Leuke podcasts op Spotify

Ben je op zoek naar leuke podcasts om te luisteren op Spotify? In dit artikel geef ik tips! Van podcasts over serieuze onderwerpen tot luchtige podcasts met slap geklets.

Ik vind podcasts heel fijn om te luisteren tijdens het wandelen, autorijden, poetsen, strijken, kleding opvouwen of als ik een werkklusje moet doen waarbij ik niet te veel hoef na te denken. De ene keer heb ik zin in een podcast waarin lekker veel geouwehoerd wordt, de andere keer ben ik in een serieuzere stemming en ga ik voor een podcast met meer inhoud. Eén ding hebben ze in ieder geval allemaal gemeen: het is entertainment! Ik vind het een leuke trend van de afgelopen jaren. Waar eerst alles kort, korter, kortst moest zijn, is er nu weer tijd voor meer diepgang en een langere concentratieboog. Een goede verandering in het medialandschap als je het mij vraagt!

Schaamteloos Randstedelijk

De Amsterdammers Doortje Smithuijsen en Perre van den Brink houden de jonge stedeling elke week een spiegel voor. We maken ons allemaal druk om gentrificatie, maar we willen ook een koffiebar met havermelk in de straat. En we vinden duurzaamheid belangrijk, maar vliegen ook het liefst drie keer per jaar naar de andere kant van de wereld.

Iedere aflevering staat een ander onderwerp centraal. Dat kan flitsbezorging zijn, maar ook over hypocriet consumeren, vaderschap, uit de stad verhuizen of het uitsterven van de subcultuur. De podcasts zijn altijd onderbouwd met cijfers en statistieken. Het ene onderwerp spreekt me meer aan dan de andere en soms is het net iets té Amsterdams voor deze Brabander, maar de overkoepelende thema’s voor millennials zijn meestal erg herkenbaar. Sowieso een podcast die je aan het denken zet!

Zus & Zo

Nog een podcast uit Amsterdam, maar dan van de zussen Vita en Elise Boers. Twee influencers die ik al geruime tijd volg – sinds hun Blonde Tigers avonturen in New York. Op dit moment zijn de zussen samen zwanger en dit is dan ook een veelbesproken thema in hun podcasts. Maar ook andere onderwerpen komen aan bod, zoals daten, leven na de dood, ware liefde of huisgenoten. Een podcast van een half uur, luistert gewoon lekker weg!

PodBast – de weg naar succes

Bastiaan Meijer van de PodBast interviewt BN’ers in deze podcast. Wat is hun weg naar succes? Persoonlijke gesprekken, maar ook tips die je kunt gebruiken in je eigen carrière. Ik heb nog niet iedere aflevering geluisterd van de PodBast; ik luister eigenlijk alleen de interviews die me interessant lijken. De afleveringen met Carry Slee, Rik van de Westelaken, Domien Verschuuren, Jennifer Hoffman, Marieke Elsinga en Arjen Lubach vond ik erg leuk. Nog op de ’to listen list’ staan de afleveringen met Sander Lantinga, Frank Lammers en Luuk Ikink.

Een bakkie met Wil en Tien

Sinds deze twee dames niet meer vloggen, moet ik zeggen dat ik de vibe tussen Willemijn en Martine en hun wekelijkse vlogs toch wel miste. Ook deze twee dames volg ik al vanaf het begin van hun blogtijd, toen ze nog LiveLiveGorgeous en later 2wmn hadden. Erg leuk om deze vrouwen op te zien groeien van studenten naar moeders. Het allerleukste? Dat ze – ondanks hun vele volgers – gewoon lekker normaal zijn gebleven. Love it! Extra leuk dus dat ze nu een tweewekelijkse podcast maken over allerlei uiteenlopende thema’s.

Man man man, de podcast

De eerste podcast die ik ooit luisterde was die van Domien, Bas en Chris. Man man man, de podcast is een veel geluisterde podcast en ik snap wel waarom! Je krijgt een kijkje in het mannelijk brein en iedere aflevering gaat over een ander thema. De afleveringen zijn opgebouwd aan de hand van stellingen, waar ze het dan wel of niet mee eens zijn. De podcast is inmiddels verhuisd naar Podimo, maar seizoen 1 t/m 7 zijn nog gewoon te beluisteren. Kun je er nog even tegenaan dus.

Geuze & Gorgels

Als je zin hebt in niet te veel diepgang en heel veel geouwehoer en platte humor, dan is deze populaire podcast van Monica Geuze en Kaj Gorgels iets voor jou. Het duo is erg open over hun privéleven en in iedere afleveringen komen allerlei verschillende thema’s aan bod en beantwoorden ze vragen van luisteraars. Monica en Kaj hebben al heel veel afleveringen opgenomen, dus als je aan deze podcast begint, heb je lekker veel te luisteren.

EN DAN?

De serie EN DAN? gaat over de mentale nasleep van het participeren in reality-tv. Daelorian interviewt elke aflevering een andere oud-kandidaat van een reality programma, zoals Temptation Island of Hollands Next Topmodel. De grote vraag blijft: de spotlights doven, de camera’s stoppen met draaien… en dan? Vooral leuk als je de interviewkandidaat kent. Je krijgt een kijkje achter de schermen hoe het er écht aan toegaat bij zo’n reality programma, plus de persoonlijke ervaring van de kandidaat. Een erg leuke insteek van een podcast als je het mij vraagt.

Held in eigen verhaal

Op zoek naar een podcast met serieuze onderwerpen? Dan is Held in eigen verhaal van Iris Enthoven misschien wat voor jou. Iedereen heeft een eigen verhaal. In deze podcast staan verschillende inspirerende mensen centraal die allemaal iets heftigs hebben meegemaakt maar in staat waren dit om te zetten in iets positiefs. Dan ben je een held. En dat verhaal moet verteld worden. Hele indrukwekkende verhalen!

Effe relativeren

Kaj Gorgels gaat in gesprek met boeiende gasten uit alle windstreken. Van sporters tot goeroes, van experts tot Roelvinkjes. Soms serieus en ernstig, soms vrolijke flauwekul. Geen vaste thema’s, geen restricties, geen vaste opbouw. Gewoon effe lekker slap relativeren. Leuk om BN’ers op een andere manier te leren kennen, en naast dat Kaj vooral bekendstaat om zijn grapjes, laat hij hier ook een serieuze kant van zichzelf zien.

Tip van Jet & Co

Jet van Nieuwkerk en co-host Elise Tijssen houden van het geven van tips. Heel nice, daar houd ik namelijk ook van. Iedere aflevering ontleden ze een ander deel van hun leven en gaan ze samen op zoek naar de ultieme tips. Van keukenhacks en kledingtips tot de lekkerste ontbijtadresjes. Over je ideale werkdag, ochtendroutines en struikelblokken binnen je relatie. Easy listening, herkenbaar en je hebt er ook nog eens wat aan!

Welke podcasts luister jij graag? 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *