Is Netflix een echte musthave? – Mijn ervaringen

Als jullie mijn blog al langer volgen, weten jullie dat ik een enorme serie- en filmfreak ben. Sinds een maand heb ik Netflix aangeschaft samen met mijn vriend en mijn zusje. Vandaag ga ik jullie mijn ervaringen en bevindingen met jullie delen! Ik kijk iedere dag wel een aflevering van een serie of een film. Zoals jullie misschien wel weten, doe ik mee met de Movie Challenge. Dat doe ik nu al voor het derde jaar! Je kunt wel zeggen dat ik een echte film liefhebber ben dus. Voordat ik Netflix had, keek ik veel dvd’s en downloadde ik de series en films die ik graag wilde kijken. Niet helemaal legaal natuurlijk. Omdat mijn vriend en ik allebei zulke film- en serieliefhebbers zijn, hadden we het er steeds vaker over om een Netflix-account aan te schaffen. Dan is het tenminste legaal en tsja, wat is nou een paar euro in de maand?

Wat is Netflix eigenlijk precies?
Netflix is een streamdienst. Het aanbod van Netflix wordt direct van internet afgespeeld, gestreamd dus. Met een abonnement kun je voor een vast bedrag per maand online onbeperkt naar films en series kijken, maar ook documentaires en exclusieve series die Netflix zelf produceert (Orange is the New Black bijvoorbeeld).

Bij Netflix is het fijn dat je een maand hebt om te kijken of je het wat vindt, en dat helemaal gratis! Dat is natuurlijk al een voordeel. Wij hebben een account waarbij je met vier mensen tegelijk op Netflix kunt kijken. En dan maakt het helemaal niet uit waar je bent! Ik kijk in Utrecht, mijn vriend in Maastricht en mijn zusje in Brabant en dat gaat helemaal prima.

Het aanbod
Tsja, dat is wel even een minpuntje. Loop jij altijd helemaal gelijk met alle afleveringen in Amerika? Dan zal Netflix je misschien tegenvallen. Ik liep eerst ook altijd gelijk met Amerika, maar sinds ik Netflix heb, (en weer opnieuw ben begonnen met Gossip Girl, waar ik mijn handen vol aan heb, haha!) doe ik dat eigenlijk niet meer. Ik ben andere series gaan kijken die al wat ouder zijn en waar ik dus lekker mee kan bingewatchen ;) Wat ik heel handig vind, is dat er iedere week een lijst verschijnt met nieuwe titels die op Netflix komen. En hier kun je kijken wat er allemaal op Netflix staat! Ik ben al lang blij, want Gossip Girl staat erop, even als Orange is the New Black, Sherlock, Suits en Once Upon a Time. The Vampire Diaries staat er ook op, maar die is nog niet helemaal compleet. Maar ik heb nu mijn handen vol aan alle andere series, dus dan kan TVD wel even wachten.

Oke, even alles op een rijtje!

Voordelen:
– Overal waar je internet kun je Netflix kijken. Je kunt dus ook inloggen bij een computer bij een vriendin.
– Er staan een heleboel series, films en documentaires op. Altijd wat te kijken dus!
– Je komt films en series tegen die je normaal niet zou kijken en nu wel.
– Altijd ondertiteling!
– Eerste maand gratis.
– Je kunt een ‘groter’ account kopen waardoor je met meerdere gebruikers tegelijk kunt streamen vanaf één account.
– Het is allemaal legaal.
– Netflix onthoudt waar je gebleven bent. Al druk je op je laptop halverwege een serie op kruisje, je kunt daarna op hetzelfde moment instromen op je telefoon.
– Over telefoons gesproken: je kunt Netflix ook kijken op je smartphone! Lekker in bed Gossip Girl kijken op mijn iPhone.
– Snelle

Nadelen: 
– Niet alles is up to date. Series lopen achter en je hebt niet het allernieuwste aanbod. In vergelijking tot het aanbod in Amerika valt het Nederlandse aanbod vies tegen. Afleveringen van series worden daar veel sneller toegevoegd en daar staan de allernieuwste films op!
– Het kost je een paar euro in de maand. Wij betalen nu 12 euro in de maand (gedeeld door drie is €4 per persoon per maand). Tja, je zou ook gratis kunnen downloaden, maar dan ben je natuurlijk illegaal bezig.
– Je kunt alleen kijken waar je internet hebt. Het is een voordeel, maar ook een nadeel. Je kunt films of series dus niet ‘opslaan’ om later te kijken op een plek waar je geen internet hebt.
– Snel internet is een vereiste! Anders krijg je korrelig beeld.

Conclusie? Ik ben ontzettend blij met Netflix. Ik kijk films die ik anders niet zou kijken en ik ben lekker opnieuw begonnen met Gossip Girl. Heerlijk! De nadelen wegen niet op tegen de voordelen, dus ik raad Netflix aan iedere film- en serieliefhebber aan. Oké, het is niet altijd up to date, maar er is altijd wat te kijken! Het nieuwe seizoen van The Vampire Diaries nog niet beschikbaar? Dan ga ik toch lekker door met Gossip Girl of een andere serie. Ik ben er super enthousiast over!

Heb jij een Netflix-account of zou je er een willen? 

Liefs van Tedje

Volg:

23 Reacties

 1. 2 december 2014 / 07:42

  Zelf heb ik het niet, maar ik zou het wel graag willen! Alhoewel het misschien ook wel beter is dat ik het nu nog niet heb.. Haha!

 2. 2 december 2014 / 07:48

  ik hou echt van Netflix! Wij hebben het nu 3 maanden en ik ben hooked!
  Het klopt dat er nog niet alles op staat (ik kijk bijvoorbeeld Dawsons Creek. Daar staan van de 6 maar 3 seizoenen op).
  Aan de andere kant staat seizoen 3 van Once Upon A Time er wel op en die is nog niet uitgezonden geweest op de Nederlandse tv.
  Maar ondanks fat er niet alles o staat, staat er mega veel op en hoef je je dus niet te vervelen!

 3. 2 december 2014 / 09:35

  Ik heb ook netflix en kan me volledig aansluiten bij jouw punten! Niet alles is up-to-date vooral met tv-series en dat vind ik soms jammer, maar nieuwe films komen steeds sneller uit op netflix heb ik het gevoel.

 4. 2 december 2014 / 10:19

  Wij twijfelen ook. Het meeste kijk ik wel op tv, maar soms heb ik geen opnames genoeg :p Dan zou dit een perfecte oplossing zijn

 5. Lisanne
  2 december 2014 / 10:47

  Wist je dat je extensies kan downloaden of een plug in, zodat je op de amerikaanse netflix kan met je account. Het enige nadeel is dat je dan geen ondertiteling hebt, maar ook de Amerikaanse netflix is nog niet helemaal up to date, maar er staat al wel meer op.

  • Tedje
   Auteur
   2 december 2014 / 19:23

   Nou, dat is dan wel echt iets voor mij!! Maar heb je dan ook nog het Nederlandse aanbod? Nee denk ik he?

   • Arletta
    27 augustus 2015 / 21:06

    Je hebt een extensie voor Chrome en het heet zenmate, die kan je aan rn uitzetten, waardoor je dus in amerika kan kijken maar als je toch Nederlandse terugwilt kan je terugschakelen. Het enige wat ik zelf mis op de Amerikaanse zijn af en toe die hele slechte Nederlandse feel good movies, maar verder is het aanbod redelijk hetzelfde. En op de Amerikaanse staat en de complete Friends en de complete Girlmore girls series. Ik ben echt verslaafd daaraan! Enige minpunt is dat dr extensie njet op je telefoon of tablet kan. X

 6. 2 december 2014 / 10:49

  Ik heb geen netflix account want mijn laptop trekt het gewoon niet haha

 7. 2 december 2014 / 10:53

  Na mijn verhuizing wil ik ook heel graag Netflix, het blijft alleen jammer dat je niet helemaal gelijk kunt lopen met Amerika. Het voordeel, zoals jij terecht benoemd, ik natuurlijk dat je ook aanbod ziet waar je normaal niet snel aan zou denken of zou bekijken.

 8. 2 december 2014 / 12:38

  Ik heb nu al een tijdje Netflix en ik ben er zoooo blij mee! Toen ik het net had wilde ik het echt gelijk weer opzeggen omdat binnen 5 minuten mijn beeld en geluid niet meer synchroon liepen steeds. Werd er helemaal gek van! Maar toen kocht ik een betere laptop en toen deed Netflix opeens wel normaal. Dus een goede internetverbinding en goede computer zijn inderdaad echt belangrijk, maar dan is het zo fijn! :D

  • Tedje
   Auteur
   2 december 2014 / 19:20

   Oh wat gek dat hij het bij je oude laptop niet deed. Gelukkig kun je er nu wel optimaal gebruik van maken!

 9. 2 december 2014 / 14:21

  Wij kunnen niet meer zonder! Kinderen zijn er ook dol op, heerlijk aanbod.

  Ik las het al tussen de reacties want je kunt Netflix Nederland inderdaad omzetten naar Netflix USA en BAM up to date.

 10. 2 december 2014 / 14:35

  Ik kan ook echt niet zonder Netflix haha! Gebruik het dagelijks, voor mezelf maar ook voor Aron.

  • Tedje
   Auteur
   2 december 2014 / 19:19

   Jaa, voor kids is het ook echt ideaal!

 11. 2 december 2014 / 17:36

  Ik heb ook netflix en ik ben het met alles eens wat je zegt!

 12. 2 december 2014 / 18:25

  Ik had Netflix. Er werd niet veel vernieuwd en er waren veel oude films, ik heb het opgezegd.

 13. 2 december 2014 / 19:09

  Film aanbod vind ik wat magertjes, voor de rest hoor je mij niet klagen voor de €8 per maand

 14. 2 december 2014 / 22:56

  Ik houd van Netflix. Alles wat ik kijk voeg ik toe aan “mijn lijst”. Ik kijk elke dag wat op Netflix. Ik ben begonnen met films, maar ben nu helemaal van de series. Ik begon met Suits, maar inmiddels heb ik ook Drop Dead Diva gezien, begon met Pretty Little Liars, maar Suits seizoen 3 is erop gekomen, dus kijk ik die eerst voor dat ik verder ga met PLL. hahaha Hoezo verslaafd.

 15. 4 december 2014 / 07:52

  Het lijkt me wel super leuk en voor de prijs hoef je het niet te laten.Ik heb alleen zo weinig tijd om te kijken dus ik wacht even tot de kinderen wat ouder zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *