Lovea Bio Sun Spray SPF 15

Lovea Bio Sun Spray SPF 15

De zon schijnt weer in ons kikkerlandje en dat betekent dat je huid weer beschermd moet worden! Nieuw op de Nederlandse markt is het Franse merk Lovea Bio. Lovea Bio heeft natuurlijke en minerale producten in het assortiment ter bescherming tegen UV-stralen. Meer weten? Klik dan verder.

Het probleem met gewone zonnebescherming is dat de zonnefilters mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de huid. Dit heeft het Instituut voor Farmacologie en Toxicologie van de Universiteit van Zürich aangetoond. Dit komt omdat de zonnefilters in je huid dringen in plaats van er op blijven liggen. Ze kunnen daardoor je natuurlijke hormoonsysteem beïnvloeden en je kan er allergische reacties van krijgen, en dat wil je natuurlijk niet.

Lovea Bio producten bevatten dus geen chemische zonnefilters. Er zitten tevens geen parabenen, synthetische parfums en kleurstoffen, siliconen en phenoxyethanol in de producten. De bescherming trekt niet in de huid, maar blijft erop liggen, zonder een witte waas achter te laten. Dat is fijn!

Alle producten van Lovea Bio hebben een ECOCERT certificering, dat wil zeggen dat de natuurlijke ingrediënten biologisch zijn.

Zelf heb ik een Lovea Bio Sun Spray met SPF 15. Er zit 125ml in en hier betaal je €14,99 voor. Het is niet heel erg goedkoop, maar dan weet je in ieder geval wel dat je een zonnebescherming gebruikt die 100% natuurlijk is.

De verpakking is heel erg hygiënisch, daar hou ik van! Het heeft namelijk een spray dop. Het is geen echte spray (als in: een dun laagje over een groot oppervlak) maar het heeft meer de werking van een pompje: dichtbij je huid houden dus!

De spray ruikt naar monoï-olie. De zonnebrand smeert heel fijn uit omdat hij zo dun is. Dat vind ik heel prettig! Ook plakt de zonnebrand niet, je voelt er eigenlijk niks meer van. Ik ben heel tevreden over deze zonnebrand en deze ga ik zeker veel gebruiken!

Je hebt de spray ook nog in SPF 30 en 50 (for kids). Ook heb je nog een after sun milk, een dry oil spray (zonder SPF) en een anti-aging face cream met SPF 50. Je kunt de producten van Lovea kopen bij Etos en De Tuinen.

Liefs van Tedje

Volg:

6 Reacties

  1. 27 maart 2012 / 16:23

    ik ga binnenkort zeker eens kijken of ze het hier ook verkopen.

  2. 27 maart 2012 / 20:08

    Deze klinkt wel heel erg goed, nu ik dit lees helpt het mij weer herinneren dat ik er nog 1 moet halen.
    Liefs, xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *