MAC Brush Cleanser

MAC Brush Cleanser

IMG_9491-1

Afgelopen zondag was ik in Maastricht en ik ging even de stad in met mijn vriend (hij woont daar). Het was mooi weer, dus we dachten: laten we lekker de stad in gaan en even ergens lunchen. We hadden wel verwacht dat er veel mensen zouden zijn, maar MY GOD wat was het druk! De drie dwaze dagen bij de Bijenkorf waren er natuurlijk, evenals het Prijzencircus van de V&D. Echt waar, door de Bijenkorf was niet heen te komen! Beneden zit de MAC corner en ik wil al een hele tijd de Brush Cleanser. Ik zag dat het daar helemaal niet druk was, dus ik ging even rondsnuffelen. Een lief meisje hielp me en gaf het tasje naast de balie aan mij (vind ik altijd zo leuk, net wat persoonlijker ook). Maar goed, genoeg gekletst, op naar de MAC Brush Cleanser! 

Het tasje ziet er heel leuk uit, maar houdt ó zo onhandig vast. Vinden jullie niet?

Wat is een brush cleanser eigenlijk?
Jullie weten waarschijnlijk wel dat het belangrijk is om je kwasten goed en regelmatig schoon te maken. Een kwast bevat namelijk veel bacteriën die van je gezicht afkomen. Kwasten was je meestal met een milde shampoo met lauwwarm water, maar dit kost best veel tijd (klik hier voor een how-to kwasten wassen!) De kwasten moeten daarna namelijk goed drogen. Met een brush cleanser kun je je kwasten tussendoor snel schoonmaken. Ze zullen nooit de ‘shampoo methode’ vervangen,  maar voor tussendoor is het prima. Bijvoorbeeld als je een look aan het maken bent met verschillende kleuren maar je wil wel dezelfde kwast gebruiken.

De verpakking. Er zit 235ml in, best veel als je het mij vraagt. En dat voor €11. Ik ben benieuwd hoe lang ik ermee doe.

Dit is de flacon, leuk dat roze!

Maar, hoe gebruik je brush cleanser?
Giet voorzichtig een beetje brush cleanser op een tissue of wc-papiertje. Pak je kwast die je schoon wil maken. Zie je dat bovenstaande kwast vies is?

Ga voorzichtig met je kwast in de brush cleanser en draai een paar rondjes.

Zoals je ziet is de kwast niet helemaal schoon geworden, maar de meeste oogschaduw is er wel vanaf. Die zit nu op je tissue. Nadat je de kwast hebt schoongemaakt, kun je gelijk verder met je ooglook! Je hoeft dus niet te wachten totdat je kwast droog is, net zoals bij de ‘shampoo methode’.

Ik ben heel blij met mijn aankoop en ik weet zeker dat ik dit product heel veel ga gebruiken! Natuurlijk moet ik mijn kwasten regelmatig behandelen met de ‘shampoo methode’.

Liefs van Tedje

Volg:

16 Reacties

 1. 11 oktober 2012 / 08:01

  hij lijkt me echt heel erg fijn! Ik moet hem snel gaan aanschaffen

 2. 11 oktober 2012 / 11:50

  Lijkt me echt een fijn product! Ik was ze altijd op de shampoo manier maar dit lijkt me ook super handig :)
  Liefs

 3. 11 oktober 2012 / 13:47

  Dit zou ik zeker wel een keer aan willen schaffen, want lijkt me zo fijn in gebruik. Ik was mijn kwasten nu altijd met baby shampoo, maar dan duurt het wel lang voordat je ze weer kan gebruiken. Dit een keer tussendoor gebruiken lijkt me erg fijn als je ze dan weer gelijk kan gebruiken.

 4. 11 oktober 2012 / 13:51

  Lijkt mij ook handig, zonder dat je het door hebt komt er dan toch heel veel oogschaduw vanaf…

 5. 11 oktober 2012 / 14:23

  Ik heb deze en die van Inglot. Ik vind zelf die van Inglot fijner omdat dat een spuitflacon is, met deze giet ik mezelf en de tafel waar ik het op doe helemaal onder, maar op de kwast en het doekje zit niks :’)

 6. 11 oktober 2012 / 16:01

  Nou echt wel van dat tasje! Mijn hand is er zelfs een keer van open geweest, maar de brush cleanser ik kan er niet meer zonder mee, ideaal product en niet zo heel gek duur! Doet er ook nog aardig lang mee:-)

 7. 11 oktober 2012 / 17:11

  Ik hoor er alleen maar goede dingen oer, ben stiekem toch benieuwd!

  Liefs, Esmée

 8. 11 oktober 2012 / 18:16

  Ik had echt een hekel aan dit product joh, wist niet hoe het werkte! :’) Nu kan ik niet meer zonder tijdens visagie opdrachten, hierdoor kan ik steeds mijn kwasten reinigen, even laten drogen en tada, ready to go!

 9. 11 oktober 2012 / 19:41

  Whoa hij is zo handig he:D En ik doe er ook al echt zooo lang mee!
  Dat tasje inderdaad, ze geven hem echt leuk persoonlijk aan maar daarna gaat hij vaak gelijk mn tas in want hij houdt niet lekker vast nee:P

 10. me
  11 oktober 2012 / 21:43

  Wat zit er eigenlijk in aan in ingredienten. Ik vermoed dat de basis iets is wat je veel goedkoper elders kunt kopen. Beetje hetzelfde als HG schimmelreiniger wat ook voornamelijk gewoon bleek is.

 11. 11 oktober 2012 / 23:19

  Ik vind deze ook wel fijn! Gebruik ‘m al jaaaren en koop ‘m steeds weer opnieuw!

 12. 15 oktober 2012 / 15:14

  Was al een tijdje van plan deze te kopen, maar nog steeds niet gedaan. Het is toch wel erg handig denk ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *