Mijn favoriete hotspots in Breda #2

hotspots breda

Breda barst van de leuke hotspots en er komt er iedere week wel een nieuwe bij. Nu ik er woon, deel ik graag mijn favoriete hotspots in Breda met jullie! Klik hier voor deel 1! 

Yoghurt Barn

Sinds kort is er ook een vestiging van de Yoghurt Barn in Breda! Hier kun je lekker koffie drinken, lunchen of high tea’en. De inrichting is super leuk en je kunt hier heerlijk zitten. Als het mooi weer is kun je heerlijk vertoeven op het terras in de Veemarktstraat, waar het winkelend publiek langs je heen loopt. Lekker mensen kijken!

Yoghurt Barn – Veemarktstraat 44

Plan B

Hou je van tapas? Dat komt goed uit! Dat kun je namelijk heerlijk doen bij Plan B. Het concept is onlangs vernieuwd en ze hebben een totaal nieuwe kaart. De zoete aardappel frietjes zijn echt to die for. Het leuke is dat je een aantal gerechtjes kunt bestellen en die lekker met elkaar kunt delen. Ideaal voor als je niet kan kiezen – net als ik. Tip: neem de zoete aardappel friet! En als toetje: het lekkerste toetje van Breda!

Plan B – Kasteelplein 2

Brandpunt

Brandpunt is een super leuke plek om met je laptop te werken, een kop koffie te drinken of te lunchen. De lunchkaart is niet uitgebreid (lees: een aantal tosti’s en toast), maar het is wel lekker en niet al te duur! Naast het feit dat je hier kunt eten en drinken, kun je ook lekker rondsnuffelen in de winkel. Ze verkopen hier een heleboel leuke zelfgemaakte dingen, maar bijvoorbeeld ook Tony’s Chocolonely. Absoluut de moeite waard om even binnen te wandelen! Je kunt ook bedrijfsruimtes en vergaderzalen huren. Toffe plek!

Brandpunt – Reigerstraat 16

Popocatepetl

Als je Mexicaans wil eten in Breda, moet je naar Popocatepetl gaan. De prijskwaliteitverhouding hier is echt top! Ik ga meestal voor een burrito, maar je kunt echt alle kanten op. Met mooi weer zit je lekker op het terras met uitzicht op de Havermarkt. Als het niet zulk mooi weer is, zit je ook erg gezellig binnen.

Popocatepetl – Schoolstraat 2

Lokaal FLIPSE

Nieuwe hotspot in town: Lokaal FLIPSE. Je kunt hier koffie drinken, lunchen, een stadshap pakken of gezellig borrelen! De koffie is lekker en het broodje zalm dat ik gegeten heb was ook prima! Bovendien zit je natuurlijk hartstikke leuk op het terras van het Veemarktje. Hier is volop vertier van winkelend publiek. En je hebt zicht op de mooiste boekenwinkel van Breda. Het leuke is dat je hier tot ’s avonds laat kunt borrelen, en dat is uniek voor deze plek van Breda.

Lokaal FLIPSE – Veemarktstraat 42

Barista Cafe Breda

Koffie drinken in Breda doe je bij Barista Cafe Breda. De cappuccino’s en flat whites zijn super Instagram-waardig. De appeltaart en de carrotcake zijn ook dikke aanraders! Ik heb hier ook wel eens geluncht, maar dat vond ik tegenvallen. Houd het dus vooral bij koffie met een lekker taartje, dat is echt top!

Barista Cafe Breda – Grote Markt 10-12

Yirga

Yirga is een leuke koffietent in een van de leukste straatjes van Breda waar het net lijkt alsof je bij iemand in de huiskamer koffie aan het drinken bent. Je kunt hier ook terecht voor de lunch en iets zoets bij de koffie. Hier zie je een combinatie van de sandwich avocado en zalm. Heerlijk! Met mooi weer kun je lekker buiten zitten op het terras in de zon, of op het bankje voor de zaak. Gezellig!

Yirga – Sint Annastraat 19C

Corenmaet

Naar de Corenmaet hoef je niet per se te gaan om te genieten van culinaire hoogstandjes, maar je zit wel op de mooiste locatie van Breda: op de Havermarkt! Ik vind het altijd heel gezellig zitten op de Havermarkt, vooral als je lekker in het zonnetje kan zitten én zicht hebt op de Grote Kerk. Een tijdje geleden was het een lekkere, zomerse avond en plofte ik op het terras en bestelde ik een salade carpaccio. Niks mis mee, maar al te hoge verwachtingen moet je niet hebben. Maar goed, de locatie maakt heel veel goed.

Corenmaet – Havermarkt 1

Bekijk hier leuke koffie hotspots in Breda! En bekijk hier nog meer hotspots in Breda. En volg je mij al op @liefsuitbreda

Volg:
Delen:

6 Reacties

 1. 12 augustus 2019 / 16:48

  Aaah yes, een blogje van jou! Het water loopt me inmiddels in de mond, dat toetje bij Plan B zou ik nu zo naar binnen kunnen werken. Ik ga dit blogje onthouden.

  • Tedje
   Auteur
   20 augustus 2019 / 14:44

   Ah super leuk Simone! Dat toetje is echt heerlijk, echt een aanrader!

 2. 12 augustus 2019 / 17:29

  Ik ben nog nooit echt een dagje in Breda geweest, maar dat moet toch wel op de lijst komen te staan! Deze hotspots zien er allemaal erg leuk en gezellig uit. Vooral naar de Yoghurt Barn ben ik erg nieuwsgierig geworden. :)

  • Tedje
   Auteur
   20 augustus 2019 / 14:44

   Oh, dat moet je absoluut een keer doen! Een prachtige stad om te bezoeken met een heleboel leuke hotspots!

 3. 12 augustus 2019 / 20:07

  Aah wat leuk! Ik was toevallig afgelopen weekend in Breda voor de tweede keer. Vond het echt een mega leuk stad, ga er zeker nog eens terug :-) Lijkt me trouwens ook heel leuk om er te wonen!

  • Tedje
   Auteur
   20 augustus 2019 / 14:45

   Wat toevallig! Het is ook zeker een leuke stad, ook om er te wonen inderdaad :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *