NEW IN: Moleskine Notebook

NEW IN: Moleskine Notebook

 photo IMG_3211a.jpg

Van wat ik heb horen zeggen zijn de Moleskine Notebooks dé opschrijfboekjes der opschrijfboekjes. Oké, dat mag dan wel zo zijn, maar waarom betalen mensen vijftien tot twintig euro voor een notitieboekje? Ik ben er dol op, maar ik koop ze gewoon bij Hema voor een paar euro. Ik testte het voor jullie uit waarom mensen zo dol zijn op Moleskines. 

Altijd als ik een rek met Moleskine boekjes zie, loop ik er even naartoe om te snuffelen. Wauw, wat zijn dat mooie boekjes, denk ik dan steeds. Tot op heden heb ik er nooit eentje écht in handen gehad, totdat ik er eentje mocht testen van webshop Fonq.

Je hebt veel verschillende soorten van Moleskine notebooks. Van film journals tot adresboekjes tot city notebooks. Vandaag laat ik aan jullie een hele normale versie zien: de Moleskine Ruled Notebook Large Hardcover. Jep, zelfs the notebook zelf heeft een prestigieuze naam. Het boekje heeft een zwarte, harde cover met een handige elastieken band waardoor het boekje niet open gaat in je tas. Ook bevat deze Moleskine een vak achterin waar je papieren in kunt stoppen, handig!

Ik ben een sucker voor dit soort mooie spullen, dat jullie het alvast weten. Het papier is prachtig en schrijft ook nog eens fijn (kan papier fijn schrijven dan? Ja zeker, dames en heren, dat kan), de hoekjes zijn mooi afgerond en dat geeft iets speciaals, de rug is gebonden en het boekje is lekker stevig. Een heel verschil met een random notitieboekje van bijvoorbeeld de Hema. Die hebben meestal een slappe cover die lelijk ombuigt in je tas, een elastiek dat een beetje slap wordt na enige tijd van gebruik en het papier is niet zo mooi als dit papier.

Mooie quotes 

Kortom: het boekje is gewoon goed en secuur afgewerkt. En tsja, daar betaal je dan ook voor. Ik weet niet of ik in het vervolg zelf bijna zestien euro zou wegleggen voor een Moleskine boekje, maar ze zijn wel ontzettend fijn, dat moet ik toegeven.

Moleskine boekjes zijn absoluut luxeproducten. Vergelijk het met nagellak. Ga jij voor de O.P.I. van vijftien euro of toch maar voor een Essence lakje van nog geen drie euro? Wellicht krijgt mijn bankrekening het toch wel over haar hart om hier wat geld voor opzij te zetten. Ik ben tenslotte een lijstjes freak en ik vind het heerlijk om alles op te schrijven. Dat zijn pure geniet momentjes voor mij. Hoe fijn is het dan om dat te doen in een prachtig boekje?

De Moleskine boekjes zijn hier of hier te koop en hebben ieder zijn eigen prijs. Deze kost €15,90.

Wat vind jij van de Moleskine Notebook? 

Liefs van Tedje

Volg:

31 Reacties

 1. 5 juni 2013 / 06:35

  Ik heb een cityboekje van Parijs en ja het is pure luxe, maar wel erg leuk.

 2. 5 juni 2013 / 09:42

  Het zijn hele mooie producten.
  Ik heb er zelf een agenda van!

 3. Wendy (B)
  5 juni 2013 / 09:48

  Het zijn inderdaad luxe-notitieboekjes maar heel mooie.
  Ik zou ze niet gebruiken om er gewoon maar wat krabbels in te zetten.
  Daarvoor zijn ze te duur.
  Ikzelf vind het ook belangrijk dat papier aangenaam schrijft.
  Zo zacht en glanzend.
  De vergelijking die je maakt Tedje van de nagellak: het hangt gewoon van de kleur en dekking af.
  Natuurlijk is het leuk als je zo weinig mogelijk geld aan iets goeds geeft :)

  • Tedje
   Auteur
   5 juni 2013 / 09:56

   Daar ben ik het zeker met je over eens!

 4. 5 juni 2013 / 10:24

  Moleskines zijn erg fijn! Maar vind ze ook best saai haha

 5. 5 juni 2013 / 11:12

  Wauw geweldig!
  Ik wil er ook een aanschaffen denk ik ^^
  Mooi handschrift heb je!

 6. 5 juni 2013 / 11:14

  Ik heb een grote en een kleine Moleskine. De grote ligt thuis en de kleine zit in mijn tas. Ik vind ze zo fijn!

 7. 5 juni 2013 / 14:40

  Ik gebruik zelf momenteel een “opschrijfboekje” van Paperblanks. Volgens mij is dat wat gelijkaardig aan Moleskine, alleen met een mooiere kaft ;-)

 8. 5 juni 2013 / 17:03

  Ik bene echt gek op Moleskine! Ik heb er zelf al 2 agenda’s van versleten hehe

 9. 5 juni 2013 / 19:15

  Mooi boekje maar net iets te prijzig voor een notitieboekje. Dat kan ik er echt niet aan geven :)

 10. 5 juni 2013 / 19:33

  hij is inderdaad mooi! :) en als het je blij maakt gewoon doen toch? ^_^

 11. 5 juni 2013 / 19:35

  Voor een notitieboekje zou ik het geld er niet over hebben, voor de Moleskine agenda dan weer wel.

 12. 5 juni 2013 / 19:51

  Ik vind de boekjes van Moleskine altijd zo mooi!

 13. 5 juni 2013 / 20:04

  Ik vind het toch wel een erg leuk boekje. Leuk om altijd bij je te hebben en lijstjes, planningen, quotes, tekeningetjes etc. in te maken. Het is gewoon leuk om daar een Moleskine voor te hebben, ik denk dat je hem dan als vanzelf vaker gebruikt omdat je er meer voor betaald hebt. Een random HEMA notitieboekje vergeet ik toch eerder. Ja, ik snap het wel als mensen hier €16 voor neerleggen :)

 14. 6 juni 2013 / 10:18

  Het is wel een leuk boekje maar ik vind het, de geld niet waard, koop wat dat betreft gewoon een leuk boekje bij de Action, hema of iets dergelijks, die zullen wel sneller uit elkaar vallen maar op het einde gooi ik het toch weg en dat zou zonde zijn van zo een duur boekje.

 15. 6 juni 2013 / 21:47

  Ik hou het gewoon bij mijn Hema/Action opschrijfboekjes!

  Super leuk gedaan met die quotes!

 16. 6 juni 2013 / 23:16

  Aaaaah, heeerlijk! Moleskine is een ontzettend mooi werk. :) Toevallig schreef ik mijn notitieboekje twee weken geleden uit en had ik een nieuwe, neongeel, al in de aantocht liggen. Love notitieboekjes!

 17. 7 juni 2013 / 18:59

  Voor speciale gelegenheden zou ik zeker zo’n moleskine boekje aanschaffen maar gewoon als notitieboekje gebruiken nee dat niet.. ik ga niet mijn boodschappenlijstjes maken in zo’n boekje daar is hij te speciaal voor!

 18. 8 juni 2013 / 00:43

  Ik ben dol op Moleskine, ik dacht dat het maar onzin was, zo’n Moleskine.. Maar het is waar.. Ze zijn echt geweldig!

 19. 9 juni 2013 / 21:40

  Fijne boekjes van Moleskine en erg sterk ook. Ik ben fan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *