Kleine kledingkast, veel combinaties

Enorme inloopkasten zijn niet meer nodig met deze minimalistische trend: de capsule wardrobe, of capsule-kledingkast: per seizoen een beperkt aantal kledingstukken die je steeds afwisselt en combineert, maar er niets nieuws bij koopt.

Keuzestress

De perfecte jurk voor een feestje, de beste casual outfit; het komt je vast niet onbekend voor dat je besluiteloos voor je kledingkast staat ondanks, of eigenlijk dankzij de hoeveelheid opties die je hebt. En omdat je het overzicht snel kwijtraakt, koop je het liefst voor iedere gelegenheid een nieuwe outfit, waardoor het keuzeprobleem eigenlijk alleen maar toeneemt. Tijd voor wat meer overzicht.

Seizoenskleding

In een capsule-kledingkast zitten alleen jouw favoriete items van een seizoen, en het idee is dat er niet meer dan zo’n 37 kledingstukken in dat seizoen gedragen worden. Het liefst allemaal met elkaar te combineren, zodat je er niet snel op uitgekeken raakt. Maar zo word je open kledingkast wel een heel stuk overzichtelijker, en de tijd die je nodig hebt om kleding uit te kiezen een heel stuk korter.

Strenge selectie

Maar, de kleding die je hebt heb je natuurlijk niet voor niets. Er zullen ongetwijfeld wat miskopen en impuls aankopen bij zitten, maar over het algemeen koop je kleding als je er blij van wordt. Hoe kies je dan wat je wegdoet? In menig kledingkast moet er nog wel wat gebeuren voor dit het formaat van een capsule-kast heeft.

Toch draag je, ook als je veel kleding in de kledingkast hebt hangen, maar een klein deel geregeld. Je begint dan ook bij het uitkiezen van je favorieten. Waar grijp je vaak naar als je snel een keuze moet maken, of waarvan weet je zeker dat het goed zit? Dat is de basis van deze kleine garderobe. Houd bij de selectie ook rekening met combinaties. Omdat je straks een beperkte keuze hebt, is het wel zo fijn als je een trui met (bijna) al je broeken kunt combineren, of een mooie top bij meer rokken past. Op die manier heb je een goede outfit altijd zo samengesteld.

Duurzame garderobe

Zo’n kleine hoeveelheid kleding brengt nog meer voordelen met zich mee: een minder groot uitgavepatroon. Als je aan het begin van het seizoen de goede items in de kast hebt hangen, betekent dat dat de capsule-kledingkast compleet is, en je er gedurende het seizoen dus ook niets meer bij koopt. Dit betekent dan ook dat je wel moet zorgen dat die kledingstukken kwalitatief goed zijn en lang meegaan. Zo koop je minder, maar kun je wel wat geld investeren in mooie kledingstukken waar je echt blij van wordt.

In samenwerking met Wehkamp 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *