Naked 2 palette VS. W7 In The Buff

 photo IMG_0693a.jpg

Het Naked 2 palette van Urban Decay is ontzettend populair, dus het is niet gek dat verschillende merken ‘dupes’ uitbrengen van het palette. Laatst ontving ik het W7 In The Buff palette en die leek wel héél erg op het Naked 2 palette. Een dupe dus! Vandaag nemen deze twee palettes het tegen elkaar op. 

De verpakking
Tsja, W7 heeft duidelijk afgekeken bij Urban Decay. Het In The Buff palette zit ook in een blik, net zoals het Naked 2 palette. Een langwerpige verpakking in een taupe-achtige kleur. Het In The Buff palette is iets ronder afgesneden, maar verder is het duidelijk geïnspireerd op Naked 2.

 photo IMG_0702a.jpg

Als je de doosjes opent, zie je het meteen. De kleuren lijken bijna identiek. Het Naked 2 palette oogt alleen luxer (niet gek voor die prijs). W7 heeft zwart schuim gebruikt ter omranding van de oogschaduws, terwijl Urban Decay een stevig plastic heeft gebruikt waar ook de namen van de oogschaduws in staan.

De kleuren
Het belangrijkste is natuurlijk: lijken de kleuren op elkaar? Ik heb de oogschaduws in groepjes van drie geswatcht op mijn arm. Eerst Naked 2 van Urban Decay (UD) en daarnaast In The Buff van W7.

 photo IMG_0708a.jpg

Foxy (UD) – Buff (W7) – Half Baked (UD) – Camel (W7) – Bootycall (UD) – Sand (W7)

Foxy en Buff zijn eigenlijk niet te zien op mijn armen. Dat komt omdat deze twee bijna identiek zijn aan mijn huidskleur lijkt het wel. Toch zie je Foxy net iets beter. Half Baked is duidelijk beter gepigmenteerd dan Camel. Ook is Half Baked meer goud en Camel neigt meer naar het rosé. Ook komt er meer pigment af van Bootycall dan van Sand.

 photo IMG_0711a.jpg

Chopper (UD) – Dust (W7) – Tease (UD) – Chocolate (W7) – Snakebite (UD) – Topaz (W7)

Het pigment van Chopper en Dust is goed, maar de kleuren verschillen net iets van elkaar. Chopper is lichter dan Dust. Tease en Chocolate (ik snap de naam trouwens niet helemaal, waarom Chocolate?) lijken heel erg op elkaar. Goede dupes! Ook Snakebite en Topaz lijken op elkaar, alleen Snakebite is beter gepigmenteerd.

 photo IMG_0716a.jpg

Suspect (UD) – Earth (W7) – Pistol (UD) – Storm (W7) – Verve (UD) – Silk (W7)

De pigmentatie van Suspect en Earth is goed, maar Earth is net wat donkerder dan Suspect en bevat een mindere glans. Het kleurenverschil tussen Pistol en Storm is goed te zien. Pistol is groener en heeft een betere pigmentatie. De kleuren Verve en Silk lijken dan wel weer erg op elkaar, alleen is Silk wat minder goed zichtbaar.

 photo IMG_0717a.jpg

YDK (UD) – Wave (W7) – Busted (UD) – Thunder (W7) – Blackout (UD) – Onyx (W7)

YDK en Wave lijken niet op elkaar. YDK is donkerder en bevat meer shimmers. Busted is meer gepigmenteerd dan Thunder. De zwarte oogschaduws uit de palettes lijken erg op elkaar.

Extra
In het Naked 2 palette zit een spiegel (handig!) en een kwast met twee kanten die van redelijk goede kwaliteit is. Het In The Buff palette heeft helaas geen spiegel en de kwast die erin zit is niks waard. Aan een kant zit zo’n sponsapplicator waar ik geen fan van ben.

Conclusie
Het In The Buff palette van W7 is geen exacte dupe, maar het komt wel heel dicht in de buurt. Over het algemeen zijn de kleuren van het Naked 2 palette beter gepigmenteerd. Wil je niet zoveel geld uitgeven aan een oogschaduw palette maar je vindt de kleuren uit het Naked 2 palette toch heel mooi? Dan raad ik je zeker het In The Buff palette van W7 aan. Hij kost maar 7 euro en daar krijg je 12 mooie kleuren voor terug.

Heb jij het Naked 2 palette of het In The Buff palette in je bezit? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

13 Reacties

 1. 30 mei 2014 / 08:45

  In The Buff is zeker mooi en een goede dupe, maar Naked 2 blijft voor mij toch op 1 staan!

 2. 30 mei 2014 / 09:06

  In the buff had ik ook, maar heb hem weer verkocht want het was toch niet echt mijn ding!

 3. 30 mei 2014 / 09:28

  Het is dat ik al een naked2 heb anders had ik hem misschien wel gekocht

 4. 30 mei 2014 / 09:47

  Hele mooie dupe! Ik heb al een eBay Naked2 dupe maar ik gebruik ‘m de laatste tijd erg weinig omdat ‘ie superpoederig is. Toch maar eens er weer bij pakken! Ik wil Naked3 nog heel graag!

 5. 30 mei 2014 / 10:56

  Leuk artikel! Een Naked palette staat al erg lang op mijn wishlist. Ik heb recent Undress Me Too van MUA gekocht en die kleuren lijken ook erg sterk op die van Naked 2. Ohja, ik weet niet of je het op prijs stelt, maar het moet luxueuzer zijn ipv luxer (‘Het Naked 2 palette oogt alleen luxer’). Het is een detail, maar ik wilde het je toch laten weten.

 6. 30 mei 2014 / 12:32

  Dat heeft W7 toch maar goed gekopieerd! IK ben echt super blij met mijn W7 palette!

 7. 30 mei 2014 / 12:44

  Ik heb het W7 Palette en ben hier zeer tevreden over. Het scheelt een hoop geld en echt veel verschilt het niet na mijn mening.

 8. 30 mei 2014 / 16:54

  Wauw wat een mooie vergelijking! Echt heel fijn geschreven en mooi artikel!

 9. 1 juni 2014 / 20:59

  mooi vergelijking artikel, heb ze zelf ook beide hoewel ik liever naar UD pak, is die van W7 ook wel erg mooi/goed wat ik niet verwacht had.

 10. me
  3 juni 2014 / 01:01

  W7 pallete heb ik ook, goed genoeg voor make up, ik geef liever geld uit aan verzorging, al zijn dat niet de luxe merken maar de goede merken.

 11. 7 juni 2014 / 22:57

  Het is een oké, middelmatige dupe, maar ik denk dat je pas echt kan oordelen hierover als je hem zelf hebt gebruikt en vergelijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *