Je kast pimpen met leren handgreepjes

Zelf meubels pimpen? Ik had nooit gedacht dat ik dat ooit zou doen, maar het is makkelijker dan je denkt. Het oude speelgoedkastje van vroeger toverde ik – samen met mijn moeder – om tot een eyecatcher van een kast voor in mijn appartement. Met leren handgreepjes!

Ik was op zoek naar een kast voor in mijn woonkamer, maar ik kon maar geen leuke vinden die ook nog een beetje betaalbaar was. Toen kwam mijn moeder ineens met het briljante idee om het oude speelgoedkastje dat stond te verstoffen op zolder te pimpen! We sleepten het kastje naar beneden en gingen aan de slag.

Leren handgreepjes

Het speelgoedkastje was ooit roze, maar voordat we hem gingen opknappen, was hij zilver en had het kastje blauwe deurknoppen. Very spacy, maar niet helemaal mijn ding. We besloten het kastje uiteindelijk groen te verven, dat was zo gepiept! Even schoonmaken, schuren en verven maar. De blauwe deurknoppen hebben plaatsgemaakt voor handgreepjes met een bruine leren lus. Dat past supergoed bij het groene kastje en je kunt ze er zelf makkelijk opzetten. Zelfs voor deze onhandige klusser was het een fluitje van een cent, dus jij kan het ook! Met zo’n leren handgreepje geef je je kast meteen een nieuwe look en feel.

Ben je je kast beu? Er hoeft niet meteen een nieuwe kast te komen! Je kunt hem ook pimpen door je kast te verven en er nieuwe greepjes aan te zetten. Dezelfde kast, maar een heel ander exemplaar. Zo zie je maar wat kleur en andere greepjes met een kast doen. En deze oplossing is nog eens goedkoper en duurzamer ook. Wat wil je nog meer? De leren handgreepjes heb je in allerlei maten en kleuren, dus er is altijd wel een exemplaar dat in jouw interieur past.

Leren plankdragers

Wil je het leren detail terug laten komen in je interieur? Dan zijn leren plankdragers misschien ook iets voor jou. Een plankje in de woonkamer, keuken of slaapkamer met fotolijstjes, boeken, gezellige kaarsjes of een mooi beeldje geeft meteen een persoonlijke touch aan je interieur. En door de leren straps ziet het er ook nog eens veel stijlvoller uit dan ‘gewoon’ een plankje aan de muur bevestigen. Ik heb nog wel een muurtje over om een plank te bevestigen. Misschien wordt dat mijn volgende do it yourself project. Ik hou je op de hoogte!

Heb jij wel eens een oud kastje opgeknapt?

In samenwerking met Leren Handgreep

Volg:
Delen:

1 Reactie

  1. 7 oktober 2021 / 09:39

    Wij hebben dit ook op onze halkast toegepast en het is echt geweldig geworden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *