Leuke podcasts op Spotify

Ben je op zoek naar leuke podcasts om te luisteren op Spotify? In dit artikel geef ik tips! Van podcasts over serieuze onderwerpen tot luchtige podcasts met slap geklets.

Laatste update: april 2024

Ik vind podcasts heel fijn om te luisteren tijdens het wandelen, autorijden, poetsen, strijken, kleding opvouwen of als ik een werkklusje moet doen waarbij ik niet te veel hoef na te denken. De ene keer heb ik zin in een podcast waarin lekker veel geouwehoerd wordt, de andere keer ben ik in een serieuzere stemming en ga ik voor een podcast met meer inhoud. Eén ding hebben ze in ieder geval allemaal gemeen: het is entertainment! Ik vind het een leuke trend van de afgelopen jaren. Waar eerst alles kort, korter, kortst moest zijn, is er nu weer tijd voor meer diepgang en een langere concentratieboog. Een goede verandering in het medialandschap als je het mij vraagt!

Zus & Zo

Nog een podcast uit Amsterdam, maar dan van de zussen Vita en Elise Boers. Twee influencers die ik al geruime tijd volg – sinds hun Blonde Tigers avonturen in New York. Op dit moment zijn de zussen samen zwanger en dit is dan ook een veelbesproken thema in hun podcasts. Maar ook andere onderwerpen komen aan bod, zoals daten, leven na de dood, ware liefde of huisgenoten. Een podcast van een half uur, luistert gewoon lekker weg!

Kroegpraat

Liesbeth Rasker heeft sinds twee jaar een online kroeg op Instagram. Iedere maandag deelt ze dilemma’s en brengt ze andere kroeggenoten met elkaar in contact. Ik kijk altijd uit naar haar Kroegpraat! En het leuke is: ze heeft nu ook een podcast. Van dateleed tot nieuwe liefdes en van familieperikelen tot prangende maatschappelijke kwesties: in de kroeg liggen de verhalen voor het oprapen. Samen met een wekelijkse stamgast bespreekt Liesbeth Rasker alles wat aan de toog ter sprake komt.

Man man man, de podcast

De eerste podcast die ik ooit luisterde was die van Domien, Bas en Chris. Man man man, de podcast is een veel geluisterde podcast en ik snap wel waarom! Je krijgt een kijkje in het mannelijk brein en iedere aflevering gaat over een ander thema. De afleveringen zijn opgebouwd aan de hand van stellingen, waar ze het dan wel of niet mee eens zijn. De podcast is inmiddels verhuisd naar Podimo, maar seizoen 1 t/m 7 zijn nog gewoon te beluisteren. Kun je er nog even tegenaan dus.

Geuze & Gorgels

Als je zin hebt in niet te veel diepgang en heel veel geouwehoer en platte humor, dan is deze populaire podcast van Monica Geuze en Kaj Gorgels iets voor jou. Het duo is erg open over hun privéleven en in iedere afleveringen komen allerlei verschillende thema’s aan bod en beantwoorden ze vragen van luisteraars. Monica en Kaj hebben al heel veel afleveringen opgenomen, dus als je aan deze podcast begint, heb je lekker veel te luisteren.

Moeders of Loeders

De podcast waar Rebecca Boektje en Saskia Weerstand per thema onderzoeken of ze een moeder of een loeder zijn. De dynamiek tussen deze twee is hilarisch en – ondanks dat ik zelf nog geen kinderen heb, maar wel zwanger ben – zijn de thema’s ontzettend herkenbaar. Hardop lachen gegarandeerd!

Effe relativeren

Kaj Gorgels gaat in gesprek met boeiende gasten uit alle windstreken. Van sporters tot goeroes, van experts tot Roelvinkjes. Soms serieus en ernstig, soms vrolijke flauwekul. Geen vaste thema’s, geen restricties, geen vaste opbouw. Gewoon effe lekker slap relativeren. Leuk om BN’ers op een andere manier te leren kennen, en naast dat Kaj vooral bekendstaat om zijn grapjes, laat hij hier ook een serieuze kant van zichzelf zien.

Tip van Jet & Co

Jet van Nieuwkerk en co-host Elise Tijssen houden van het geven van tips. Heel nice, daar houd ik namelijk ook van. Iedere aflevering ontleden ze een ander deel van hun leven en gaan ze samen op zoek naar de ultieme tips. Van keukenhacks en kledingtips tot de lekkerste ontbijtadresjes. Over je ideale werkdag, ochtendroutines en struikelblokken binnen je relatie. Easy listening, herkenbaar en je hebt er ook nog eens wat aan!

How To Get The Job Done

Deze podcast van Anna Nooshin en Yeliz Çiçek gaat over vrouwelijk ondernemerschap, in de breedste zin van het woord. Anna en Yeliz hebben het over hun journey, hoe ze dingen aanpakken en geven concrete tips. Ook interviewen ze succesvolle vrouwen over hun verhaal. Anna en Yeliz hebben een hele fijne stem om naar te luisteren, echt een dikke aanrader als je houdt van mode, social media, financiën en ondernemerschap.

Held in eigen verhaal

Op zoek naar een podcast met serieuze onderwerpen? Dan is Held in eigen verhaal van Iris Enthoven misschien wat voor jou. Iedereen heeft een eigen verhaal. In deze podcast staan verschillende inspirerende mensen centraal die allemaal iets heftigs hebben meegemaakt maar in staat waren dit om te zetten in iets positiefs. Dan ben je een held. En dat verhaal moet verteld worden. Hele indrukwekkende verhalen!

PodBast – de weg naar succes

Bastiaan Meijer van de PodBast interviewt BN’ers in deze podcast. Wat is hun weg naar succes? Persoonlijke gesprekken, maar ook tips die je kunt gebruiken in je eigen carrière. Ik heb nog niet iedere aflevering geluisterd van de PodBast; ik luister eigenlijk alleen de interviews die me interessant lijken. De afleveringen met Carry Slee, Rik van de Westelaken, Domien Verschuuren, Jennifer Hoffman, Marieke Elsinga en Arjen Lubach vond ik erg leuk. Nog op de ’to listen list’ staan de afleveringen met Sander Lantinga, Frank Lammers en Luuk Ikink.

EN DAN?

De serie EN DAN? gaat over de mentale nasleep van het participeren in reality-tv. Daelorian interviewt elke aflevering een andere oud-kandidaat van een reality programma, zoals Temptation Island of Hollands Next Topmodel. De grote vraag blijft: de spotlights doven, de camera’s stoppen met draaien… en dan? Vooral leuk als je de interviewkandidaat kent. Je krijgt een kijkje achter de schermen hoe het er écht aan toegaat bij zo’n reality programma, plus de persoonlijke ervaring van de kandidaat. Een erg leuke insteek van een podcast als je het mij vraagt.

Welke podcasts luister jij graag? 

Volg:
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *