Nieuwe verslaving: handlettering

handlettering-1

Vorig jaar kreeg ik met mijn verjaardag het boek Handlettering doe je zo van Karin Luttenberg. Ik vind het heerlijk om Instagram af te struinen naar mooie handlettering accounts en dan zijn de filmpjes favoriet. Daar word ik rustig van! Maar nu ben ik ook zelf aan de slag gegaan met het oefenen van mijn handlettering skills…. 

handlettering-2handlettering-3

Hierboven zie je een kleine impressie van het boek Handlettering doe je zo. Hier kun je mega veel inspiratie uit halen en in het boek staan een heleboel tips en tricks.

Handlettering doe je zo!

Met Kerst kreeg ik ook het Werkboek Handlettering doe je zo, een boek waarin je meteen kunt oefenen. Ideaal voor als je nog niet zoveel ervaring hebt, net als ik dus. Je begint met het oefenen van verschillende lettertypes. Alles staat voor geschreven en jij moet het dan nadoen. Net als op de basisschool eigenlijk!

handlettering-4

Hierboven zie je dat ik al flink aan het oefenen ben geweest. De eerste letter staat er al, de tweede moet je overtrekken en daarna kun je zelf aan de slag.

handlettering-5handlettering-6handlettering-7

Op de rechterpagina’s ben ik zelf al aan de slag gegaan! Niet verkeerd toch, voor een beginner?

handlettering-8

Het poppetje stond er al, maar de rest heb ik geschreven!

handlettering-9

In het boek staan allerlei oefeningen. Het leuke vind ik dat je niet alleen quotes kunt oefenen, maar ook cijfers, kaders en versieringen. Het complete plaatje dus! Ik ben helemaal verslaafd aan het boek en ik probeer iedere dag even een kwartiertje in het boek te werken. Oefening baart kunst! Je zult merken dat het steeds beter gaat.

Waar gebruik je handlettering voor?

Leuk en aardig natuurlijk, dat handletteren, maar waar gebruik je het nu eigenlijk voor? Nou, je kunt het zo gek niet bedenken of er kan handlettering bij komen kijken. Ik ga bijvoorbeeld beginnen met het versieren van kaarten en het maken van cadeaubonnen. Hoe leuk is het om je cadeau leuk in te pakken, de naam van de persoon op een klein kaartje schrijven en het kaartje te versieren? Verder kun je ook mooie quotes op een A4’tje schrijven, inlijsten en ergens ophangen of wegzetten. Heb je een krijtbord in huis? Daar kun je ook de mooiste quotes op zetten.

Het boek Handlettering doe je zo! kost €14,99 en het Werkboek Handlettering doe je zo! kost €9,99.

Wat vind jij van handlettering? 

Liefs,
Tedje

Volg:
Delen:

18 Reacties

 1. Maria
  5 januari 2017 / 07:48

  Ik heb het boek ook gekregen. Jij bent zo enthousiast dat ik het ook maar eens zal gaan proberen.

 2. 5 januari 2017 / 08:28

  Dit wil ik ook zo graag nog een keer proberen! Je hebt echt hele mooie dingen gemaakt en het lijkt me ook heerlijk ontspannend om te doen.

 3. 5 januari 2017 / 11:05

  Ik zit er al langer aan te denken om dit ook te proberen. Als ik klaar ben met afstuderen maar eens werk van maken! Ik zou het in mijn bullet journal kunnen gaan gebruiken want nu is het nog best wel saai haha.

 4. 5 januari 2017 / 11:10

  Oh tof, ziet er al goed uit! Lijkt me vooral heel leuk om te zien hoe het elke keer meer wordt zoals je in gedachten had.

 5. Diana van Haren
  5 januari 2017 / 17:44

  Ha Tedje. Wat leuk dat je dit doet. Het resultaat ziet er goed uit! 😄 Ik heb er zelf ook al naar gekeken en ik ben benieuwd welk merk stiften dat je gebruikt. Vooral voor de brush stroke letters. Ik volg Dawn Nicole of fb en pinterest en zij gebruikt Tombow stiften. Deze zijn hier niet (goed) verkrijgbaar. Zeker de kleurstiften niet. Ik ben benieuwd!

  • Tedje
   Auteur
   5 januari 2017 / 19:03

   Thanks, Diana! Ik gebruik nu de pennen van Zentangle in verschillende diktes. Ik heb nog geen ervaring met brush stroke letters, zulke pennen heb ik nog niet! Ik heb ook nog geen pennen in kleur, maar die wil ik wel heel graag :-) Ik ga eens voor je kijken en rondvragen waar je die het best kunt kopen!

 6. 5 januari 2017 / 18:24

  Wat ontzettend gaaf is dit boek zeg! :) Ik heb er ook naar zitten kijken maar ik ben er nog niet helemaal over uit of ik het aan zal schaffen. Merk je dat je door dit boek écht de “kunst” van handlettering in de vingers krijgt? Ook wanneer je echt een leek bent op dit gebied? Want ik zou het echt graag kunnen, maar ik ben bang dat ik het niet op die mooie manier zal leren.

  • Tedje
   Auteur
   5 januari 2017 / 19:00

   Ik ben ook echt een leek op dit gebied! Ik vind dat je vrij snel al hele mooie dingen kan maken, omdat je eerst veel moet na tekenen. Zodra je de basis beginselen onder de knie hebt, kun je losgaan met je eigen inspiratie! Als je het leuk vindt om te doen en als je het echt wil leren, kan ik het werkboek sowieso aanraden!

 7. Malou | Blonde Blossom
  5 januari 2017 / 19:49

  Dit is echt een enorme hit en ik zag het nut niet zo. Maar wat is het leuk! Onwijs mooie dingen heb je gemaakt al, ik wil dit ook wel hebben. Snel maar eens kijken in de boekhandel waar ik werk! Malou x

 8. 5 januari 2017 / 20:48

  Supergaaf!! Ik heb ook het boek gekregen voor Kerst. Het werkboek lijkt me inderdaad wel een goede toevoeging, die oefeningen zien er echt onwijs leuk uit!

 9. 6 januari 2017 / 17:00

  Superleuk! Ik zit er ook over te denken (voor als ik ooit in mijn leven tijd over heb :’)). Wat voor pennen gebruik je hiervoor? Speciale of gewone balpennen? Zie het niet zo goed op de foto.

  • Tedje
   Auteur
   7 januari 2017 / 12:50

   Hahaha, ja we hebben het zo druk! Ik gebruik fineliners van Zentangle (Zentangle Tool Set – Sakura Pigma Micron Fineliners)!

 10. 7 januari 2017 / 22:25

  Waw wat leuk zeg! Lijkt me ook super gaaf om dit te kunnen maar eerst nog maar eens heeeeeeeel goed oefenen haha

 11. 8 januari 2017 / 10:29

  Ik vind dit echt nog steeds zo mooi om te zien altijd en zou het zelf wel willen proberen ook. Prachtige dingen kun je maken.

 12. 8 januari 2017 / 18:47

  Dit lijkt me zo super gaaf en leuk om te doen! Ik denk dat ik het zelf ook ga kopen! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *