Leuke boeken die ik de laatste tijd heb gelezen

love-game-lauren-weisberger

Zoals jullie misschien wel weten, ben ik een echte leesfreak. Op de boekenblog Adorable Books schrijf ik met drie vriendinnen over alles dat met boeken, films en series te maken heeft. Hoog tijd om jullie ook eens een update te geven over de boeken die ik de laatste tijd heb gelezen. Misschien zit er nog wel een boek bij die je op je wishlisht kan schrijven voor de feestdagen! 

in-de-familie

In de familie – Joyce Spijker

Nina Satijn is een jonge fotografe, op zoek naar haar plek in het leven. Ze is single na een lange relatie en vindt steun bij haar oma Emma, die haar na de vroege dood van haar moeder voornamelijk heeft opgevoed. Nina’s vader Boudewijn, minister van Justitie en Veiligheid en bij een volgende kabinetsperiode in de race voor het premierschap, heeft zich tijdens de opvoeding nauwelijks om haar bekommerd en hertrouwde al snel met de mooie Marsala. Als Nina op een dag bij Emma op bezoek gaat, vindt ze haar op de grond in de woonkamer in haar huis in Wassenaar. Vermoord. Ze besluit alles op alles te zetten om de dader te vinden en de dood van haar geliefde oma te wreken.

Ik heb In de familie in één ruk uitgelezen, wat een spannend boek is het! Als je op zoek bent naar een vlotte thriller met een lekker spannend verhaal, is In de familie van Joyce Spijker echt een aanrader! Ook een heel fijn boek om cadeau te doen, want met zo’n boek zit je altijd wel goed!

love-game-lauren-weisberger

Love Game – Lauren Weisberger

Charlotte ‘Charlie’ Silver werkt hard om als tennister de top te bereiken. Sinds de dood van haar moeder is haar vader haar trainer en is ze gedrevener dan ooit. In het glamoureuze tenniswereldje, dat gedomineerd wordt door bitchy diva’s en grote ego’s, staat Charlie ondanks haar ambitieuze drive bekend als uitzonderlijk vriendelijk en zachtmoedig. Dan moet ze door een blessure haar eerste Wimbledon af breken, en alles verandert. De enige manier om te kunnen terugkeren is door in de leer te gaan bij de legendarische maar meedogenloze trainer Todd. Hij maakt haar strijdbaar, zelfbewust… en hard.

De hoofdstukken zijn zo geschreven waardoor je er zo doorheen vliegt en je wil ook steeds verder blijven lezen! Een echte aanrader als je op zoek bent naar een fijne roman of chicklit waarin de personages niet simpel zijn. Dit is echt een boek met wat meer diepgang.

een-verloren-liefde

Een verloren liefde – Iona Grey

In de Tweede Wereldoorlog wordt een jonge, getrouwde Engelse vrouw onmogelijk verliefd op een Amerikaanse soldaat. Na de oorlog komt hij terug voor haar, belooft hij – maar in de oorlog worden zoveel beloftes gedaan… In het heden vindt een jonge Engelse vrouw een schuilplaats in een verlaten huis, maar vindt dan de briefwisseling uit de oorlogstijd tussen de twee hoofdpersonen uit de andere verhaallijn – en gaat op onderzoek uit naar hoe hun verhaal afgelopen is.

Deze roman is geloofwaardig, aangrijpend, sfeervol, romantisch en gaat verder dan een gewoon liefdesverhaal. De personages zijn ijzersterk en de schrijfstijl van Grey is heerlijk. Dit boek moet je gelezen hebben als je een liefhebber bent van romantische verhalen, ik kan alleen maar enthousiast zijn!

zonder-jou-van-gastel

Zonder jou – Chantal van Gastel & Priscilla van Gastel

Valerie staat op een keerpunt. Voor de tweede keer in haar leven. En beide keren werd ze hiertoe gebracht door haar grote liefde Oscar. De eerste keer was jaren geleden, toen ze haar voorspelbare leven inruilde voor een vrijgevochten bestaan met hem. De tweede keer is nu, nu hij op het punt staat haar en hun zoon Mick te verlaten. Niet omdat hun liefde voorbij is, maar omdat Mick lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis die zo ontwrichtend is dat Oscar het niet meer kan verdragen. Plots staat Valerie er alleen voor. Terwijl het gedrag van Mick angstaanjagend uit de hand loopt, probeert Valerie uit alle macht zichzelf en haar kind te beschermen. Maar hoe doe je dat, als het grootste gevaar van hemzelf afkomstig is?

Met Zonder jou hebben de zusjes Van Gastel een beangstigend en beklijvend debuut neergezet. Chantal kende ik al van al haar andere boeken (waaronder de Zwaar-serie), super leuk dat ze nu ook samen met haar zus een psychologische Dit boek blijft je nog wel even bij…

esther-verhoef-lieve-mama

Lieve mama – Esther Verhoef

Verpleegkundige Helen is getrouwd met de succesvol horecaondernemer Werner. Hun drie kinderen zijn dertien, vijftien en zeventien. Hun leven lijkt zorgeloos tot die bewuste avond. Ralf, achttien jaar, woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Totdat hij zich laat meesleuren in een crimineel plan. Een overval op de woning van Helen en Werner. Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Maar daarmee is de nachtmerrie voor Helen nog maar pas begonnen…

De personages van Lieve mama worden ijzersterk neergezet en je wordt meegezogen in het verhaal. Het boek heeft een geloofwaardig plot en je racet er als een speer doorheen. Het is een goede thriller geworden waar je nog wel even over blijft nadenken zodra je de laatste bladzijde hebt omgeslagen.

twintig-regels-liefde

Twintig regels liefde – Rowan Coleman

Tijdens haar nachtdiensten schrijft verpleegkundige Stella brieven voor haar patiënten. Daarin vertellen ze aan hun geliefden over hun gedachten, hun gevoelens, en over hun laatste wens. Soms staan er praktische tips in – hoe werkt een wasmachine? – en soms ouderlijk advies – hoe word je een goede vader? Stella belooft dat ze de brieven pas na hun dood zal versturen. Maar dan breekt ze die belofte: er is één brief waarvan ze vindt dat ze die op tijd moet posten, om iemand een laatste kans te geven op verzoening en een goede afloop… 

Het boek heeft me aangegrepen en het duurde even voordat ik weer in een ander boek kon beginnen. Ik heb erg genoten van dit bijzondere boek! Aanrader!

lang-leve-de-liefde

Lang leve de liefde – Jill Mansell

Op de ochtend van haar vijfentwintigste verjaardag maakt Lily Harper de allerlaatste brief open van haar geliefde moeder, die stierf toen Lily acht was. Tot haar verrassing staat er meer in over haar moeders eerste en enige echte liefde. Die dag ontmoet Lily ook de acteur Eddie Tessler. Lily is stiekem wel gevleid dat Eddie haar zo geweldig vindt, en ze voelt de vlinders fladderen. Maar waarom vindt ze het dan zo belangrijk wat Dan, haar grappige, stoere, knappe jeugdvriend, die altijd voor haar klaarstaat, ervan vindt?

Lang leve de liefde heeft grappige scènes, romantiek, maar ook een diepere laag. Het boek gaat over omgaan met liefde en verlies. Dit fijne boek zal je zeker niet teleurstellen!

 

Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 6 december 2016 / 08:39

  Twintig regels liefde klinkt als een mooi boek,die voeg ik toe aan mijn nog te lezen-lijstje.

 2. 6 december 2016 / 08:45

  Wat een goede tips! Lieve Mama heb ik ook gelezen, maar de andere boeken kende ik nog niet. Je maakt me nieuwsgierig :)

 3. 6 december 2016 / 14:21

  Oeh, ik kende al deze boeken nog niet. Ideaal om mijn lijstje aan te vullen. Vooral ‘lang leve de liefde’ lijkt me interessant.

  • Tedje
   Auteur
   7 december 2016 / 12:39

   Leuk, Sarah. Ben benieuwd naar wat jij van de boeken vindt!

 4. 6 december 2016 / 22:20

  Mooie boeken, ik heb ze meteen op mijn boekenlijstje gezet! Ben idd benieuwd naar die thriller van Chantal, ik vind haar een hele goede schrijfster!

  • Tedje
   Auteur
   7 december 2016 / 12:39

   Leuk, Joyce! Ben benieuwd wat jij ervan vindt. Ik vond hem erg goed!

 5. 6 december 2016 / 23:06

  Leuke tips voor rond de feestdagen. Maar wat ik me vooral afvraag waar haal je de tijd vandaan?! Of hoe deel je die efficiënter in dan ik doe ;)

  • Tedje
   Auteur
   7 december 2016 / 12:39

   Ja, goede vraag! Het schiet er de laatste tijd bij mij ook vaak bij in, maar ik lees vaak voor het slapen gaan :-) Andere tips: als je veel reist met het openbaar vervoer, neem altijd een boek mee! Ook ’s ochtends tijdens het ontbijt lees ik soms twee hoofdstukken in plaats van dat ik op mijn telefoon aan het scrollen ben. Hoop dat je er iets aan hebt!

 6. 7 december 2016 / 00:07

  Ah leuk! Er zitten wel echt leuke boeken tussen. Ik moet echt vaker tijd vrij maken om lekker relaxed een boek te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *