Muppets nagels

Muppets nagels


Je leest niet vaak dingen over beauty in de krant, toch? Eigenlijk jammer, want het is hartstikke interessant. Toch stond er in de weekendkrant van het NRC van 12 en 13 november een leuk artikeltje in over beauty. Benieuwd?

Muppets nagels

De lipstick-index kan beter worden vervangen door de nagellak-index. In 2001 bedacht Leonard Lauder, de toenmalige baas van cosmeticafabrikant Estée Lauder, de lipstick-indext als graadmeter van de economie: hoe slechter het gaat met de economie, hoe meer lippenstift er zou worden verkocht. In tijden van crisis bezuinigen vrouwen op dure kleding en schoenen, stelde Lauder, en dat compenseren ze dan met de aanschaf van meer lippenstift. Maar in de huidige crisis neemt de verkoop van lipstick al jaren af. ‘Vrouwen hebben nu zoveel lippenstiften dat ze geen nieuwe kleuren meer willen proberen’, zei Lauder onlangs in Time Magazine. De verkoop van nagellak steeg daarentegen de afgelopen jaren enorm. De tijd dat nagellak alleen rood of paars was, ligt al lang achter ons. Het merk O.P.I. springt daar slim op in met vrolijke kleuren met geestige namen. De twaalf kleuren van de kerstcollectie zijn bijvoorbeeld geïnspireerd op de karakters uit The Muppets, van wie binnenkort een film verschijnt: Warm & fozzie is metallic koper, Escuse Moi! is een roze glitter en Meep-Meep-Meep fuchsia.
De flesjes van O.P.I. hebben een breed, plat kwastje waardoor het makkelijk is om streeploos te lakken. De potjes zijn voor nagellak-begrippen reusachtig (15 ml in plaats van de gebruikelijke 6 ml), maar tieners – voor wie deze kleuren vooral gemaakt lijken – krijgen ze misschien wel leeg. De tieners die ik ken wisselen namelijk vaker  van nagellak dan van ondergoed.

Monique Snoeijen  

Gisteren was er bij Editie NL een item over dit onderwerp! Klik hier om de video te bekijken. 

Ik wilde dit stukje even met jullie delen, gewoon omdat ik het leuk vond!

Liefs van Tedje

Volg:

5 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *