LIST: 9 dingen die je herkent als je een bijzondere naam hebt

starbucks

Ieder jaar zijn er lijstjes met de meest gekke namen. Wil Helmes, Leen Kleingeld, Fokje Dokter… Niets is te gek! Nu wil ik niet zeggen dat ik zo’n bizarre naam heb, maar Tedje is toch niet een veel voorkomende naam. In 2014 kreeg geen enkel kind de naam Tedje. Ik bedoel maar. Onderstaande dingen zul je vast herkennen als je een bijzondere naam hebt.

1. Als je je aan iemand voorstelt, moet je je naam altijd minstens twee of drie keer herhalen. “Hallo, ik ben Tedje.” “Hoe zeg je?”

2. Je vindt nooit jouw naam op een pen, armbandje of sleutelhanger. Zwaar leven….

3. Mensen kunnen je naam niet spellen. Ik heb al vanalles voorbij zien komen: Tetchje, Tentje Fredje, Tetje, Petje (no joke).

4. Of mensen kunnen je naam niet eens uitspreken. Je stelt je voor aan iemand en die zegt een hele andere naam terug. Weird!

5. De eerste dag op school is een drama. Dertig keer jezelf voorstellen en niemand die je naam onthoudt….

6. Sommige mensen denken dat je een jongen bent. “Ooooh! Je bent een meisje! Ik dacht dat je een jongen was. Jongens heten toch Ted of Tedje?” Of gewoon in de mail aangesproken worden met: Beste meneer van Gils. Juist.

7. Mensen geloven niet dat je écht zo heet. “Oh, wat een leuke bijnaam! Maar hoe heet je echt?”

8. Je spelt standaard je naam bij Starbucks, omdat ze het anders sowieso verkeerd schrijven. Nu moet ik bekennen dat het personeel van Starbucks het nog voor elkaar krijgen om een super makkelijke naam als Kim (Kym) of Lotte (Loti) verkeerd te spellen. Dat zou een marketing truc zijn, heel slim!

9. Er zijn momenten dat je liever een standaard naam hebt die iedereen uit kan spreken en op kan schrijven. De volgende keer als ik bij Starbucks iets ga bestellen noem ik mezelf Kees. Met een K. ;)

Hoe heet jij en wat vind je van je eigen naam? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

42 Reacties

 1. 24 maart 2015 / 08:12

  Haha heel herkenbaar! Heb ook nog eens de combi met een vreemde (ook lange) achternaam dus ik roep altijd dat ik een man met een korte en makkelijke achternaam zoek :P

 2. Fred
  24 maart 2015 / 08:14

  Sorry,
  groetjes Pred!

 3. 24 maart 2015 / 08:34

  Heel herkenbaar! Ik vind mijn naam eigenlijk niet in zo moeilijk, maar ik merk toch dat ik continu Kristy in plaats van Kirsty word genoemd. Eigenlijk ben ik dan best wel beledigd, maar omdat iedereen het zowat doet doe ik er maar niks mee. Ook had ik op de uni een lerares die mijn naam steevast op het Engels uitsprak als Kursty, maar dat vind ik dan minder erg omdat het dan tenminste nog klopt qua lettervolgorde :P Bij de Starbucks noemen ze mij meestal Kirsten :P

  • Tedje
   Auteur
   24 maart 2015 / 09:40

   Ooh dat is echt super irritant!! I feel you!

 4. 24 maart 2015 / 08:35

  Zo herkenbaar. Mensen denken bij mij altijd dat ‘borg’ mijn achternaam is. Euhm, nee mensen. Ik heet echt Ingeborg. Daarom zeg ik bij Starbucks en uitgaan bijvoorbeeld ook gewoon dat ik Inge heet. Makkelijk en ik hoef niet tig keer mijn naam te herhalen.

 5. 24 maart 2015 / 08:57

  Precies hetzelfde probleem hier. Ik heb er nu wel vrede mee, maar toen ik nog op de middelbare school zat vond ik het verschrikkelijk. Nu ik in Helsinki zit voor Erasmus uitwisseling noem ik mezelf Jil. Een stuk gemakkelijk voor iedereen en hoef ik ook niet 100 varianten van mijn naam aan te horen, omdat mijn buitenlandse klasgenoten mijn naam niet kunnen uitspreken :)

  • Tedje
   Auteur
   24 maart 2015 / 09:40

   Een afkorting is inderdaad een goede oplossing!!

 6. 24 maart 2015 / 09:42

  Haha ah wat een geweldig artikel. Ik heb hier gelukkig niet vaak mee te maken, maar ik vind jou naam juist super leuk! Lekker origineel <33

 7. 24 maart 2015 / 09:44

  Haha zo herkenbaar! Ik heet Jorian, ben een meisje maar hoor nog dagelijks ‘oh ik dacht dat je een jongen was’ of ‘oh dat is toch een jongensnaam’. JAHAAAAA het is een jongensnaam maar NEEEHEEE ik ben een meisje;). Ach het houdt je lekker bezig toch:)

  • Tedje
   Auteur
   24 maart 2015 / 09:48

   Haha super herkenbaar wat je schrijft. ;) En inderdaad! Zo kan ik er weer een blogje aan wijden, haha!

 8. 24 maart 2015 / 10:31

  Mijn zusje heeft hier ook altijd last van! Ze heet Lisianne en iedereen noemt haar gewoon standaard Lisanne…. tja heel vervelend inderdaad ook vooral van die sleutelhangers etc!

 9. 24 maart 2015 / 13:30

  JA, dit artikel is voor mij gemaakt haha! In 2014 kreeg ook niemand de naam Soesja! Ik krijg heel vaak Susha of Soesje te horen/lezen, suuuperleuk… Op m’n (internationale) studie kan ook niemand m’n naam uitspreken, dat wordt nog leuk als ik in Canada ben, maar ik vind Engelse varianten van m’n naam zoals Susan ook niet zo succesvol, haha. Heel erg tof en grappig artikel, Tedje! En ik vind je naam superleuk! :D

  • Tedje
   Auteur
   24 maart 2015 / 20:12

   Aaah thanks, Soesja! En ik vind jouw naam ook te gek! :) En inderdaad, hoe zouden ze het in Canada uitspreken? Ik denk dat ze je maar gewoon S moeten noemen ;) A la Gossip Girl!

 10. 24 maart 2015 / 13:31

  Soms denken ze bij mijn naam ook dat ik een jongen ben, maar blijkbaar waren er vroeger veel jongens in België die Kim heten

 11. 24 maart 2015 / 14:28

  Leuk artikel dit! :) Ik vind mijn naam totaal niet moeilijk en ook niet superbijzonder, maar toch krijgen mensen het voor elkaar om er Beua of Buea of iets van te maken. Oh, en ik ben ook wel eens ‘Beste meneer’, haha.

 12. 24 maart 2015 / 14:55

  Oh HEEL herkenbaar. Ik heb een dubbele voornaam, Nynke-Boudien, en mensen begrijpen dit gewoon helemaal niet. Naast dat Nynke vaak met ‘ie’ wordt geschreven, snappen mensen gewoon niet dat Boudien bij mijn voornaam hoort. Er wordt heel vaak gedacht dat ik al getrouwd ben, dus mensen kijken gewoon echt niet goed naar de plek van het streepje. Als ik ergens een pakket moet halen of ergens heb gereserveerd, staat die reservering standaard bij de B in plaats van de P. Langzamerhand ben ik eraan gewend, maar soms is het wel lastig. En dan van die mensen: Mag ik ook gewoon Nynke zeggen? Eh, liever niet, dit is gewoon mijn voornaam dus het is toch logisch dat ik graag wil dat je me zo noemt? Ondanks de ‘problemen’ ben ik wel trots op mijn naam.

 13. 24 maart 2015 / 15:01

  Wat een leuke post. Zelf heb ik een vrij simpele naam, maar toch zijn er mensen die het weten te schrijven als Kellie of Kelli, maar ook Elly en Keely komen wel eens voorbij!

 14. 24 maart 2015 / 16:36

  Haha herkenbaaaar! Mijn naam wordt bijna standaard als Hesther geschreven (wat ik er persoonlijk écht niet uit vind zien), is nergens op sleutelhangers of pennen o.i.d. te vinden en als ik me voorstel denken mensen altijd dat ik Est(h)er heet. Sowieso omdat het onmogelijk is om bijvoorbeeld tijdens een voorstelrondje, als je al een paar minuutjes naar anderen zit te luisteren en dus ‘out of the blue’ moet beginnen met praten, je eerste letter de ‘h’ te laten zijn. Dan zeg ik altijd maar ‘Hester met een h’ en denken ze alsnog dat het Esther is ofzo, of juist Hesther… Veel verwarring. Ik vind mijn naam wel leuk op zich, alleen als je erover na gaat denken wordt het heel raar dat dat ‘jouw’ naam is haha. Mijn zus heet trouwens Louise, dus die heeft het ook niet altijd makkelijk ;)

 15. 24 maart 2015 / 17:25

  Zo herkenbaar! Mijn naam is ook nooit op sleutelhangers te vinden, en wordt door bijna iedereen de eerste paar keren verkeerd uitgesproken nadat ik me al 5x voorgesteld heb haha. En Starbucks is inderdaad al helemaal een ramp! Heel leuk en origineel artikel!

 16. 24 maart 2015 / 18:34

  Leuk artikel! Ik heb ook al honderd variaties op mijn naam voorbij zien & horen komen, en dan is het niet eens zo’n heel rare naam. Klemtonen worden ook áltijd verkeerd gelegd

 17. 24 maart 2015 / 18:53

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik in het begin ook dacht dat het je bijnaam was hihi

  • Tedje
   Auteur
   24 maart 2015 / 20:14

   Hahaha, je bent niet de enige hoor ;)

 18. 24 maart 2015 / 19:18

  Meneer van Gils, whahaha. Dat lijkt me zo awkward en lachwekkend.

 19. 24 maart 2015 / 19:28

  Wat een leuke artikel! Daarom kozen mijn ouders voor een lekkere makkelijke naam die ook nog eens niet af te korte is ;) Vind jou naam echt heel leuk en orgineel! Past goed bij je :)

 20. Ianthe
  24 maart 2015 / 19:29

  Haha, wat is dit lekker herkenbaar! Er zijn nog steeds mensen in mijn familie die er in slagen om mijn naam fout uit te spreken. En dan hebben we het nog niet gehad over alle mogelijke schrijfwijzen.
  ‘Je schrijft Ianthe met th’ ‘Thante bedoel je?’
  Ze hebben ooit een keer mijn naam juist geschreven bij de Starbucks, zonder dat ik hem moest spellen. De mensen keken me heel raar aan toen ik van verbazing een gilletje slaakte maar ik heb het bekertje nog steeds als aandenken, haha ;)

 21. Roos Elya
  24 maart 2015 / 21:16

  Haha herkenbaar. Niemand weet ooit hoe je Elya uitspreekt. Je spreekt het gewoon uit als elja maar ze maken er zulke rare dingen van haha! Elayla enzo haha. Daarom noem ik mezelf nu meestal Roos.

 22. 24 maart 2015 / 22:04

  Lijkt me zo irritant. Gelukkig maak ik dat met mijn naam eigenlijk nooit mee. Hooguit dat de kinderen op mijn werk het met een i op het einde schrijven in plaats van met een y. ;)

 23. 24 maart 2015 / 22:41

  heeeeeel herkenbaar. Vooral het jongen meisje gedeelte. Zelf al heb ik mensen gesproken via de telefoon of in real life weten ze het vaak nog voor elkaar te krijgen om op bevestigingsbrieven meneer te zetten. Jeetje zo jongensachtig ben ik toch niet?!

  Toevallig had ik net bij de yoga dat die mevrouw zei ja jouw brief zit er niet bij wesley. Nee het is Lesley nee je moet zoeken bij een w zei ze toen nog hahaha. Uit eindelijk kwam ze erachter wat ze fout had gedaan ze had op mijn voornaam gezocht in plaats van op mijn achternaam wat natuurlijk met een hele andere letter begint (NOT) haha.

  Erg vermoeiend. Maar het maakt je ook wel weer uniek :) Ik vind jou naam persoonlijk erg leuk en heb hem nog nooit gehoord eigenlijk.

 24. Isabelle
  25 maart 2015 / 20:21

  Herkenbaar! Ik heb op zich niet zo’n heel moeilijke naam, maar het is o zo irritant als mensen mijn naam uit spreken zoals je schrijft (als je snapt wat ik bedoel) of als ze isabel schrijven..

 25. 25 maart 2015 / 20:25

  Echt heel grappig en herkenbaar, de variaties die ik altijd hoor op mijn achternaam Guitoneau tsja, stamelen, verkeerde spelling, mensen die uhhhh zeggen en dan zeg ik gelijk, Ja dat ben ik hoor, hahahaha maar soms is het ook wel irritant. Je moet altijd spellen.

 26. Winnie
  26 maart 2015 / 10:32

  Vroeger vond ik vooral de beker en sleutelhangers het ergst! IEDEREEN had zown leuke sleutelhanger met z’n naam er op. En ik? Ik mocht blij zijn als ik iets met een W kon vonden…

  Bij mij wordt alles altijd als Winny gespeld…. DUDE! Iedereen kent Winnie de Pooh, schrijf het dan ook zo. Dan krijg ik meestal te horen, Maar Winnie de Pooh is een jongen, dus ik dacht dat je de meisjesvariant anders schreef.

  Zucht

 27. 26 maart 2015 / 11:39

  Gelukkig kunnen ze me naam wel spellen ik heb alleen een keer op een website een rood lijntje gehad omdat dit geen naam was volgens dat ding, toen dacht ik echt ehm hallo??

 28. 31 maart 2015 / 12:29

  Ik heet dus Lara maar vaak wordt ik Laura genoemd en door mijn vriendinnen Laar.
  Onze kat heet Teddy en die noem ik vaak Ted of Tedje. ;)

 29. Lotte
  20 augustus 2015 / 07:47

  Wat een geweldig artikel! Ik heb een vrij eenvoudige naam, maar toch lukt het sommige docenten niet om het normaal uit te spreken. Ik word regelmatig door hen Lotta, Latte of Lotter genoemd haha. Ik kan er wel om lachen.

 30. 20 augustus 2015 / 08:42

  Zo hard gelachen om Tentje en Fredje! Ik weet ook nog dat je je de eerste keer aan mij voorstelde en ik dacht dat het een afkorting was van… Ja van wat eigenlijk? Tedaria? AnneLotted? Tedchena? Geen idee.

  Mijn naam wordt vaak verhaspeld naar Lissete of Lizette. O en een van mijn oma’s vriendinnen blijft me maar Elizabeth normen omdat ze denkt dat dát mijn echte naam is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *