Klaar voor je bikini?

Klaar voor je bikini?

Uitputtende squats, vermoeiende sit-ups en hardlopen. Ik ben er weer volop mee bezig om een betere conditie op te bouwen en om beter in mijn vel te zitten. We willen er natuurlijk wel goed uit zien in onze bikini, toch? Wat kun je allemaal doen voor een mooi lichaam deze zomer? Hier een paar tips!

Weg met cellulitis
Bijna iedere vrouw heeft er wel last van: cellulitis, of ook wel een sinaasappelhuidje genoemd. Of je nou groot, klein, dik of dun bent, het maakt niet uit. Zelfs bij fotomodellen moeten de foto’s bewerkt worden zodat de billen helemaal glad zijn. Cellulitis zorgt voor een veranderde structuur van het vetweefsel waardoor die niet meer in balans is. Hierdoor wordt de huid stug en ruw. Hoe kun je daar iets aan doen? Massages in combinatie met anti cellulite treatments hebben een groot effect op cellulitis. Deze behandelingen zijn speciale gels of verzorgende crèmes. Smeer je benen en je billen dagelijks in en je zult zien dat je huid mooi glad wordt. Verder zijn beweging en goede voeding cruciaal voor een gladde huid zonder cellulitis. Door de combinatie van verzorgende producten, beweging en goede voeding zal je zien dat je billen en je benen snel glad en strak worden!

Lukt het niet altijd om jezelf te motiveren om te gaan sporten? Zet je er overheen en ga naar de sportschool of trek goede schoenen aan voor een boswandeling. Luister naar je favoriete muziek op je smartphone voor extra motivatie. Met een goed hoesje, zoals een Samsung Galaxy Core Plus voor je nieuwe toestel, hoef je je geen zorgen te maken over schade aan je toestel tijdens het sporten.

Platte buik
Heeft jouw figuur een X-vorm? Dan heb je geluk. Bij dames met zo’n figuur gaat met vet meestal vooral in de borsten en de billen zitten, en blijft de buik mooi strak. Maar zelfs voor deze vrouwen geldt dat een gespierde buik niet vanzelf komt, daar is veel beweging voor nodig. Er is helaas nog geen crème op de markt die je automatisch een sixpack geeft. Bij veel oefeningen gebruik je je buikspieren al intensief, waardoor je ze onbewust meetraint. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Kettlebell oefeningen voor de armen en de schouders. Het is belangrijk dat je bij je oefeningen je buik aanspant, zo train je voor meer stabiliteit. En misschien wel de meest logische tip: pas op met snoepen! Stop met al die vetten en suikers, en ga voor kleinere porties.

Heb je geen tijd voor de sportschool? Neem dan een yogamatje en ga thuis zo veel mogelijk oefeningen doen. Met een tablethoes met een standaard, zoals bijvoorbeeld universele Golla hoes, kun je gemakkelijk online instructiefilmpjes kijken tijdens het sporten. En met een Micro SD kaart kun je het geheugen van je tablet of je smartphone uitbreiden, zodat er nog meer ruimte is voor motiverende muziek. Een draadloos toetsenbord maakt het gemak compleet!

In samenwerking met N. Janssen 

Volg:
Delen:

15 Reacties

 1. 14 mei 2014 / 07:44

  Ik ben nog lang niet bikiniproof, haha! Hoewel ik weer wat motivatie gevonden heb om te sporten, pfoe! Mooie foto ook hierboven zeg :-)

  • Tedje
   Auteur
   14 mei 2014 / 10:58

   Dankjewel, Sophie! En: goed bezig! Het is al heel wat dat je aan het sporten bent hoor! Keep up the good work :)

 2. 14 mei 2014 / 11:14

  Fijne tips, de zomer komt er weer aan en dat betekent sporten, sporten, sporten!!

 3. 14 mei 2014 / 11:48

  Ik begin een heel klein beetje bikiniproof te worden, 2x in de week XCO helpt daar bij met wandelen. Maar het duurt nog 4 maanden voordat ik in bikini mag ;)

 4. 14 mei 2014 / 11:58

  Ik ben nog hard bezig aan mijn bikiniproof zijn. Gelukkig! (kijkt naar buiten) heb ik nog even om te trainen :)

  De bovenste foto is erg mooi :)
  Liefs
  Michelle

  • Tedje
   Auteur
   14 mei 2014 / 13:30

   Ah, dankjewel Michelle! Inderdaad, het weer zit niet echt mee nog. Succes met trainen!

 5. 14 mei 2014 / 13:00

  Prachtige foto waar jij opstaat en over het water kijkt. Ehh, tsja ik ben geloof ik één van de weinige vrouwen op deze aardbol die juist wat kilootjes wil aankomen. Ik heb moeite om op gewicht te blijven, ondanks mijn eetpatroon. Mijn schildklieren zijn ooit getest, maar daar kwam niets uit. Ik sport 2x in de week. Ik zou dit het liefst vaker willen doen om mijn hoofd te legen, maar dat heeft invloed op mijn gewicht. Daarnaast heb ik ook geen last van cellulitis. Jahoee…! Oh, maak ik nu iemand jaloers? ;-) Ja, ik ben ‘bikini-proof’ :-)

 6. 14 mei 2014 / 14:18

  Wauw wat een mooie foto! En we zijn hard aan het werk om bikiniproof de zomer in te gaan <3

 7. 14 mei 2014 / 14:54

  Pfff als ik nu aan de zomer denk, krijg ik het een beetje benauwd hoor! Wat gaat de tijd toch snel, ik moet echt meer workouten en hardlopen haha. Maaar deze week ben ik goed bezig, dan mag ik over 3 maanden wel in bikini denk ik/ hoop ik.

 8. 14 mei 2014 / 15:00

  ik schaam me niet gauw om in mijn bikini te lopen, maar ben wel lekker fanatiek aan het sporten. Drie keer in de week is mijn streven, meestal is het iets minder maar soms ook wat meer. In principe ga ik iedere maandag 5k hardlopen, iedere dinsdag 45min zwemmen en op donderdags crossfit. Meestal ga ik op zaterdag dan nog even aan de gang met de Nike Training Club app.

 9. 14 mei 2014 / 15:43

  Handige tips, mijn lichaam is nog lang niet bikiniproof!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *