01

  Leuk! Ik lees haar blog met heel veel plezier en ben mede door Cynthia begonnen met bloggen.

 3. 19 oktober 2012 / 09:42

  Tof interview! Vind het ook een leuk onderwerp om over te lezen.

 4. 19 oktober 2012 / 10:47

  Wat leuk zeg, zo’n interview, nu komen we nog meer over Cynthia te weten :D

 5. Joyce
  19 oktober 2012 / 11:05

  Leuke interview! Staan dingen in die ik altijd al heb willen weten :)

 6. 19 oktober 2012 / 12:16

  Vind het een heel leuk interview om te lezen :) Zo kom je er toch meer over te weten he! Vind het altijd zo naar dat mensen zoals zij, die wat bereikt hebben, naar beneden worden gehaald door middel van negatieve reacties. Helaas hoort het er bij, maar toch. Als die mensen recht voor je neus staan zijn ze meestal niet zo bijdehand :)

 7. 19 oktober 2012 / 12:19

  Hartstikke leuk dat je een interview met haar hebt gehad! Leuk om te lezen :)

  X Esmée

 8. 19 oktober 2012 / 12:53

  Je kan goed zien dat je journalistiek studeert, wat leuk geschreven! Ik volg Cynthia’s blog met veel plezier, ik vind het heel knap hoe ze het allemaal doet!

 9. 19 oktober 2012 / 18:37

  Wat leuk dat je haar hebt mogen interviewen! En ook zeker erg leuk om te lezen.

 10. 19 oktober 2012 / 23:07

  Leuk interview, je merkt nog steeds in de antwoorden van Cynthia dat ze écht nog steeds van haar beroep houdt. :)

 11. 20 oktober 2012 / 12:12

  Wat ontzettend leuk dat je haar geinterviewt hebt zeg! Erg leuk om te lezen ook!

 12. 21 oktober 2012 / 12:22

  Wat een goed geschreven artikel, zeg! Ook leuk om eens wat andere dingen over Miss Lipgloss te lezen :)

 13. 23 oktober 2012 / 18:27

  Superleuke interview! Ik lees haar blog dagelijks met veel plezier ! :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *