Mijn favoriete hotspots in Breda #1

Breda barst van de leuke hotspots en er komt er iedere week wel een nieuwe bij. Nu ik er woon, deel ik graag mijn favorieten met jullie!

In Kannen en Kruiken

Ben je op zoek naar een leuk tentje om te ontbijten, lunchen of om koffie te drinken met een taartje? Dan moet je bij In Kannen en Kruiken zijn. Een hip tentje met een prachtige binnentuin waar je heerlijk kunt zitten als het mooi weer is. Op de kaart vind je veel vegetarische opties. De koffie is écht heel goed en de appeltaart is ook een dikke aanrader! Ik zit hier trouwens ook wel eens te werken met mijn laptop, dat is ook echt heel relaxed!

In Kannen en Kruiken – Veemarktstraat 45

La Tour

Bij La Tour kun je heerlijk lunchen en borrelen. Je kunt bijna niet kiezen uit al die lekkere broodjes, reden genoeg om nog eens terug te gaan dus. Vergeet ook niet om iets van de deli mee te nemen voor thuis. Denk bijvoorbeeld aan een lekker kaasje, hammetje, salades, olijven of een ander zelfgemaakt smeerseltje.

La Tour – Sint Annastraat 2 

Bobbi’s Bar

Instalovers opgelet! Bobbi’s Bar is dé nieuwe hotspot van Breda waar het al-tijd vol zit. Reserveren is dus een must. Je kunt hier terecht om te lunchen, borrelen en dineren. Het interieur is echt super catchy en het eten is ook nog eens lekker! Je betaalt hier wel iets meer voor wat je krijgt, maar dat maakt het interieur helemaal goed. De pizza’s en hamburgers zijn aanraders.

Bobbi’s Bar – Gasthuispoort 1

Hemels

Op zoek naar een lekker lunchtentje in Breda? Probeer Hemels eens. En ga dan zeker voor de Hemelse lunch als je niet kunt kiezen, want dan krijg je gewoon drie verschillende dingen. Super handig! De club sandwiches zijn ook lekker trouwens.

Hemels – Wilhelminastraat 23

Zeezicht

Als ik niet weet waar ik moet gaan lunchen, beland ik eigenlijk altijd bij Zeezicht. De locatie is super centraal (op de markt) en ze serveren een club sandwich – de Club Zeezicht – die gewoon heel lekker is. In de zomer zit je lekker op het terras, als het slechter weer is zit je knus binnen. Tip: je kunt ook boven zitten aan het raam, dat is mijn favoriete plekje!

Zeezicht – Ridderstraat 1

Beers & Barrels

Als je van speciaalbier en hamburgers houdt, dan ben je bij Beers & Barrels aan het juiste adres. De locatie is super tof: in een oude bierbrouwerij. Ook heel leuk is dat je een hoge tafel met je eigen tapkraan kunt reserveren. Dan betaal je bier per kilogram! Super leuk om met een vriendengroep of personeelsuitje te doen bijvoorbeeld. De nacho’s zijn echt heerlijk en ook de hamburgers zijn dikke aanraders.

Beers & Barrels – Ceresstraat 15

Barlucca

Bij Barlucca kun je terecht voor heerlijk Italiaans eten. Het is hier wat duurder dan een ‘normale’ pizzaria, maar dan krijg je ook wel bijzondere pasta’s en pizza’s. Pizza met truffel bijvoorbeeld. Het water loopt me nu alweer in de mond als ik eraan denk. Verder is Barlucca ook echt een gezellige en hippe tent.

Barlucca – Van Coothplein 24

El Patio

Kun je – net als ik – nooit kiezen als je een menukaart onder je ogen geschoven krijgt en hou je van tapas? Dan moet je bij El Patio zijn! Het restaurant bevindt zich in een prachtig monumentaal pand aan de haven. In de zomer zit je heerlijk op het gezellige binnenplein. Iedere dinsdag en woensdag geniet je van onbeperkt pintxos voor €19,95. Denk aan lekkere stokbroodjes met van alles erop, warme hapjes en lekkere salades. De rest van de dagen betaal je per prikkertje.

El Patio – Haven 7

Biarritz

De Veemarktstraat heeft er sinds kort een nieuw restaurant bij, namelijk Biarritz. Een typische Franse bistro met invloeden uit mijn favoriete Franse kustplaats. Denk aan een menukaart met canard, escargots en heerlijke Franse kaasjes. Biarritz is een klein, gezellig restaurant waar je ook leuk kunt borrelen!

Biarritz – Veemarktstraat 67

A Cup of Cake

Voor de lekkerste cupcakes van Breda moet je bij A Cup of Cake zijn. Je kunt hier cupcakes afhalen, maar als je geluk hebt kun je ook even aan een tafeltje plaatsnemen om een kop koffie met een overheerlijke cupcake te eten. Ook leuk: half april opent A Cup of Cake The Cake Room in de Veemarktstraat. Je kunt hier high tea’en, maar je kunt hier ook babyshowers geven. Zo leuk!

A Cup of Cake – Sint Janstraat 6

De Jongens van Zand en Klei

Wil je eens wat anders dan een ‘gewoon’ restaurant en kun je goed eten wel waarderen? Dan moet je absoluut naar De Jongens van Zand en Klei. In dit restaurant staat de aardappel in de spotlight en wordt de ‘ordinaire knol’ in een bijzonder jasje gestoken. Tip: ga voor de mix van voorgerechtjes, die zijn al een feest om te zien én proeven! De hoofdgerechten worden geserveerd in de vorm van een crunchy potato basket. Wat een bijzonder concept, hier moet je echt naartoe om je smaakpapillen te verrassen.

De Jongens van Zand en Klei – Veemarktstraat 76

Coffeelicious

Bij Coffeelicious kun je terecht voor lekkere koffie en taartjes, healthy sapjes, ontbijtjes met pancakes en yoghurt, lunches met toast en sandwiches. De keuze is reuze! Kun je niet kiezen? Ga dan voor de shared breakfast, dan krijg je van alles wat. Heerlijk!

Coffeelicious – Ginnekenweg 59

Colins

Op de kaart van Colins staan stoere gerechten van de grill: heerlijke hamburgers, Colins chicken en Smoked BBQ Ribs. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten frietjes – die allemaal heerlijk zijn, trust me, ik heb ze allemaal al geprobeerd. Je kunt hier ook gezellig borrelen met wijn en speciaalbiertjes. Met lekkere snacks erbij natuurlijk, zoals hot wings of flammkuchen.

Colins – Ginnekenweg 24

Dit is deel 1, want er zijn nog zoveel hotspots in Breda die ik graag met jullie wil delen. Maar dan werd het wel een heel lang artikel. Stay tuned voor deel 2 dus!

Wil je op de hoogte blijven van leuke hotspots in Breda? Volg me dan op het account @liefsuitbreda

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

15 Reacties

  • Tedje
   Auteur
   19 maart 2019 / 12:31

   Hihi, leuk he! Ik krijg er gewoon honger van allemaal… ;-)

 1. 19 maart 2019 / 12:24

  Jaaa! Ik was laatst nog bij Kannen en Kruiken. Daar kun je zo lekker eten!

  • Tedje
   Auteur
   19 maart 2019 / 12:31

   Ja, echt een super leuke plek! Ik kom er graag :-)

 2. 19 maart 2019 / 17:13

  Leuk lijstje! Ik kom af en toe wel in Breda, maar de laatste keer had ik ergens zo slecht gegeten. Mijn eten kwam rechtstreeks uit de vriezer en was nog bevroren. Er was een vol dienblad met drank over de tafel en mijn vrienden en mij gevallen. Man man man, haha! De jongens van zand en klei vind ik een leuk restaurantje. Binnenkort denk ik eens naar Beers & Barrels en In Kannen en Kruiken. Het spreekt me eigenlijk allemaal aan :-)

  Liefs,
  Marloes

  • Tedje
   Auteur
   20 maart 2019 / 14:42

   Oh, jammer dat je ergens niet echt lekker had gegeten. Weet je nog waar dat was? Ja, moet je echt doen. Alle drie toppers!

   • 21 maart 2019 / 21:23

    Ja, bij Rodeo. Als compensatie kreeg ik nog bevroren frietjes, haha. Daar ga ik dus ook niet meer heen. Gelukkig zijn er genoeg andere horecagelegenheden in Breda!

    • Tedje
     Auteur
     22 maart 2019 / 10:52

     Oh he, wat jammer. Ik ben daar nog nooit geweest, maar ik zal daar nu ook niet snel meer binnenstappen ;-)

 3. 20 maart 2019 / 09:27

  Ik ben bij Beers & Barrels geweest in Utrecht! Ik wist niet dat het een keten is. Erg tof, inderdaad! Bobbi’s Bar ziet er suuupergezellig uit. Ik begrijp waarom je er moet reserveren. 😉 En fijn dat je bij Zeezicht boven aan het raam kan zitten! Ik vind zulke plekjes echt geweldig om mensen te kijken, haha.

  • Tedje
   Auteur
   20 maart 2019 / 14:48

   Ja Bobbi’s Bar is echt super fotogeniek! Heerlijk mensen kijken inderdaad ;-) Love it!

 4. 2 april 2019 / 20:35

  Ik ben nog nooit in Breda geweest maar door al deze toffe spots krijg ik echt zin om eens de trein naar Breda te pakken! xx

  • Tedje
   Auteur
   3 april 2019 / 16:48

   Ja, moet je echt eens doen! Zeker de moeite waard!

 5. 24 april 2019 / 09:33

  Oeh! Dat ziet er allemaal goed uit! Ik ben nog nooit in Breda geweest, daar moet ik snel eens heen :)

 6. 3 augustus 2020 / 15:11

  Leuk hoor, al die tips van hot spots in Breda. Ik ben binnenkort 6 weken huisoppas in de regio, dus ik weet nu waar ik terecht kan. Die tapas-zaak ga ik zeker uitproberen, want ik ben dol op eindeloos tafelen met een hele zwik kleine hapjes en een glas wijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *