Leuke films die ik de laatste tijd heb gezien

leuke-films-1

Zin om na een drukke dag een avondje film te kijken? In je eentje, met vriendinnen of met je vriend? Dat snap ik! Ik doe niets liever! Ik zet weer de leukste films op een rijtje die ik de laatste tijd heb gezien en die jij ook zou moeten zien! 

Me Before You

Louisa ‘Lou’ Clark (Emilia Clarke) woont in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland. Zonder duidelijke richting in haar leven, hopt de eigenzinnige en creatieve 26 jarige van baan naar baan, voornamelijk om het hoofd boven water te houden. Ze wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van Will Traynor (Claflin), een welgestelde jonge bankier wiens leven na een ongeluk compleet is veranderd. Hij was een echte avonturier, maar zijn handicap heeft hem cynisch gemaakt en zijn levenslust is verdwenen. Lou is vastberaden hem ervan te overtuigen dat het leven zeker nog zin heeft.

Me Before You is gebaseerd op het boek Voor Jou van Jojo Moyes. Van het boek heb ik intens genoten, dus ik kon ook niet wachten op de film. Let op: big tissue alert!! Mijn god, wat heb ik gehuild bij deze film, maar ook heel veel gelachen. Me Before You is perfect verfilmd en Claflin en Clarke vervullen de rollen van Will en Lou waanzinnig goed. Dit is meer dan een simpel romantisch drama, dit is een film die je nog heel lang bij zal blijven.

The Fundamentals of Caring

Nadat Ben een tragedie heeft meegemaakt besluit hij als zorgverlener aan de slag te gaan om geld te verdienen. Zijn eerste klant, Trevor, is een grappige 18-jarige jongeman met spierdystrofie. De een emotioneel verlamd, de ander fysiek verlamd trekken Ben en Trevor eropuit op zoek naar hoop en vriendschap.

Netflix-abonnees opgelet! Sinds kort staat The Fundamentals of Caring op de streamingsdienst, een Netflix Original film. Ik zag dat Selena Gomez erin speelde en het verhaal sprak me ook aan, dus ik besloot een gokje te wagen. De film was vermakelijk! Ik heb gelachen, maar de film heeft me ook geraakt. Het was geen film zoals Intouchables of Me Before You (die vond ik allebei steengoed), maar deze is ook de moeite waard om te bekijken. Zeker als je Netflix hebt!

The Proposal

De invloedrijke redactrice Margaret (Sandra Bullock) dreigt uitgezet te worden naar haar vaderland Canada. Om dit te voorkomen dwingt ze haar niets vermoedende en knappe assistent Andrew (Ryan Reynolds) om zich met haar te verloven, terwijl ze hem al jarenlang het leven zuur maakt. Hij gaat akkoord met de verloving maar tegen een paar persoonlijke voorwaarden.

Deze film heb ik al ontelbaar veel keren gezien, maar hij blijft leuk. Deze film is ZO grappig! Vooral het stukje ‘To the windows, to the walls’. De mensen die de film hebben gezien, weten waar ik het over heb, haha. Tipje: The Proposal staat op Netflix!

De Ontsnapping

De Ontsnapping, naar de gelijknamige bestseller van Heleen van Royen, vertelt het verhaal van Julia, een vrouw die uit de sleur van het gezinsleven breekt en haar geluk hoopt terug te vinden in zonnig Portugal. Julia (Isa Hoes) heeft een goede baan, woont in een nieuwbouwhuis en heeft twee kinderen met de zorgzame Paul (Kees Boot). Maar in de keukenla liggen antidepressiva. Ze had zich haar leven zo anders voorgesteld toen ze jong was en erover fantaseerde met haar broertje Jimmy (Matthijs van de Sande Bakhuyzen). Hun tragische afscheid was twintig jaar geleden, maar knaagt nog altijd aan haar.

Ik heb veel Nederlandse films gezien, maar De Ontsnapping stond nog niet op mijn lijstje! Ik ben blij dat ik deze film heb gekeken, want Isa Hoes heeft me echt helemaal verrast! Ik moest er zelfs een doos tissues bijpakken, want jee, wat is deze film heftig! Ze draagt een geheim met zich mee en dat bepaalt haar hele leven. De Ontsnapping is een echte aanrader en is perfect geschikt om te kijken met je familie, maar ook met vriendinnen of je vriend.

Jackie & Ryan

Een hippe muzikant die de dagen doorbrengt in treinen en op stations doet er alles aan om een succesvolle muzikant te worden. Daarnaast vecht een alleenstaande moeder om de voogdij over haar dochter. Wanneer beiden hun moeilijke omstandigheden trotseren veranderen ze de toekomst voorgoed.

Ik vind Katherine Heigl een fantastische actrice, maar de film Jackie & Ryan had ik nog niet gezien. Daar moest verandering in komen! Jackie & Ryan is een originele film. Het is wel een romantisch drama, maar niet eentje die je vaak ziet. Dat komt door de sfeer die er hangt, I like!

The Sisterhood of the Traveling Pants

Vier beste vriendinnen worden van elkaar gescheiden en op hun laatste winkeldag samen vinden ze een spijkerbroek die ieder van hen perfect zit. Ze besluiten om deze “magische” broek te gebruiken als een soort bindmiddel voor de maanden dat ze elkaar niet zien, door elke week een ander de broek te laten dragen. Ondanks dat ze ver van elkaar verwijderd zijn, ervaren ze een zomer die ze nooit meer zullen vergeten.

Ik deed een klein vreugdedansje toen ik zag dat The Sisterhood of the Traveling Pants op Netflix stond! Wat een jeugdsentiment. In deze film is mijn girlcrush voor Blake Lively ontstaan denk ik. Ik verslond de boeken al van 4 vriendinnen 1 spijkerbroek, en toen de films (ja, deel 1 én 2) kwamen, kon mijn geluk helemaal niet op. Let op: ook bij deze film heb je wel wat tissues nodig…

Heb jij onlangs nog leuke films gezien die ik ook moet zien? Ik ben benieuwd!

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

17 Reacties

 1. 19 augustus 2016 / 06:49

  Ik ken eigenlijk alleen The Proposal en die heb ik al wat vaker gezien. Blijft een heerlijke film om te kijken waarbij je je verstand op 0 kan zetten en gewoon lekker kunt kijken.

  • Tedje
   Auteur
   20 augustus 2016 / 14:26

   Jaa dat vind ik ook! Zo’n grappige film!

  • Tedje
   Auteur
   20 augustus 2016 / 14:26

   Haha ja! Ik heb nu weer zin om hem te kijken, haha!

 2. 19 augustus 2016 / 10:05

  Veel van deze heb ik niet gezien, maar Me Before You wel. Inderdaad een super film. Lachen en huilen haha :)

  • Tedje
   Auteur
   20 augustus 2016 / 14:27

   Zeg dat wel! Ik had een heleboel tissues nodig in de bioscoop!

 3. 19 augustus 2016 / 10:06

  hele leuke tips! Ik ben benieuwd naar me before you <3
  Liefs,
  Evelien

 4. 19 augustus 2016 / 10:19

  The Fundamentals of Caring, jaaa! Ik heb hem ook gezien en vond hem zo leuk :D

 5. 19 augustus 2016 / 14:15

  Ik krijg echt nu zin om even een filmdagje te doen!

  • Tedje
   Auteur
   20 augustus 2016 / 14:27

   Daar is dit weekend perfect voor, want het weer is niet echt super. Veel plezier ;)

 6. 19 augustus 2016 / 14:28

  Gisteren toevallig naar de Fundamentals of Caring gekeken. Vond het ook een leuke film, alhoewel ik mij soms onwijs ergerde aan dat hoofdpersonage (Trevor). Wat een vervelend mannetje was dat af en toe. Haha.

  • Tedje
   Auteur
   21 augustus 2016 / 11:15

   Daar kan ik me wel iets bij voorstellen, Sarah! Haha!

 7. 21 augustus 2016 / 20:09

  Er zitten er een paar bij die ik ook heb gezien én leuk vond. toevallig heb ik afgelopen week nog Fundamentals of caring gezien. Een vriendin wilde ‘m zien, maar ik vond ‘m achteraf erg leuk. Heel anders dan verwacht. Ondanks het best zware onderwerp issie namelijk toch nog heel luchtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *