Lunch hotspots in Breda

lunchen in breda

Wil je lunchen in Breda? Leuk, er is zoveel te kiezen! Zie je door de bomen het bos niet meer? Ik zet voor jou – als trotse inwoner van Breda – mijn favoriete lunch hotspots van Breda voor je op een rijtje.

Laatste update: januari 2024

Lekker lunchen in Breda

Sip First

Met stip op nummer één: Sip First. Of je nu voor een Full English breakfast, de pancakes of toast met avocado en een gepocheerd ei gaat: het stelt nooit teleur. Hier drink je ook de lekkerste koffie van Breda. Dikke aanrader dus.
Sint Janstraat 24

Bobbi’s Bar

De keuze is reuze hier! Bovendien zit je in een leuk – en Instagramwaardig, ook heel wat waard tegenwoordig – interieur. En het is hier áltijd druk. Dat is ook een goed teken.
Gasthuispoort 1 

Latour

Zin in een broodje met kwaliteitsproducten? Dan moet je bij Latour zijn. Neem ook even een kijkje in de vitrine bij de heerlijke kazen, hammen en zelfgemaakte salades. Met deze ingrediënten stel je een topper van een borrelplank samen. Even snel een broodje eten? Je kunt ook afhalen bij het loket in de St. Annastraat.
Sint Annastraat 2

Jack & Jacky’s

Healthy hotspot in Breda! Hier kun je terecht voor lekkere gezonde juices, goede koffie, salades en heerlijke broodjes. Ik kom hier graag om te werken en ik heb inmiddels alles van de kaart al geprobeerd. Heeft me nog nooit teleurgesteld!
Boschstraat 11

Mr. Moos

Ik kom bijna nooit op de Grote Markt – ik duik liever de kleine straatjes van Breda in – maar voor Mr. Moos maak ik een uitzondering. Als je goed wil lunchen in Breda moet je hier zijn.
Grote Markt 40-42

Bleue Bar Bistro

Waan jezelf in Parijs als je op dit leuke terras van Bleue zit. Ga voor het 2-gangen lunchmenu en laat je in de watten leggen op z’n Frans.
Grote Markt 5

In Kannen & Kruiken

Bij IKEK zit je altijd goed. Neem plaats in de fijne binnentuin of in het gezellige restaurant. Je hebt hier ook altijd genoeg vega opties én lekkere koffie.
Veemarktstraat 45

De Jongens van Zand & Klei

Bijzonder lunchen met de aardappel in de hoofdrol. Ga voor de ‘papas’ proeverij, dan geniet je van allerlei kleine hapjes. Hier moet je geweest zijn!
Veemarktstraat 76

Puick

Laat je verrassen met de Puick parade, een lunchplank met verschillende kleine gerechtjes uit allerlei werelddelen. Of ga voor een groter lunchgerecht. Mijn favoriet? De flatbread!
Veemarktstraat 56

lunchen kamu breda

Kamu

Koffie drinken, werken of je fiets laten repareren? Het kan allemaal bij Kamu. Maar je kunt hier ook heerlijk (vega) lunchen!
Boschstraat 31

Eetlokaal Zin

Ben je in het Ginneken? Stop dan even bij Eetlokaal Zin voor een heerlijke lunch. Deze plek heeft mij echt verrast! Ik ga hier zeker nog eens terug naartoe.
Ginnekenweg 315 

PEACH

All day brunch met lekkere eggs Benedict en goede koffie. Moet ik nog meer zeggen? De perfecte eerste stop als je een dagje naar Breda komt met de trein.
Willemstraat 8

TEDS All Day Brunch

What’s in a name?! Van 8 tot 5 geniet je hier van een all day brunch. Ook op het terras van de vernieuwde Botanique zit je erg leuk! Vergeet de waffle fries niet te bestellen, deze zijn heerlijk!
Parade 12

Emily’s Healthy Bar

Gezond lunchen met heerlijke versgemaakte juices. De koffie is hier ook heerlijk! Dikke tip als je het mij vraagt. En in deze straat heb je altijd wat te kijken, of je nu binnen in het glazen huisje zit of buiten op het terras.
Nieuwe Ginnekenstraat 24c

Zeezicht

Geen zin in fancy lunchgedoe? Bij Zeezicht kun je terecht voor een heerlijk 12-uurtje, clubsandwich of kroketten. Al jaren een van mijn favoriete plekken in Breda! Mijn vaste bestelling? De club Zeezicht!
Ridderstraat 1

lunchen nolo breda

NOLO

Lunchen met toast met burrata of borrelen met wijn, oesters, plateau au fromage en steak tartare. Klinkt dat niet heerlijk? Op het terras zit je hier heerlijk; je kunt hier perfect mensen kijken! Ook binnen aan de bar is het gezellig, of neem plaats aan het barretje aan het raam.
Halstraat 13

Coffeelab

Vlakbij het station vind je Coffeelab. Hier kun je goed zitten om te werken, een kop koffie te drinken, maar ook om te lunchen!
Willemstraat 17

Brandpunt

Koffie drinken, een paar uurtjes werken met je laptop, snuffelen in de conceptstore of genieten van een lunch met uitzicht op de Grote Kerk. Wat wil je nog meer?
Reigerstraat 16

Nog meer tips over Breda? Lees dan het blog met mijn favoriete koffietentjes in Breda en volg me voor alle tips op Instagram op @liefsuitbreda.

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *