Leuke dingen om thuis te doen

Het coronaleven is real. We zijn aangewezen op onszelf én op onze woning. Heb je inspiratie nodig voor leuke dingen om thuis te doen? Ik vertel je waar ik me vooral mee bezig houd de laatste tijd.

Let’s workout! 
Het coronaleven is real, maar de coronakilo’s ook! Al die avondjes op de bank met chips en chocolade is niet goed voor een mens… Daarom probeer ik gewoon lekker thuis te sporten! Mijn sportschool maakt heel veel filmpjes die ik kan volgen, maar YouTube staat natuurlijk ook vol met allerlei workouts. Ik heb sinds kort dance workouts ontdekt, echt leuk. Zo heb ik toch nog een beetje het idee dat ik in de kroeg sta met foute hits uit de jaren ’90 of een lekkere salsamix. Googel maar eens op ‘dance workouts’ en je kunt jezelf prima vermaken! Enneh, mijn Apple Watch geeft aan dat ik ook nog eens veel calorieën verbrand tijdens zo’n workout. Win-win wat mij betreft.

Organiseer een thema filmavond
Al die catchy nieuwe series op Netflix heb je waarschijnlijk al gezien. Neem de tijd en organiseer eens een thema filmavond! Wat dacht je van alle Harry Potter films? Of alle Batman films? Sla popcorn, M&M’s en cola in, trek je favoriete chill outfit aan en gaan! Dit huispak is trouwens van Hunkemöller en ik ben er echt zo blij mee! Ik leef er zowat in. Zeker ’s avonds en in het weekend. Bij Hunkemöller hebben ze heel veel leuke chill outfits! Klik hier voor huispak dames en loungewear dames. Ideaal voor een chillavondje op de bank. En ja, ik ga er ook gewoon mee naar de supermarkt.

To be read
Lezen is volgens mij populairder dan ooit en daar ben ik héél blij mee. Ik als leesfanaat vind ik het altijd zo jammer dat leeftijdsgenoten niet tot weinig lezen, maar in deze tijd kun je eigenlijk niet veel anders. Zet die tv eens uit en pak dat boek dat al maanden op je nachtkastje ligt. Heb je leesinspiratie nodig? Neem eens een kijkje op Adorablebooks.nl. Deze boekenblog run ik met drie andere leesverslaafden!

Boekenkast op kleur zetten
In het verlengde van lezen en boeken: ik heb laatst nieuwe boekenkasten gekocht en al mijn boeken op kleur gezet. Het resultaat? Eyecandy! Als ik thuis aan het videobellen ben, zeggen mensen áltijd iets over mijn boekenkast op kleur. Zo grappig! Ik heb mijn boeken ook meteen uitgezocht, dat was ook flink nodig! Tip om je boekenkast op kleur te ordenen: maak ‘vakken’ op de grond waar je alle boeken kwijt kunt en sorteer ze daar op kleur. Stof de boeken ook meteen af, dan gaan alle boeken lekker fresh de kast in.

Kleding verkopen via Vinted
Echt een coronaprojectje: kleding verkopen via Vinted. Het is even een werkje, maar het levert wel wat op! Normaal gesproken breng ik oude kleding naar een kledingpunt, maar nu hoop ik er nog wat mee te verdienen. Ik heb er afgelopen week 5 items op gezet en ik heb al 2 kledingstukken verkocht! Dat belooft veel goeds. Heb jij al wel eens kleding op Vinted gekocht?

Uitgebreid koken
Nu je ’s avonds toch niet veel te doen hebt, kun je daar maar beter gebruik van maken en eens uitgebreid koken! Bereid eens een driegangenmenu voor in een bepaald thema. Dek de tafel mooi, steek kaarsjes aan en het lijkt net alsof je in een restaurant zit. Ben je niet zo’n ster in de keuken? Je lievelingsrestaurant heeft vast leuke menu’s die je thuis klaar kunt maken zonder al te veel zelf te hoeven doen.

Bakkers klaar, bakken maar? 
Waarschijnlijk herken je dit wel: je vindt het heerlijk om zelf cake of taart te maken, maar je neemt er nooit de tijd voor. Dat excuus gaat nu niet op! ’s Avonds heb je alle tijd om iets te bakken. En dat hoeft niet altijd ongezond te zijn natuurlijk. Je kunt ook zelf bananenbrood maken, of muesli voor bij de yoghurt.

Hoe kom jij de avonden door de laatste tijd? 

In samenwerking met Hunkemöller

 

Volg:
Delen:

4 Reacties

 1. 27 februari 2021 / 10:50

  Ik ben een paar weken terug verhuisd en heb toen besloten om zowel mijn kleren als mijn boeken op kleur te sorteren en jawel, het is echt fantastisch om te zien wanneer je je kamer binnenkomt dat alles zo mooi georganiseerd is. Kleren verkopen staat ook nog op mijn planning, maar dat zal zijn voor wanneer ik ietsje meer tijd heb om foto’s te maken.
  Leuke inspiratie!

  • Tedje
   Auteur
   4 maart 2021 / 14:43

   Wat leuk dat jouw boekenkast ook op kleur staat! Fijn he :-)

 2. 1 maart 2021 / 20:18

  Uitgebreid koken, je moet er eventjes je tijd voor nemen.. maar het is vaak zo de moeite waard! En altijd leuk om nieuwe recepten te proberen. Verder moet ik wel zeggen dat ik mijn boekenkast nu ook op kleur heb staan en dat het een stuk rustiger oogt! heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *