Personal update: hoe bevalt het freelancen tot nu toe?

freelance

Als jullie mijn blog een beetje volgen, weten jullie dat ik onlangs een sprong in het diepe heb gemaakt. Ik ging weg bij mijn fulltime baan en ging me voor de volle 100 procent focussen op mijn freelanceklussen. Super spannend! Ben je benieuwd hoe het me bevalt? Lees dan verder. 

Sommige mensen verklaarden mij voor gek: zeg je je fulltime baan op omdat je wil gaan freelancen? Oftewel: vast inkomen iedere maand tegenover niet weten wat je iedere maand op je rekening gestort krijgt. Tsja, het is inderdaad een risico! Maar ik moet zeggen dat alles tot nu toe heel erg goed bevalt. Ik heb afwisselende klussen en ik kan weer meer aandacht besteden aan Teddlicious.nl en Adorablebooks.nl, de boekenblog die ik met drie andere meiden run en dat sinds een tijdje ook ons eigen bedrijf is!

14591922_1290492907678841_8042647911860797440_n

Wat doe ik dan zoal?

Ik krijg vaak de vraag wat voor soort klussen ik dan allemaal doe. Ten eerste ben ik dus druk bezig met mijn eigen blog en Adorable Books, waar ik ook mijn geld mee verdien. Natuurlijk krijg ik niet voor alle blogs die ik schrijf betaald. Als dat wel het geval is, lees je dit altijd onderaan het artikel. Dan staat er bijvoorbeeld: in samenwerking met of dit is een gesponsord artikel. Ik wil altijd transparant zijn tegenover jullie! Verder loopt er nu een klus van KLM voor Flying Dutchman, het Frequent Flyer magazine, echt super leuk! Hiervoor manage ik een bepaald katern in het blad, schrijf en edit ik stukken, heb ik veel contact met de vormgeefster en zorg ik dat alles er uit komt te zien zoals de klant het graag wil. Verder ben ik verantwoordelijk voor het managen van een aantal social media kanalen, bijvoorbeeld die van mijn vaders bedrijf. Ook schrijf ik iedere week een beautyblog voor Chapeau Magazine. Toevallig staat die van deze week vandaag online! Dus als je benieuwd bent, neem hier een kijkje. Daarnaast heb ik af en toe een losse klus voor een bedrijf, zoals teksten of blogs schrijven voor een website.

Thuis werken

Al deze werkzaamheden doe ik vanuit huis. Dat is wel even wennen! Ik was natuurlijk gewend om te werken op kantoor met collega’s, en nu zit ik vooral thuis achter mijn computer op mijn (eigen!!) kantoor. Ik bepaal zelf wanneer ik op sta, wanneer ik ga lunchen en wanneer ik eventjes een frisse neus ga halen buiten. Allemaal voordelen! Ik merk wel dat ik mijn draai nog even moet vinden wat betreft het werkritme, want er is niemand die tegen me zegt: ‘Kom Tedje, nu moet je je bed uit!’ Niet dat ik tot 11 uur lig te slapen, maar ik wil mezelf wel aanwennen om bijvoorbeeld rond een uur of half 9/9 uur achter mijn bureau te zitten. En dat gaat best oké! Ik hoop dat ik in de toekomst meer externe klussen kan gaan doen, zodat ik wat meer onder de mensen kan zijn, maar ik heb nu ook vaak zat afspraken buiten de deur. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in dat dat allemaal goed komt! En hey, ik ben pas net bezig, dus ik mag zeker niet klagen over hoe het allemaal gaat. :-)

Mocht je nog vragen hebben over mijn leven als freelancer, stel ze gerust hieronder! 

Liefs,
Tedje

Psst. Volg je me al op InstagramFacebookTwitter

Volg:
Delen:

24 Reacties

 1. 11 januari 2017 / 12:20

  Wat stoer dat je die keuze hebt gemaakt, inderdaad een grote sprong in het diepe! Succes :)

 2. 11 januari 2017 / 13:41

  Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat. Heel slim om een vaste begintijd te hebben. Zo heb je toch een beetje een vast ritme voor jezelf. You go girl!!

  • Tedje
   Auteur
   13 januari 2017 / 11:40

   Thanks! Ja, ik merk dat jezelf een ritme aanwennen toch best belangrijk is!

 3. 11 januari 2017 / 13:44

  Wat tof dat het je zo goed gaat meid en haha heel slim om gewoon een vaste tijd achter je pc te gaan zitten! Ritme is altijd erg belangrijk! liefs en veel succes met alles, you can do it!

 4. 11 januari 2017 / 17:05

  Dapper dat je deze keuze om je dromen te volgen hebt gemaakt! Fijn dat het zo goed gaat nu, zo’n vast ritme inbouwen helpt daar zeker bij! :)

 5. 11 januari 2017 / 18:13

  Fijn dat het al zo lekker gaat Tedje! Ik vind het binnenhalen van nieuwe klussen behoorlijk lastig, het moet echt uit je netwerk komen, en mijn netwerk is kennelijk schrijfgraag genoeg dat ze mijn schrijfkunsten niet extra nodig hebben.. Goed dat je een beetje ritme begint te kweken, ochtenden kunnen juist zo lekker productief zijn!

  • Tedje
   Auteur
   13 januari 2017 / 11:42

   Je netwerk is inderdaad super belangrijk, dat heb ik nu ook al wel gemerkt! Gelukkig is mijn netwerk best groot al, mede door mijn blog en de stages die ik heb gelopen! Misschien moet je gewoon bedrijven gaan aanschrijven! :-)

 6. 11 januari 2017 / 20:29

  Wauw, wat klinkt dit heerlijk! Zelf doe ik nu de pabo, maar ik zit erover na te denken om hierna een andere studie te doen en ook deze richting op te gaan, dus fijn om zo even achter de schermen te kunnen kijken! :)

  • Tedje
   Auteur
   13 januari 2017 / 11:43

   Leuk, Dineke! Maar de pabo lijkt me ook echt een super leuke opleiding. Vroeger wilde ik altijd juffrouw worden, net als mijn moeder, haha! Succes met het oriënteren!

 7. 11 januari 2017 / 20:43

  Leuk om wat meer inzicht te krijgen wat jij zoals doet als freelancer! ^^ Ik zou zelf die stap niet durven nemen en hou toch liever vast aan mijn vaste inkomen ;).

  • Tedje
   Auteur
   13 januari 2017 / 11:43

   Snap ik ook volledig! Het is ook best spannend allemaal, maar nu kan ik het nog doen! Ik ben jong en freeee (haha) en het bevalt tot nu toe erg goed!

 8. 11 januari 2017 / 20:44

  Wat tof dat je die stap hebt gezet! Het lijkt mij persoonlijk wel moeilijk om zelf je dag in te delen en geen “schop onder je kont” meer te hebben. Ik denk dat er echt dagen zouden zijn dat ik lang in bed blijf liggen. Ben heel benieuwd hoe het je verder af zal gaan, hou je ons op de hoogte? :-)

  • Tedje
   Auteur
   13 januari 2017 / 11:44

   Haha, ja dat bed (zeker ons nieuwe bed dat we afgelopen week binnen hebben gekregen) is wel erg verleidelijk inderdaad. Zeker als je ’s ochtends nog zo lekker warm ligt! Het scheelt dat ik eigenlijk altijd wel zin heb om achter de computer te kruipen en aan de slag te gaan. Ik houd jullie zeker op de hoogte.

 9. 11 januari 2017 / 21:23

  Echt heel dapper dat je de stap hebt gezet! En zo fijn om te horen dat je al aardig wat klussen hebt :) Daar mag je met recht trots op zijn!

 10. 12 januari 2017 / 11:54

  Inderdaad een sprong in het diepe! Fijn dat het zo goed gaat. Ik weet niet of ik het zou durven. En ik zou dat contact met de collega’s toch ook missen, hoor.

  • Tedje
   Auteur
   13 januari 2017 / 12:04

   Ja, je moet je wel op voorbereiden dat je veel alleen bent! Aan de andere kant: je kunt wel lekker doen wat je zelf wil en hoeft met niemand rekening te houden!

 11. 12 januari 2017 / 14:53

  Wat knap dat je die keuze hebt durven te maken. Maar als ik het zo lees lijkt het mij tot nu toe een erg goede keuze. Fijn dat het zo goed bevalt :)

 12. 12 januari 2017 / 21:58

  Super stoer dat je deze stap hebt genomen en wat fijn dat het nu zo goed gaat! Keep up the good work! :D

 13. Frank van Gils - Frank van Gils Catering
  13 januari 2017 / 11:16

  Het uitbesteden van je social media is voor een bedrijf denk ik een must. Het is gewoon een vak apart! Je kan niet overal goed in zijn als ondernemer, of simpeler nog , je hebt er gewoon niet altijd de tijd voor en kan het niet consequent uitvoeren. En als je dat kan overlaten die zo dicht bij het bedrijf staat, dan is dat een plus plus! Aanradertje!

 14. 14 januari 2017 / 12:09

  Wat tof dat je deze keuze hebt gemaakt en dat het zo goed gaat! Succes met deze uitdaging :-)!

 15. 18 januari 2017 / 14:59

  Heel knap van je! Mij lijkt het echt heel gaaf om gewoon je eigen baas te zijn en zelf alles te plannen. Je moet zelf zorgen voor je inkomsten en kan daardoor volgens mij 110% inzetten. Heel benieuwd hoe je dit hebt aangepakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *