Massages, shoppen & ontspannen maar!

 

Het is tijd voor ontspanning na al die feestdagen. Wij als drukke Nederlanders hebben tussen alle bedrijven door ook rust nodig. Door alle drukte schiet dit er nog wel eens bij in. Toch is het soms fijn om jezelf af en toe eens lekker te verwennen en alle zorgen te vergeten, toch? Stress en spanning zorgen voor weinig slaap, wallen, verminderde eetlust, huidirritatie en haaruitval. Probeer dit te allen tijde te voorkomen door voldoende slaap te pakken en lange nachten te maken.

Time to relax
Slapen is het wondermiddel om volledig uit te rusten en te ontspannen. Toch gunnen wij ons minder slaap dan we verdienen, te wijten aan ons drukke bestaan. Door het slaaptekort kunnen huidirritaties ontstaan, zoals acne en eczeem. Daarnaast verhoogt het stresshormoon cortisol, waardoor je, zoals de naam al zegt, meer gestrest bent. Stress en slaaptekort verlagen de weerstand, waardoor de kans op ziekte verhoogt. Slapen is dus veel belangrijker dan je denkt. Minimaal acht uur per nacht is zeker aan te raden.

Als je dan eenmaal goed uitgerust bent, is het tijd om lekker te relaxen in een kuuroord, sauna of wellness-center. Hier kan je genieten van een professionele massage, kriebelende visjes aan je voeten of een yoga-les. Daarnaast heb je onbeperkt toegang tot kruidenbaden, stoombaden, hottubs, lekkere high-tea en scrub gelegenheden. Ga er samen met een vriendin heen, of met je moeder, zodat jullie lekker kunnen bijkletsen en samen kunnen genieten.

Shop till you drop
Een hele dag shoppen, het ideale vooruitzicht van een vrouw. Hoe vermoeiend dit ook kan zijn, vrouwen zien dit als ontspanning en vergeten tevens alle zorgen en verplichtingen. Neem een dagje vrij en maak van deze ideale dag werkelijkheid. Let tijdens het shoppen goed op de combinaties die je kunt maken met je nieuwe aankopen. Zo is het leuk om je lederen horloge te matchen met je lederen Nokia Lumia 1520 hoesje of lederen Samsung Galaxy S4 accessoire, voor je Samsung. Roze oorbellen of roze sjaal zijn juist weer te combineren met bijvoorbeeld een felroze Huawei Ascend W1 hoes. Verder doen nagellak en sieraden ook wonderen op het gebied van combineren. De perfecte outfit geeft jou zelfvertrouwen, waardoor het stressniveau daalt. Oftewel, shoppen is goed voor je!

Donkere kringen
Wallen onder de ogen, niet echt charmant. Een korte en slechte nachtrust is de veroorzaker van deze lelijke kringen. Lukt het echt niet om een lange nachtrust te maken, omdat je bijvoorbeeld midden in je tentamenweek zit? Hier een paar tips  die jou verlossen van de wallen. Zet twee lekkere kopjes kamillethee en gebruik de zakjes (afgekoeld) om je wallen te laten verdwijnen. Een kwartiertje op de oogleden leggen en het resultaat zal direct zichtbaar zijn. Voor de andere optie heb je een lepel en een vriezer nodig. Leg de lepel zo’n tien minuten in de vriezer en leg ze vervolgens op je oogleden. Lekker koud op je ogen, heerlijk! Toch is het aan te raden om dit probleem bij de oorzaak aan te pakken, namelijk het slaaptekort.

In samenwerking met M. Hooft 

Volg:
Delen:

11 Reacties

 1. 10 januari 2014 / 07:59

  Ik heb heeel veel behoefte om weer eens lekker te shoppen, haha :D

 2. 10 januari 2014 / 10:10

  Ik heb nu examens en moet de hele maand nog leren, maar ik weet nu al dat ik aan het einde van de examenperiode eens goed ga shoppen. Daar heb ik echt nood aan, haha.

 3. 10 januari 2014 / 11:14

  Ohh nu heb ik zin om naar een wellness te gaan! Ook shoppen heb ik zin in maar dat ga ik over een paar weken lekker uitgebreid doen.

 4. 10 januari 2014 / 15:16

  Haha, dat plaatje van Gossip Girl! Te leuk, ik voel shopdrang nu.

 5. 10 januari 2014 / 15:25

  Slapen is mijn grootste hobby, haha! Ik houd er van ;)

 6. 10 januari 2014 / 21:32

  Fijne tips! Ik moet zeggen dat ik zelf als ik meer dan 8 uur slaap vaak juist minder fit ben, maar met minder dan 6 uur ben ik ook heel moe. Voor mij is tussen de 7 en 8 uur denk ik ideaal :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *