Neutral shampoo & conditioner

Neutral shampoo & conditioner

 photo IMG_8527a.jpg

Ook al is het niet koud op dit moment, mijn huid is zo droog als het maar zijn kan. Ik ben mijn gezicht de hele dag aan het insmeren. Ook mijn hoofdhuid is droog en daarom is het belangrijk dat ik zachte shampoo en conditioner gebruik. Neutral is daar ontzettend goed in. Geen parabenen, geen kleurstoffen en geen parfum! Parfum is echt not done voor mijn huid, daar wordt het alleen nog droger van. Ik testte de shampoo en de conditioner uit. 

De verpakkingen zijn heel clean en wit, logisch ook. Er zit geen bloemengeur aan de shampoos, dus dan kun je het er ook niet gezellig laten uitzien. Het heeft ook wel wat hoor, vind ik. Zo strak. In beide verpakkingen zit 250ml.

 photo IMG_8535a.jpg

Neutral is speciaal ontwikkeld om allergische- of huidreacties te verminderen. Geen irritaties dus.

 photo IMG_8536a.jpg

Even kijken naar de ingrediënten van de shampoo. Er zit Sodium Laureth Sulfate. Dit is een ingrediënt dat je eigenlijk wil vermijden. Het is de mildere variant van Sodium Lauryl Sulfate.  Deze stof wordt aan producten toegevoegd om producten te laten schuimen, maar kan je huid wel uitdrogen. Ik heb daar geen last van bij deze shampoo en ik heb een droge en gevoelige huid. Ik vind deze shampoo van Neutral heel erg fijn. Ik heb amper last van schilfertjes in mijn haar, terwijl ik dat met mijn vorige shampoo wel had. Hij maakt mijn haar niet sneller vet (ik was mijn haar om de twee à drie dagen).

 photo IMG_8537a.jpg

De ingrediënten van de conditioner. Cetearyl Alcohol lijkt een slecht ingrediënt, maar dat is het niet. Het is een mix van verschillende vetzuren. Een alcohol in deze zin, omdat het geen natuurlijk materiaal is. Het is gebaseerd op koolstof en zuurstof.

 photo IMG_8538a.jpg

Zowel de shampoo als de conditioner ruiken vrijwel nergens naar. Dat komt omdat er geen parfum inzit. Mijn huid is niet geïrriteerd na het gebruik van deze producten. Ik vind ze echt heel erg fijn allebei!

De shampoo kost €5,99 en de conditioner €5,49 en de producten van Neutral zijn verkrijgbaar bij onder andere Albert Heijn en Etos.

Heb jij wel eens producten van Neutral geprobeerd?

Liefs van Tedje

 

Volg:
Delen:

10 Reacties

 1. 3 maart 2014 / 07:24

  Neutral is echt een fijn merk! Deze producten klinken goed.

 2. 3 maart 2014 / 08:20

  Klinkt erg fijn! Ik heb er wel eens iets over gehoord en gelezen :)

 3. Petra
  3 maart 2014 / 10:01

  Ik gebruik regelmatig producten van Neutral en ben erg tevreden hierover,
  vooral omdat ik ook een heel droge huid heb en bij mij helpt het goed tegen de neveneffecten van een droge huid!

 4. 3 maart 2014 / 13:28

  Klinkt goed! Toch maar is proberen want ik heb de laatste tijd ook last van een droge hoofdhuid xx

 5. 3 maart 2014 / 13:50

  Vreemd dat er deze producten SLS zit. Dat had ik niet verwacht…Verder, klinken de producten veelbelovend :-)

 6. 3 maart 2014 / 19:24

  Ik wilde deze dus kopen toen ik tegen geen enkele shampoo meer kon, ik werd zo diep teleurgesteld door de SLES. Nee, niks voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *