Londen: de stad van de dubbeldekkers

Gesponsorde post – Ik ben nog nooit in Londen geweest, but I’m dreaming of it. Londen staat hoog op mijn to-go lijstje. Waarom ik naar Londen wil? Dat lees je hieronder!

– Allereerst moet je natuurlijk nadenken over hoe je in Londen wil komen. Je kunt met de boot, de trein, de auto (tunnel!!) of je kunt goedkoop vliegen. Binnen één uur ben je al geland, dat is natuurlijk super snel! Als je een betaalbaar ticket kunt vinden, zou ik er snel voor kiezen om goedkoop te vliegen. Als je met een ander vervoersmiddel gaat, ben je best lang onderweg. En dat gaat weer van je tijd af in Londen!

– Ik heb een beetje last van hoogtevrees, maar ik zal en ik moet in de London Eye gaan. Een enorm reuzenrad waarbij je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Het zijn dichte wagonnetjes, dus dat maakt het al een stuk minder eng.

– Het symbool van Londen is natuurlijk The Big Ben: de klokkentoren van het Palace of Westminster. Te bewonderen vanuit London Eye, maar natuurlijk ook leuk om even naartoe te lopen.

– Rode telefooncellen en rode dubbeldekkers zijn statements in Londen. Een ritje maken met zo’n gave bus en een foto in een telefooncel maken mag daarom ook niet overgeslagen worden!

– Shoppen! Londen is een te gekke plek om te shoppen heb ik me laten vertellen. Tip: Westfield Stratford City Mall waar je een enorm aanbod aan winkels hebt. Denk aan een Primark, Victoria’s Secret, Forever21, Hollister, Kiko, MAC, maar ook gewoon een H&M. Ook vind je daar de enige Magnum store in de hele wereld! Ook heb je er veel eetgelegenheden.
Voor vintage shopping moet je in de wijk Camden Town zijn. Ook Oxford Street mag niet ontbreken!

– Niet alleen fashion shoppen, maar ook beauty! In Engeland heb je veel meer budget merken dan in Nederland. Als je een echte beautyliefhebber bent, moet je bij Boots, Superdrug en Selfridges zijn geweest!

– Een andere manier om Londen te verkennen: de Thames. De rivier die dwars door Londen stroomt. Je kunt een boottocht doen en zo Londen vanaf het water bekijken. Natuurlijk krijg je dan informatie over de belangrijke gebouwen die je te zien krijgt.

– High tea is eigenlijk een geheel verkeerde benaming voor de high tea zoals wij die kennen. Een officiële high tea is namelijk niks meer dan een stevige maaltijd rond een uur of 6. Wij Europeanen hebben deze term overgenomen omdat het heel luxe klinkt. De goede benaming voor de uitgebreide lunch met heerlijke zoetigheden, heet eigenlijk afternoon tea. De afternoon tea komt uit Engeland, dus als je in Londen bent is dat daar natuurlijk de perfecte locatie voor!

– Voor de echte Harry Potter fans kan King’s Cross Station – platform 9 3/4 natuurlijk niet ontbreken. Het welbekende perron waar Harry en zijn vrienden door de muur rennen om bij perron 9 3/4 aan te komen waar de oude stoomtrein vertrekt naar Zweinstein.

– Ik zou naar de wijk Notting Hill gaan. Niet alleen omdat daar de gelijknamige film met Julia Roberts en Hugh Grant heeft afgespeeld. Of eigenlijk wel daarom…

Zijn jullie wel eens in Londen geweest?
Zo ja, hoe zijn jullie daar toen naartoe gegaan? Goedkoop vliegen of bijvoorbeeld met de boot? Let me know!

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

17 Reacties

 1. 20 maart 2013 / 06:52

  Ik vind Londen een geweldige stad! Ik heb gewoon goedkoop gevlogen, dat was het makkelijkst :)

 2. Wendy (B)
  20 maart 2013 / 07:35

  Foei Tedje!
  Nog nooit naar Londen geweest?
  Breng daar maar snel verandering in!
  Als ik ga, dan neem ik de Eurostar.
  De trein vind ik best leuk om te reizen.
  Het London Eye heb ik nog niet gedaan omdat ik het te duur vind en The Shard (het hoogste gebouw van West-Europa) is dubbel zo duur!
  Goh, ik kan zo veel vertellen over Londen :)

 3. 20 maart 2013 / 08:23

  Ik ben ook nog nooit naar Londen geweest! That sucks! Mijn man gaat niet graag op citytrip, dus de kans is klein dat ik ooit Londen zal zien.. vind ik echt wel jammer!
  Eefje

  • Wendy (B)
   20 maart 2013 / 19:12

   Eefje, gewoon alleen gaan of met een vriendin ofzo?
   Go girl!

 4. 20 maart 2013 / 09:19

  Ik hou van Londen <3. Ik ben er een keer met school geweest en ik wil er graag nog een keer naar terug!

 5. 20 maart 2013 / 10:34

  Ik hou van Londen! Ik ben er al zo vaak geweest!

 6. 20 maart 2013 / 16:48

  Ik ben er één dagje geweest maar wil eigenlijk nog wel een keer, en dan wat langer haha! Wij gingen toen met de nachtboot, Stena Line.

 7. 20 maart 2013 / 16:55

  Jaaa i love Londen! Ben er al eens geweest 3 jaar geleden en in juli ga ik weer. Lekker 5 dagen shoppen, whoehoe!

 8. 20 maart 2013 / 19:09

  Londen lijkt me echt geweldig! Ik ben er helaas nog nooit geweest maar ik wil zeker een keer gaan! Liefs

 9. 20 maart 2013 / 19:21

  Aaaah, lovely! Ik ben er ooit met mijn klas geweest en stiekem wil ik wel terug, maar dan puur om de rellende toerist uit te hangen. Waarschijnlijk ga ik met le zuster dit jaar nog naar London, moet alleen nog kijken of het kan vanwege stage volgend schooljaar .. lame!

 10. 20 maart 2013 / 20:26

  Ik ben nog nooit in Londen geweest, maar ik zou er wel heel graag naartoe willen. Ik denk met het vliegtuig, lekker snel. -x

 11. 21 maart 2013 / 00:36

  Ik houd van London! Ik ben er nu drie keer geweest. Één keer met bus en bootovertocht en twee keer met de trein. De laatste keer vierde ik er oud en nieuw, echt super tof!
  Als ik ben afgestudeerd, et een beetje geluk in oktober, wil ik 4-6 weken naar London toe. Het is echt de fijnste stad die ik ken!

  Liefs
  Deborah

 12. 22 maart 2013 / 17:53

  Ik ben een keer in londen geweest, maar wil heel graag terug. Geweldig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *