Mijn nieuwe camera: Samsung nx 3300

samsung-nx3300-review

Al een hele poos broeide het om een nieuwe camera te kopen. Mijn oog viel op de Samsung nx 3300, een prachtige camera om te zien, maar ook qua specificaties was hij niet verkeerd! Na twee dagen wikken en wegen wist ik het: de Samsung nx 3300 was van mij! 

De spiegelreflexcamera die ik heb is fijn, maar niet voor mee op reis. Daar kwam ik in Parijs maar weer dubbel en dwars achter. Ik kon dat ding wel in de Seine mieteren, zo erg had ik het met mijn Canon 500D gehad. Perfect om productfoto’s mee te schieten thuis (en helemaal met mijn 50mm lens), maar om mee te nemen op citytrip is het echt niet handig. Het is een zware camera en de gewone kitlens die erop zit (in combinatie met mijn oude model camera) is het gewoon niet meer wat het is geweest. En de 50mm lens is weer niet handig voor een citytrip, vanwege het vaste brandpunt (dat betekent dat je niet in of uit kunt zoomen). Nee. Er moest een nieuw familielid bij mijn cameragezin komen.

samsung-nx3300-review-1

samsung-nx-3300-review

Ik heb de Samsung nx 3300 uiteindelijk gekocht voor 230 euro via een webshop in België. Echt een koopje, want ik zag de prijzen variëren van 400 tot 600 euro!

samsung-nx-3300-review-2

De camera is licht in zijn gewicht, heeft een mooie scherpte diepte én: er zit wifi op! Kan ik de foto’s meteen overzetten naar mijn iPhone. Super handig! Je kunt er ook mee filmen. Ook vind ik de camera an sich heel erg mooi. Hij heeft een beetje een retro stijl!

samsung-nx-3300-review-3

Ook heel handig: deze selfiestand. Je klapt gewoon zo het schermpje omhoog. Ideaal!

Ik ben echt super blij met mijn nieuwe camera en ik weet zeker dat ik hier heel veel plezier aan ga beleven.

Wat vind jij van mijn nieuwe camera? 

Liefs van Tedje

 

Volg:
Delen:

20 Reacties

 1. 3 februari 2016 / 06:28

  Ik vind je nieuwe camera heel mooi. Ik weet een aantal vloggers die met deze camera vloggen en die beelden zijn altijd top. Veel plezier met je nieuwe camera :-)!

 2. 3 februari 2016 / 07:55

  Wat een beauty! Hij lijkt héél erg op de camera die ik onlangs heb gekocht om vrijwel precies dezelfde reden. Blogger problems ;-) Dat selfiescherm is inderdaad súperhandig!

 3. 3 februari 2016 / 09:51

  Wauw, heel erg mooi! Ik herken het wel hoor, ik neem mijn 550D ook echt niet graag mee op pad. Wat een gesleur is dat altijd. Goede keuze heb je gemaakt, ga je veel plezier van hebben denk ik zomaar!

 4. 3 februari 2016 / 10:04

  Op welke webshop heb je hem gekocht? Ik zoek ook een camera die lichter is dan een spiegelreflex :)

 5. 3 februari 2016 / 10:13

  Wat een mooie camera! En heel fijn dat je hem voor zo’n spotprijsje hebt kunnen kopen. Ik ben nu al benieuwd naar alle foto’s die je met deze camera gaat maken.

 6. 3 februari 2016 / 11:06

  Oh die ziet er wel heel erg mooi uit zeg. Ik maak ooglook foto’s zonder zo’n klepje dus pak ik mn camera in de ene hand en mn spiegel in de andere 😂Hoezo onhandig, dus dit ziet er heel goed uit. Hopelijk maak je nog eens een review van deze.

 7. 3 februari 2016 / 17:25

  Wat een mooie! Ga je vast veel plezier mee beleven!

 8. 3 februari 2016 / 17:31

  Haha in de Seine mieteren :’).. Ik snap je helemaal! Ik ben zelf ook een nieuwe compact- of systeemcamera aan het overwegen. Ben benieuwd naar de foto’s die je ermee gaat maken!

 9. 3 februari 2016 / 19:41

  Oh wat een mooie camera, hij klinkt ook echt super fijn en geschikt! Veel plezier met je nieuwe aanwinst!

 10. 3 februari 2016 / 20:15

  Oh wauw deze lijkt mij echt super fijn! Ik herken je struggles helemaal.. vooral als je een dagje weg gaat of op vakantie met die 50 mm lens. Het effect is prachtig, maar met ruime dingen fotograferen zo onhandig.

  Ik ga deze serieus overwegen! Helemaal voor die prijs via die Belgische webshop. Even je blog in de gaten houden met de komende foto’s die je er op gaat plaatsen. Wil je dat er e.v.t. een paar keer bij zetten? Dat ze met je nieuwe camera zijn gemaakt? :)

  X

 11. 3 februari 2016 / 20:29

  Hele mooie camera! Je hebt hem voor een leuk prijsje bemachtigd in ieder geval.

 12. 4 februari 2016 / 21:16

  Ik ben onwijs benieuwd naar de foto’s die je er mee gaat maken! Ben nog opzoek naar een vervanger voor die van mij!

 13. 5 februari 2016 / 08:44

  Mooie camera hoor! Ik had zelf ook een compact camera om foto’s mee te maken. Maar die gebruikte ik ook voor mijn blog, nu ik een grotere digitale camera heb gaat het veel makkelijker. Maar als ik ergens heen ga neem ik natuurlijk mijn kleintje mee! Ik denk dat je echt een goede keus hebt gemaakt ;)

 14. Kim
  8 februari 2016 / 12:01

  Ik ben al super lang op zoek naar zo’n soort camera. Om dezelfde redenen als jij! Nu ben ik deze ook aan het overwegen..
  Vind jij enkel deze lens oke? Of zou het een goede aanvulling zijn om er een 50-200mm lens bij te kopen? (en waarom?)

 15. 7 oktober 2017 / 09:34

  Super leuke camera maar 1 ding welke website gekocht?💖

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *