Personal: 13 random questions

Eindelijk weer eens tijd voor een tag! Deze zag ik bij Esmay. Hij heette oorspronkelijk de 15 random questions tag, maar ik heb hem aangepast naar 13. Let’s go!

Waarvan denk je dat je het kan, maar eigenlijk kan je het gewoon helemaal niet?
Geduldig zijn. Ik begin altijd met het goede voornemen om niet ongeduldig te zijn, maar het lukt gewoon niet. Mensen iets uitleggen? Geen geduld voor. ‘Snap je het nu nog niet??’ In sommige situaties kan ik heel goed geduldig zijn hoor, maar soms ook totaal niet.

Wat vind je een moeilijk woord om uit te spreken?
Rumoer. Dat komt door lief vriendinnetje Julie die ooit eens moeite had om dit woord uit te spreken. ‘Rumeur, roemeur, roemuur… Huh hoe spreek je dat uit?’ Sindsdien heb ik er ook moeite mee en moet ik ook altijd aan die lachwekkende situatie denken dat we allebei niet meer wisten hoe we het woord moesten uitspreken.

Wat was je favoriete tv programma uit je jeugd?
Ik vond vroeger Pingu een geweldige serie! Kleine, gekleide pinguïns, te schattig!

Wat vind je het belangrijkst: liefde, beroemdheid, macht of geld?
Dat is een makkelijke, liefde natuurlijk. Geld maakt niet gelukkig zeggen ze, en daar ben ik het ook mee eens. Als je geen mensen om je heen hebt die van jou houden en waar jij om geeft, is het leven niet zo makkelijk lijkt me.

Als je in een tijdperk kon leven, wanneer zou dat dan zijn en waarom?
In de pruikentijd. Prachtige jurken (weliswaar met loeistrakke korsetten) en decadente feesten. Of de jaren ’20 in Amerika: de Charleston tijd. Lange sigaretten, korte jurken, hoofdbanden met veren en parelkettingen.

Als je je gardorobe opnieuw moest kopen uit 2 winkels, welke zouden dat dan zijn?Oef dat is een moeilijke vraag. Ik denk dat ik dan zou gaan voor Zara en H&M. Bij Zara kan ik terecht voor broeken en mooie blazers en vestjes, bij H&M vind ik de basic t-shirts. Bovendien zijn de meeste dingen bij beide winkels ook lekker betaalbaar.

Kun je je herinneren wat je op deze dag, vorig jaar hebt gedaan?
Ik weet niet wat ik vorig jaar deed op deze dag, maar de geweldige app Timehop vertelt mij dat ik twee jaar geleden wist dat ik was ingeloot voor mijn studie journalistiek. ’s Middags ging ik lunchen in Breda. Met Timehop kun je zien wat je één jaar (of meerdere jaren) geleden op social media hebt gezet. Best leuk om een keer te zien!

Heb je terugkerende dromen? Zo je, welke dan?
Jup, vooral enge dromen. Dan word ik achtervolgd in een steegje en als ik omkijk zie ik niks, terwijl ik wel iets hoor. Of dat ik aan het zwemmen ben in een zwembad en dat ineens iedereen weg is en er een word ik achtervolgd door een haai. Dan word ik zwetend wakker en besef ik dat het maar een droom was. Deze dromen komen regelmatig terug en dat is best wel scary eigenlijk, niet?

Wat is je horoscoop?
Leeuw, maar soms ook kreeft. Ik ben op 23 juli jarig en dit valt net op het randje van kreeft en leeuw. In ieder tijdschrift trekken ze de grens anders, maar bij de meesten zie ik toch wel leeuw op 23 juli.

Hoe ziet je droom slaapkamer eruit?
Ruim opgezet met veel lichtinval, een groot tweepersoonsbed, veel kastjes, spiegels, gezellige lichtjes, een mooi schilderij, houten vloer, een boekenkast. Een beetje zoals alle mooie slaapkamers er in tijdschriften uitzien. You know what I mean.

In wat voor positie slaap je altijd?
Op mijn zij met mijn benen opgetrokken :) Dat je het even weet!

Wat draag je op dit moment aan je voeten?
Zwarte slippers van Havaianas.

Heb je een mooi handschrift? Show het!
Ik vind dat ik wel een mooi handschrift heb als ik er mijn best op doe. Op bovenstaande foto heb ik extra netjes geschreven, maar je wil mijn handschrift niet zien als ik snel moet schrijven bijvoorbeeld tijdens een interview.

Neem de tag gerust over!

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

11 Reacties

 1. 30 juli 2013 / 06:24

  leuk om te lezen :) havaianas zitten heeriljk he :)

 2. Jeanne
  30 juli 2013 / 18:22

  Zo weet ik ook weer dat je enge dromen hebt

 3. 30 juli 2013 / 20:00

  Leuke tag, altijd interessant om te lezen en iemand beter te leren kennen!

 4. 31 juli 2013 / 09:50

  Ik kende deze TAG nog niet! Hij is wel echt superleuk :D

 5. 2 augustus 2013 / 10:50

  Wat een gave tag. Ik vind jou handschrift echt super mooi :D

 6. Annick
  10 augustus 2013 / 22:49

  leuke tag, grappig om te lezen!
  ik kan alleen die app niet vinden waar je het over hebt, of is die alleen voor Apple?

  • Tedje
   Auteur
   12 augustus 2013 / 12:18

   Ik weet niet of hij alleen voor Apple is eerlijk gezegd, sorry!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *