Let’s do this! 30 Days Shred Update 1

Let’s do this! 30 Days Shred Update 1

Yes! Ik ben weer aan het sporten! Na het 10 weken Fit For Summer programma van Annemerel begon het weer te kriebelen om te gaan sporten. Zo’n challenge beviel me wel, zo daagde ik mezelf uit om te gaan sporten. Ik besloot dus te beginnen met 30 Days Shred. Vandaag vertel ik jullie over mijn eerste bevindingen! 

Wat is 30 Days Shred?
30 Days Shred is een sportprogramma waarbij je in dertig dagen strak in je vel zit. Hoe dan? Nou, iedere dag sport je ongeveer een half uur (27 minuten om precies te zijn). De eerste tien dagen doe je level 1, daarna tien dagen level 2 en vervolgens, jawel, tien dagen level 3. Het enige dat je nodig hebt zijn gewichtjes van 1,5 tot 2,5 kilo en een matje. Ik gebruik om te beginnen waterflesjes van een halve kilo per stuk.

De filmpjes zijn heel makkelijk op YouTube te vinden (level 1, level 2, level 3). Voor je begint met het programma, meet je de volgende maten op. Meet het dikste gedeelte van allebei je bovenarmen, meet het dikste gedeelte van beide bovenbenen, meet het dunste gedeelte van je middel en meet je middel op het punt waar je navel zit. Meet tenslotte ook het dikste gedeelte van je bovenbenen. Schrijf dit allemaal op en vergelijk dit na 30 dagen. Waarschijnlijk zul je niet veel afvallen, maar verlies je wel veel centimeters (als het goed is natuurlijk).

Hoe gaat het bij mij tot nu toe? 
Vorige week vrijdag was het zover. Ik besloot samen met mijn zusje om te gaan beginnen met 30 Days Shred. Ik trok mijn Nike sportbroek uit de kast, hemdje aan, sportschoenen aan en go! Niet veel later stond ik als een gek voor de laptop Jumping Jacks te doen. Ik had al wel een idee wat ik moest verwachten. Ik dacht dat het oefeningen zouden zijn à la Blogilates en daar had ik al eerder kennis mee gemaakt. I must confess: het was zwaar en dat voelde ik al gelijk nadat ik klaar was. Het was een hele opgave en eindelijk waren we dan klaar. Uitgeput lagen we op de grond na te zweten. Maar hey, we did it! Ik voelde ’s avonds al dat ik spierpijn in mijn armen begon te krijgen. Ook de volgende dag was dat nog niet voorbij. Mijn zusje haakte al af bij dag twee, maar ik liet er geen gras over groeien. Dit artikel heet niet voor niets Let’s do this! Bij de tweede workout merkte ik wel dat ik spierpijn had, maar het ging eigenlijk best goed en ik had het idee dat het half uur sneller voorbij ging dan de eerste keer. Het zweet stond weer op mijn voorhoofd, maar ik vond het lekker. Je hebt echt het idee dat je hebt gesport.
Dag drie was zwaar omdat ik stijf was van de spierpijn in mijn armen en ook benen dit keer. Toch ging ik er weer lekker tegenaan (in mijn eentje) en viel het uiteindelijk allemaal mee. De push ups willen nog niet echt lukken met die spierpijn, maar wie weet komt dat nog wel.

Tot nu toe gaat het dus wel aardig. Het is een half uurtje per dag, maar toch ben je er langer mee bezig. Omkleden, alles klaarzetten, sporten, na zweten en na het douchen ben je toch weer een tijdje verder.

Vinden jullie het leuk om na de eerste shift (dus na tien dagen level 1) weer een update te lezen? 

Liefs van Tedje

 

Volg:

21 Reacties

 1. Jeanne
  19 augustus 2013 / 08:04

  Ja natuurlijk

 2. 19 augustus 2013 / 08:41

  Lijkt me inderdaad leuk. Jammer dat je zusje is afgehaakt, maar jij veel succes nog!

 3. 19 augustus 2013 / 08:48

  Knap hoor! Ik moet de discipline nog vinden! Lijkt me leuk af en toe een up date te lezen!

 4. 19 augustus 2013 / 09:05

  Goed bezig, succes nog! Ik zou het nooit volhouden haha.

 5. aileen
  19 augustus 2013 / 09:07

  Ik ben sinds gisteren ook begonnen ;)

 6. Joyce
  19 augustus 2013 / 11:05

  Goed bezig! Ben vooral benieuwd of je na langere tijd idd veranderingen ziet aan je lichaam!

 7. Fred
  19 augustus 2013 / 14:02

  ben al moe van het lezen!

 8. 19 augustus 2013 / 18:43

  Goed bezig en succes met de volgende dagen! Ik zou het leuk vinden om na tien dagen nog eens een update te zien.

 9. 19 augustus 2013 / 21:46

  Ik heb hem zelf al eens gedaan, good luck!

 10. 22 augustus 2013 / 16:21

  Hoe bevalt het? Ik wil ook wel graag hieraan beginnen maar ik vraag me af of het de moeite waard is. (en vooral ook te doen is?) Ik heb namelijk insanity gedaan maar daar moet je heel veel pushups enzo doen, en als ik op handen en voeten sta stroomt er veel bloed naar mijn hoofd en begint het te bonken/ na een periode kan ik dan flauwvallen. Is insanity veel staand of ook op handen en voeten?

 11. 23 augustus 2013 / 22:36

  Ik ben erg benieuwd hoe het over een tijdje gaat. Veel sportplezier!

 12. 1 september 2013 / 20:58

  Leuk zeg deze filmpjes ga ik ook gebruiken voor mijn work-outs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *