Leuke meidenfilms #4

 photo he_s_just_not_that_into_you03.jpg

De kerstvakantie komt er bijna aan en dat betekent: heerlijk samenzijn met familie, kerstdiners, kaarsjes en ’s avonds lekker een filmpje kijken. 

The Holiday

Amanda (Cameron Diaz), is een Amerikaanse vrouw met een ontzettend druk leven. Iris (Kate Winslet) woont in een rustig dorpje in Engeland en heeft de liefde opgegeven nadat ze voor de zoveelste keer gedumpt is. Amanda en Iris leren elkaar kennen via een woningruil en besluiten twee weken te ruilen van huis. In deze twee weken worden hun levens op zijn kop gezet. Een hele leuke film, echt een aanrader! Ik vind Cameron Diaz eigenlijk altijd leuk en Kate Winslet ook. Bovendien is dit een echte kerstfilm, heerlijk voor de tijd van het jaar. Ook al heb je deze film al een paar keer gezien: hij blijft leuk.

He’s Just Not That Into You

Een groep twintigers en dertigers in Baltimore proberen hun liefdesleven in goede banen te leiden, in zowel het single als het getrouwde leven. Gigi zoekt een man die zegt dat hij belt en dit ook echt doet. Janine weet niet zeker of ze haar man wel kan vertrouwen. Anna kan niet kiezen tussen de sexy getrouwde man en de eerlijke Conor, die er altijd voor haar is, maar waarbij de vonk maar niet wil overslaan. Beth en Neil hebben al jaren een fijne relatie maar komen er over één punt maar niet uit: zij denkt dat het tijd is om te trouwen, terwijl hij dit ongetrouwde leven, mét haar, prima vindt bevallen. En Mary, die een netwerk van lieve, zorgzame, mannen heeft opgebouwd maar er nu nog één moet vinden die hetero is.

Dit is ook weer echt een heerlijke film om te kijken met je zus en je moeder of met een stel vriendinnen. Een mok thee en chocolade erbij, of natuurlijk heel veel popcorn en cola!

A Lot Like Love

Een schuchtere jongeman (Ashton Kutcher) komt op een vlucht naar New York een jonge vrouw (Amanda Peet) tegen die onconventioneel en een beetje excentriek is. Op onverklaarbare wijze komen hun levens vanaf dat moment iedere keer weer samen. Ofschoon ze het niet willen toegeven, kunnen ze niet zonder elkaar.

Waarom had ik deze film met Ashton Kutcher nog niet eerder gezien? Wat een heerlijke en grappige zwijmelfilm is dit! Deze rol is weer perfect op het lijf geschreven van Kutcher, zo willen we hem altijd wel zien! Enne, Amanda Peet is ook heel erg leuk in deze film!

Pak van mijn hart

In de romantische komedie Pak Van Mijn Hart runnen de broers Tom (Benja Bruijning) en Niek (Fedja van Huêt) een kledingverhuurbedrijf en Sinterklaascentrale. Ze zijn net de voorbereidingen voor de feestmaand begonnen, als de aantrekkelijke Julia (Chantal Janzen) hun familiebedrijf binnenloopt met een aanbod dat alles verandert.

Julia (Chantal Janzen) werkt bij een Amerikaans frisdrankenbedrijf. De Afro-Amerikaanse directeur van dit bedrijf verbaast zich over de rare Hollandse Sinterklaas met zijn zwarte slaven. Hij wil een grote reclamecampagne opzetten om Sinterklaas uit de markt te stoten. Hij verzint een sexy Santaman. Julia wordt terug naar Nederland gestuurd om de campagne uit te voeren. Ze komt terecht bij het Sinterklazen-verhuurbedrijf dat gerund wordt door de twee broers Niek (Fedja van Huêt) en Tom (Benja Bruijning). Ze hebben het bedrijf overgenomen van hun vader (Bram van der Vlugt) die in een tehuis zit omdat hij denkt dat hij écht Sinterklaas is.

Ik vond het een heerlijke film. Ik heb een heleboel keer hardop moeten lachen (net als de rest van vrouwen die in de bioscoopzaal zaten) en het was lekker romantisch allemaal. Wel heel erg voorspelbaar, maar hey, houden we daar nu juist niet van? En dat er een aantal lekkere mannen (lees: Benja Bruijning en Manuel Broekman) in de film spelen, is ook zéker niet verkeerd. Ik weet dat de meningen over Chantal Janzen verdeeld zijn, maar ik vind haar leuk. Ze past goed bij de film. Kortom: een echte aanrader als je zin hebt in een gezellig avondje met je vriendinnen.

Made of Honor

Dit is een romantische komedie over de egoïstische, maar uiterst knappe Tom (Patrick Dempsey) die zijn hele leven al achter de vrouwen aangaat. Het liefst zoveel mogelijk. Zijn beste vriendin is Hannah (Michelle Monaghan) die hij van de Universiteit kent. Ze doen veel samen, maar ‘hun’ leukste ding is toch wel: taart en cake eten die ze voor elkaar uitzoeken. Tom heeft echter geen idee hoeveel hij om haar geeft als ze naar Schotland gaat en thuiskomt met een Schot van adel. Hij wordt haar ‘bruidsmeisje’. Zal hij haar hart terugwinnen?

101 minuten kijken naar ‘McDreamy’, voor mij is het geen straf. Een heerlijke zwijmelfilm voor een avondje thuis op de bank. Een echte aanrader wat mij betreft! Romantiek? Check! Grappige scènes? Check! Een knappe man! Dubbelcheck!

Klik hier voor meer leuke vrouwenfilms. 

Welke film wil jij nog graag zien? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

17 Reacties

 1. 17 december 2014 / 09:03

  Hoewel ik al deze films reeds heb gezien krijg ik hier nooit genoeg van, dit zijn echt stuk voor stuk heerlijke films. Ik vind Love actually ook altijd heerlijk zo rond de feestdagen.

 2. 17 december 2014 / 09:58

  The Holiday is zo’n heerlijke film! Ik heb ‘m enige tijd geleden nog gezien :-) Pak van mijn hart wil ik nog graag zien. In de vakantie ga ik nog een bezoekje brengen aan de bioscoop: Gooische Vrouwen.

  • Tedje
   Auteur
   17 december 2014 / 11:13

   Aah ik wil ook nog heel graag naar Gooische Vrouwen 2!

 3. 17 december 2014 / 11:26

  Ik ken de helft niet! Oh wat erg. Die gaan dus even op mijn lijstje. Films van Jennifer Aniston vind ik sowieso heerlijk en films van Jennifer Lopez ook trouwens, de comedy’s tenminste.

  • Tedje
   Auteur
   17 december 2014 / 11:32

   Helemaal niet erg! Ik ben blij dat ik je op deze leuke films heb kunnen wijzen :)

 4. 17 december 2014 / 12:33

  He’s Just Not That Into You is nog altijd mijn favoriet.. vind dat een heerlijke film!

 5. 17 december 2014 / 16:33

  De meeste heb ik nog niet gezien. Volgende week ben ik lekker vrij dus dan ga ik zeker even de tijd nemen om zo’n fijne meiden film te kijken :)

 6. 17 december 2014 / 17:22

  A Lot Like Love lijkt me leuk! Die kende ik nog niet! (:

 7. 17 december 2014 / 18:13

  Allemaal heerlijke films, ik heb He’s just not that into you van de week nog gekeken, door mijn recente Netflix verslaving ;)

 8. 17 december 2014 / 20:37

  Die film met Ashton Kutcher ken ik nog niet, dus die gaat zeker op mijn to watch lijstje haha:)!

  • Tedje
   Auteur
   18 december 2014 / 14:52

   Leuk, ben benieuwd naar jouw mening!

 9. 22 december 2014 / 11:10

  A lot like love ken ik nog niet. De rest zijn allemaal fijne films!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *