Lekker & Simpel kookboek: 200 hoofdgerechten

lekker-en-simpel-kookboek

Yay! Jorrit en Sofie van Lekkerensimpel.nl hebben een nieuw kookboek: Lekker & Simpel, 200 hoofdgerechten. Nu ik samenwoon met mijn vriend kan ik wel wat nieuwe inspiratie gebruiken voor avondeten. 

Jorrit en Sofie brachten al eens een kookboek uit: Lekker en Simpel – het kookboek voor doordeweeks. Hier staan een aantal recepten in die ik nog steeds vaak maak. Super leuk! Nu hebben ze dus een tweede boek uitgebracht, en ze hebben het meteen goed aangepakt: ze maakten namelijk een lekker dik boek met maar liefst 200 recepten.

lekker-en-simpel

In het kookboek staan dus 200 hoofdgerechten die lekker zijn en simpel te bereiden. Het is geen kookboek als je een luxe diner met toeters en bellen wil organiseren, maar eerlijk is eerlijk: dat doe je toch bijna nooit. Je hebt veel meer aan een boek met lekkere en simpele gerechten die je doordeweeks kunt eten. Als ik kook, maak ik stiekem toch vaak dezelfde dingen, omdat ik weet wat je ervoor nodig hebt, maar dit lijstje mag wel weer aangevuld worden met nieuwe ideeën en variaties!

lekker-simpel-kookboek

Neem bijvoorbeeld bovenstaand recept. Wraps maak je waarschijnlijk super vaak, maar heb je er ooit over nagedacht om er een taart van te maken? Super leuk! Dit recept ga ik sowieso een keer proberen.

lekker-simpel-hoofdgerechten

Oh yum, hier krijg je toch honger van? Alle recepten zien er heerlijk uit. Wat betreft het simpel: dit is ook doorgetrokken in de foodfotografie en dat vind ik heel goed. Geen extra poespas en dingen die toch niet in het recept staan, dat is alleen maar misleidend! De foto is precies zoals het eindresultaat van het recept eruit hoort te zien. I like! Je hoeft echt geen keukenprinses te zijn om deze recepten uit te voeren. Naar mij idee is het puur een boek om je standaard maaltijden uit te breiden en nieuwe ideeën op te doen.

Bij sommige recepten staan er variaties, erg leuk! Zo kun je dus variëren met ingrediënten of juist met presentatie.

lekker-simpel-kookboek

Ik kan niet wachten om heel veel recepten uit dit boek te gaan maken!

Dit is echt zo’n kookboek dat je perfect cadeau kunt geven tijdens Sinterklaas of Kerst. Of gewoon voor jezelf te kopen natuurlijk. Wat mij betreft een musthave voor in je kookboekenassortiment!

Het kookboek van Lekker en Simpel kost € 19,95 en is verkrijgbaar via Bol.com

Liefs van Tedje

Dit boek heb ik ontvangen. 

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 1 november 2016 / 08:41

  Dat klinkt als een ideaal kookboek voor mij! Misschien ga ik hem op mijn Sinterklaas-lijstje zetten.

 2. 1 november 2016 / 09:37

  Dit ziet er uit als een boek voor mij hihi! Ik zie nu al alleen maar lekkere dingen :)

 3. 1 november 2016 / 18:06

  Ik twijfelde nog of ik dit boek zal kopen, maar ik denk dat je mij met je recensie over de streep hebt getrokken!

 4. 1 november 2016 / 22:49

  Klinkt als een heel erg handig kookboek! Helaas ontbreekt het mij de laatste tijd aan inspiratie 😑

 5. 6 november 2016 / 13:05

  Dit word het kerstcadeautje voor mezelf, denk ik. ;-) Volgens mij een kookboek die ik er heel vaak bij zal pakken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *