Lunchtip: clubsandwich met kipfilet, avocado, ei en truffelmayonaise

clubsandwich ei

Eens in de zoveel tijd is het zo fijn om jezelf te verwennen met een lekkere lunch. Ik besloot gisteren om een clubsandwich te maken (want: clubsandwich = life) en ik móést het recept met jullie delen, want dit is toch wel een van de betere clubsandwiches die ik ooit heb gemaakt. Komtie. 

Wat heb je nodig voor 1 clubsandwich? 

  • 3 boterhammen
  • Schijfjes komkommer
  • Kwart tot een halve avocado
  • 1 gekookt ei
  • 2 plakjes kipfilet
  • Truffelmayonaise
  • Bieslook roomkaas
  • Cherrytomaatjes
  • Chips

Kook het ei zoals jij het lekker vindt. Ik kookte hem 7 minuutjes op laag vuur, waardoor hij nog net een beetje zacht van binnen was. Heerlijk! Rooster ondertussen de drie boterhammen in een broodrooster. Besmeer de eerste boterham met bieslook roomkaas en leg er dunne schijfjes komkommer op. Daarna komt de kipfilet. Leg er vervolgens een boterham op en die besmeer je met truffelmayonaise. Daarna beleg je hem met dunne plakjes avocado. Vervolgens snijd je het ei in plakjes en deze komen op de avocado. Klein beetje peper en zout erop en de laatste boterham besmeren met truffelmayonaise. Vervolgens snijd je de toren diagonaal door midden en decoreer je de sandwich met een half cherrytomaatje.

clubsandwich

Een clubsandwich kan natuurlijk niet zonder chips, dus dat serveer je er ook lekker bij. En een paar losse tomaatjes. Je kunt zoveel als je wil variëren met dit recept (als ik dit al een recept mag noemen, het is meer een tip). Met of zonder vlees, vis in plaats van vlees, extra sla erbij, kaas erbij… Of gewoon: alles wat je in de koelkast hebt staan en je lekker lijkt bij elkaar. Deze ingrediënten bij elkaar zijn in ieder geval súper geslaagd, zeker met het eitje erbij, love it! En truffelmayonaise en avocado is natuurlijk altijd goed…

Ga jij deze meesterlijke clubsandwich ook eens maken? 

Liefs,
Tedje

Klik hier voor het recept van de clubsandwich met geitenkaas, avocado en zongedroogde tomaat.

Volg:
Share:

11 Reacties

    • 18 januari 2018 / 09:52

      Jaa je moet hem echt een keer maken, zo lekker!

  1. 18 januari 2018 / 11:13

    Ohh dit klinkt echt heerlijk. Het is ook bijna lunchtijd dus ik krijg er enorme trek van haha! Misschien dat ik hem dit weekend ga proberen. <3

    • 19 januari 2018 / 11:42

      Leuk Joyce, ben benieuwd wat je ervan vindt!

  2. 18 januari 2018 / 17:39

    Chips voor bij de lunch, beter kan het niet worden (love chips haha!). Dit ga ik zeker in een vega versie maken :).

    • 19 januari 2018 / 11:42

      Ja, dat kan inderdaad ook heel goed! :-)

  3. 23 januari 2018 / 11:45

    Ziet er heerlijk uit! Ik vind het altijd lastig om te beslissen wat ik als lunch moet eten, maar dit is zeker een goede optie! Ik eet zelf alleen geen vlees meer, maar zonder vlees zal het vast ook nog lekker zijn :)

    • 23 januari 2018 / 17:14

      Ja, zonder vlees is echt een goede optie ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *