Leuke meidenfilms

Leuke meidenfilms

 photo CollageImage-8.png

Natuurlijk kennen we de prachtige en ontroerende meidenfilms als The Notebook en Dear John en de slechte-maar-stiekem-toch-wel-leuke-films zoals She’s The Man, The Princess Diaries en Mean Girls. Vandaag heb ik voor jullie een lijst samengesteld met films die je misschien nog niet gezien hebt, omdat ze al wat ouder zijn. Allemaal films die ik aan meiden (zoals jij!) zou aanraden. 

Can’t Buy Me Love (1987)

Misschien wel mijn favoriete oude film aller tijden. Hier zien we de nog jonge Patrick Dempsey (McDreamy!) die op de middelbare school tot de nerds behoort. Hij spendeert zijn tijd aan sterrenkijken en verdient zijn geld door het gras te maaien van de hele buurt. Als hij een nieuwe telescoop wil gaan kopen met zijn zwaar verdiende centen, ziet hij het populairste meisje van de school in een kledingwinkel. Ze heeft het suèden pakje (dat ze eigenlijk helemaal niet aan mocht) van haar moeder vies gemaakt en wil een nieuwe kopen, maar het pakje kost 1000 dollar. Ronald (Patrick Dempsey) kiest ervoor om het pakje voor haar te kopen. Maar op één voorwaarde: Cindy (Amanda Peterson) moet doen alsof Ronald haar vriendje is voor een maand…

10 Things I Hate About You (1999)

De mooie en populaire Bianca Stratford zit met een dilemma: een familie-regel verbiedt haar om uit te gaan voordat haar onpopulaire oudere zuster Kat (Julia Stiles) hetzelfde doet. In een poging om Bianca voor zich te winnen probeert een jongen om Kat te koppelen aan Patrick Verona (Heath Ledger), die net als Kat een rebel is, en daardoor misschien haar hart wel weet te veroveren…

13 going on 30 (2004)

Jenna (Jennifer Garner) is 13 jaar, en wil graag populair zijn. De populaire meisjes maken alleen maar misbruik van haar. Van haar beste vriend Matt (Mark Ruffalo), krijgt zij toverpoeder waarmee al haar dromen uitkomen, ze wenst dat ze 30 jaar is, maar ze had nooit verwacht dat die droom uit zou komen… Een geweldige film met een flinke dosis humor. Ik kan deze film wel honderd keer zien. Vooral de Thriller-scène is onvergetelijk!

Dirty Dancing: Havana Nights (2004)

Dirty Dancing is voor jullie allen natuurlijk wel bekend, maar kennen jullie ook deel twee? Een heel slecht aftreksel van het eerste deel, maar dat betekent niet dat de film niet vermakelijk is om naar te kijken. Havana: November, 1958. Katey verhuist in de broeierige weken voor de revolutie met haar ouders naar Cuba. Haar oog valt al snel op Javier, een charmante ober en een zeer getalenteerde Cubaanse danser. Ze daagt Javier uit om mee te doen aan de nationale danscompetitie in een chique nachtclub in Havana. Door de oefenavondjes ontdekt Katey de andere kant van Cuba. De mooie Amerikaanse hotels verruilt ze voor rokerige nachtclubs waar alleen de lokale bevolking komt. Hier leert Javier haar pas echt wat dansen met passie is… Heerlijke salsamuziek zorgt voor een gegarandeerd avondje genieten.

Just Married (2003)

Het gelukkige jonge paar Sarah en Tom (Ashton Kutcher) trouwt tegen de wens van Sarah’s vrienden en familie. Ze reizen naar Europa voor hun honeymoon. De ouders van Sarah sturen haar ex Peter dezelfde kant op met het doel de twee uit elkaar te drijven. Films met Ashton Kutcher zijn meestal erg leuk en zeker niet vervelend om naar te kijken. Kutcher speelt vrijwel altijd komische rollen en zo ook in Just Married. Ik lig altijd in een scheur als ik deze film kijk!

A Walk To Remember (2002)

De film gaat over twee jonge tieners, Jamie Sullivan (Mandy Moore) en Landon Carter (Shane West). Deze twee verschillen compleet van elkaar. Zo is Jamie erg gelovig, conservatief en alles behalve eigentijds. Landon is het tegenovergestelde: is populair en valt op door zijn slechte gedrag. Wanneer Landon te ver gaat, wordt er vanuit zijn school maatregelen genomen om zijn gedrag onder controle te houden. Hij komt in contact met Jamie. Dit is geen voorspelbare, romantische film. Deze film heeft een paar wendingen die je niet verwacht… Bij het zien van de trailer krijg ik alweer tranen in mijn ogen!

Never Been Kissed (1999)

Josie Geller (Drew Barrymore), 25 jaar, is journaliste bij de Chicago Sun-Times. De eigenaar van de krant wil dat zij een undercover-verhaal gaat schrijven over de high-school jeugd van tegenwoordig. Josie accepteert de opdracht en valt al snel terug in haar eigen gewoonten tijdens haar schooltijd: ze had geen vrienden en werd constant vernederd. Haar broer Rob besluit haar een handje te helpen om haar populair te maken. Als Josie verliefd wordt op een leraar komt ze voor een groot dilemma te staan. Drew Barrymore speelt deze rol fantastisch.

Wat is jouw favoriete ‘oude’ film?

Liefs van Tedje

Volg:

37 Reacties

 1. 9 mei 2013 / 06:27

  13 going on 30 is echt een van mijn favoriete films, haha, die vind ik zo leuk!

 2. 9 mei 2013 / 08:19

  Leuke films! Ik moet bekennen dat ik bijvoorbeeld Notting Hill pas gisteren voor het eerst heb gezien, haha! Echt een klassieker alleen nooit aan toe ge komen. Gisteren op tv, dus dan moet je he!
  10 things I hate about you is ook echt een favoriet!

 3. 9 mei 2013 / 08:29

  Veel van deze films ken ik al maar.. The Notebook heb ik nog niet gezien. Heel toevallig kocht ik afgelopen week deze en ligt het nu gewoon in de kast. Heb inderdaad goede dingen over The Notebook gehoord, moet maar tijd maken om het te bekijken.

 4. Lynn
  9 mei 2013 / 08:33

  Thanks Tedje, heb de meeste nog niet gezien dus kan weer even vooruit. Een van mijn favorieten is how to lose a guy in 10 days. Als je die nog niet gezien hebt moet je die echt kijken, hilarisch! Xx

 5. 9 mei 2013 / 08:33

  Ik ken ze haast allemaal niet! Leuk want dan ga ik er snel een paar kijken:)

 6. 9 mei 2013 / 08:37

  Leuke films, sommige ken ik al en ik vind ze super leuk ! :) xx

 7. 9 mei 2013 / 08:51

  Leuke films! Vooral just married en 13 going 30 vind ik erg leuk!

 8. 9 mei 2013 / 09:09

  Volgens mij ben ik één van de weinige meiden die niet van dit soort films houdt?! Ik ben meer het type voor spanning, actie, thrillers…! :-)

 9. 9 mei 2013 / 09:14

  Ooh leuke films! Ik ken ze allemaal ;-) heerlijk vind ik het zulke chickflicks!
  Just Married is echt een hele leuke film, vol met humor! Ik heb hem thuis nog op videoband (oldscool) maar voor de meiden die deze film nog nooit gezien hebben; echt kijken! Je ligt echt dubbel :-)
  En Never been Kissed is ook echt een hele mooie film, heel goed geacteerd ook!

 10. 9 mei 2013 / 09:53

  Het verbaast me eigenlijk hoeveel ik hiervan al gezien heb! Volgens mij zijn dat 10 Things I Hate About You, 13 going on 30 (heb ik ook het boek van gelezen, haha), Just Married en Never Been Kissed. Allemaal leuke films inderdaad! A Walk to Remember wil ik ook nog wel graag zien. Die is van dezelfde schrijver (Nicholas Sparks) als The Notebook, Dear John en Save Heaven toch?

 11. 9 mei 2013 / 10:07

  A walk to remember! Wat een heerlijke film, Dear John, The notebook en Intouchables!

 12. 9 mei 2013 / 10:07

  De meeste ken ikal. Aaah patrick dempsey in zijn jonge jaren! Dat moet ik zzien!

 13. 9 mei 2013 / 10:55

  Mooie aanraders. A walk to remember is echt een geweldige film. Idd eeen must see naar mijn mening. De samenvatting van Can’t Can’t buy me love doet me denken aan Love don’t cost a thing (Nick Cannen en Christina Millian.
  Love,

 14. 9 mei 2013 / 11:20

  JAAA Dirty Dancing 2. Ik vind die stiekem leuker als de eerste. ;-) Wat ook een leuke oude film is, is Save the Last Dance met Julia Stiles. Over een blank meisje die doordat haar moeder overlijdt bij haar vader in een slechte wijk in Chicago terecht komt. Hier krijgt de stijve ballerina die alleen maar naar Julliard wil een lesje in hiphop en de straat. Was mijn favoriete film als tiener. :-)

 15. 9 mei 2013 / 11:39

  1o things i hate about you is zo leuk! Heath Ledger is daarin zo leuk! A Cinderella Story is wel mijn leukste oude film. Of een film met de Olsen sisters, die keek ik ook altijd erg graag.

  • Tedje
   Auteur
   9 mei 2013 / 12:08

   Oooh ja de Olsen twins! Die films keek ik ook altijd. A Cinderella Story blijft ook leuk!

 16. 9 mei 2013 / 11:54

  Never Been Kissed is prachtig! En op dit moment download ik Walk To remember haha :)

 17. 9 mei 2013 / 12:10

  Save the last dance is mijn favoriete “oude” film!:D

 18. 9 mei 2013 / 15:45

  Leuke post! Mijn absolute favoriete film blijft Notting Hill :)

 19. 10 mei 2013 / 08:42

  Ik heb er een paar van gezien! De andere lijken mij erg leuk!

 20. roos
  10 mei 2013 / 15:50

  Ik heb alleen A walk to remember gezien, zo’n mooie film!

 21. 10 mei 2013 / 18:07

  Leuk lijste, ik vind vooral just married zo’n leuke film en Easy A vind ik zelf ook wel een aanrader!

 22. 17 mei 2013 / 07:56

  Ik ken ze allemaal al, heerlijke zondagmiddag en ik ben alleen thuis films..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *