Klaar met Start to run met Evy, wat nu?

 photo Klaarmetevy.jpg

Zoals jullie wel weten, ben ik de laatste tijd fanatiek aan het hardlopen. Afgelopen week deed ik les 30 van het Start to run programma 0-5K met Evy Gruyaert. De laatste les, oh nee! Hoe nu verder? Vandaag deel ik mijn ervaringen met het Start to run programma en vertel ik mijn plannen voor de toekomst.

Hoe vond ik Start to run met Evy?
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik zou dit programma aan iedereen willen aanraden die wil beginnen met hardlopen. Voordat ik begon met het Start to run programma, had ik echt 0,0 conditie. Één minuut rennen was al meer dan genoeg in het begin. Ik lag nog net niet stuiptrekkend op de grond. Oke, zo erg was het nu ook weer niet, maar wat ik wil aangeven is dat mijn conditie echt HEEL slecht was.

In plaats van drie keer per week, ben ik twee keer per week gaan hardlopen. Ik dacht dat het anders een te erge aanslag op mijn lichaam zou zijn. Ik was namelijk helemaal niks gewend! Bovendien vond ik twee keer per week ook gewoon prima. Niet te veel, niet te weinig. Ik ben iedere week braaf twee keer geweest. Als je aan het programma mee gaat doen, is het allerbelangrijkste: doorzettingsvermogen. Het maakt echt niet uit of je langzaam rent, als je maar gaat. De snelheid komt vanzelf wel. Eerst moet je conditie opbouwen en dat duurt nu eenmaal gewoon lang en daarbij is het belangrijk dat je gewoon twee of drie keer in de week gaat.

Hoe nu verder?
Ik ben nu één keer zonder Evy gaan rennen. Dat ging beter dan verwacht eigenlijk! Ik liep eerst een kwartier aan een stuk en daarna moest ik wat vaker stoppen, omdat ik het erg benauwd kreeg. Niet gek, want het zou bijna gaan regenen en dan wordt het altijd erg klam buiten. Bah, vies!

Ik ga nu iedere week twee keer hardlopen. Ik kreeg meerdere malen de vraag of ik nu voor de 10K ga trainen, maar dat ga ik nog niet doen. Ik kan de 5K namelijk nog niet aan één stuk door rennen en daar wil ik eerst voor gaan. In oktober is mijn eerste hardloopwedstrijd: de Singelloop in Breda. Ik ga meedoen aan de 5K en ik wil daar een mooie tijd neerzetten. Misschien dat ik ook al mee ga doen met de 5K van de Marathon in Meerssen op 14 september, maar dat weet ik nog niet zeker. Genoeg motivatie om voor te trainen dus!

Ik zal jullie af en toe op de hoogte houden van mijn hardloopavonturen. Op Instagram post ik ook regelmatig hardloopfoto’s, dus als jullie dat leuk vinden om te zien, kunnen jullie me volgen via @teddlicious.

Liefs van Tedje

Volg:

17 Reacties

 1. 30 juni 2014 / 08:22

  Wauw zo gaaf dat je ook doorgaat en wat ga je als een speer! Geweldig om te zien, mag je echt trots op zijn dat het zo goed lukt! Ik ben het in ieder geval <3

 2. 30 juni 2014 / 08:38

  You go girl! Die 5k aan één stuk gaat zeker weten lukken en ik ben nu bezig met trainen voor de 10k. Ik doe het op karakter en kan in principe 7,5k aan één stuk rennen. Verder dan dat kom ik niet, haha!

  • Tedje
   Auteur
   30 juni 2014 / 10:43

   Wauw, kanjer! Je bent echt goed bezig zeg! Die 10K ga je zeker ook redden, weet ik zeker!!

 3. Jeanne
  30 juni 2014 / 08:51

  Nooit verwacht Tedje, z’n doorzetter!!

 4. 30 juni 2014 / 09:58

  Ik hoop dat ik hem deze zomer ook uit kan gaan lopen! Het is echt een fijn programma en motiverend om te doen. Je kan ook kiezen om de Evy 10 KM te gaan doen he. Mijn streven is de 5k te halen en dan mijn tijden hierin te verbeteren.

  • Tedje
   Auteur
   30 juni 2014 / 10:41

   Ik weet inderdaad dat er ook eentje is voor 10K. Ik ga nu eerst trainen om de 5K in een goede tijd te lopen. Succes met trainen!!

 5. 30 juni 2014 / 11:02

  Wat goed dat je het hele programma hebt gedaan, tof! Iets met véél doorzettingsvermogen? (:

 6. 30 juni 2014 / 11:45

  gaaaf! Ik ben nu bij les 6! Ik merk dat het echt heel erg helpt!
  Liefs, Esmee

  • Tedje
   Auteur
   30 juni 2014 / 16:53

   Aah super goed bezig Esmee! Heel veel succes!

 7. 30 juni 2014 / 15:19

  Leuk dat je gewoon doorgaat met hardlopen nu! Succes met je 5km doel:)

 8. 30 juni 2014 / 17:38

  Topper! Wat omtzettend knap. Ik heb ook ooit eens met Evy gerend en vond het super fijn. Totdat ik een auto ongeluk kreeg en het daardoor niet af heb kunnen maken. Ik zou het weer op moeten pakken, mijn conditie kan ook wel worden verbeterd.

  • Tedje
   Auteur
   30 juni 2014 / 20:12

   Ah meid, wat ontzettend naar om te horen :( Ik hoop dat je gauw weer kunt beginnen met hardlopen!

 9. 30 juni 2014 / 20:13

  Ik ben ook net klaar. Het is mij ook nog niet echt gelukt om 5 km te lopen. Dat ga ik eerst proberen en dan in september mijn eerste wedstrijd. Succes ermee!

 10. 30 juni 2014 / 20:53

  Super goed van je! Die 5 km ga je gewoon lekker halen want als je met hardloopwedstrijd mee rent krijg je vanzelf adrenaline en wil je hem gewoon kei hard uitrennen! Dat lukt jou ook zeker te weten :)

 11. 30 juni 2014 / 22:26

  5 kilometer is echt veel hoor (ik rende er voor de coopertest twee in twaalf minuten, da’s dus nog niet eens de helft!), super goed! Ik heb de afgelopen tijd ook wel wat hardgelopen, op school dus en ook thuis, maar ik weet eigenlijk niet of ik ermee door wil gaan. Ik zou het wel kunnen en ook in kunnen plannen, maar het is zonde om iets op te bouwen en dan opeens te stoppen. Dus als ik wel ga hardlopen moet ik wel iets van een serieus plan van aanpak hebben ofzo, haha. Een wedstrijd lijkt me eigenlijk wel hartstikke leuk! Dan bereik je echt iets en werk je ook ergens naartoe!

 12. 1 juli 2014 / 20:05

  Over een maand of 2 ga ik ook weer beginnen met evy en dan hoop ik na 30 lessen net zo’n blije blogpost te kunnen maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *