Places I’ve been

Places I’ve been

 photo CollageImage-9.png

Reizen, ik ben er dol op. Ik wil nog zoveel zien in de wereld! Vandaag laat ik een aantal plekken zien waar ik ben geweest. Dat was leuk, al die foto’s bij elkaar zoeken! 

Zeeland

 photo CollageImage-8.png

Laten we maar meteen beginnen met de plek waar ik het meest ben geweest: in Zeeland. Als kind kwam ik er iedere zomer en ik heb het altijd heel erg naar mijn zin gehad. Het strand (Westenschouwen) is prachtig en we gingen altijd met super leuke mensen. Toen ik mijn vriend leerde kennen, bleek dat zijn opa en oma een huisje hebben vlakbij waar wij altijd op de camping stonden. Hoe toevallig! Ik kom zeker nog twee keer per jaar in Zeeland. Samen met mijn vriend en zijn ouders of met de vriendenkring van mijn vriend. Je hoeft niet ver te rijden, maar ik heb altijd een ultiem vakantiegevoel als ik in Zeeland ben.

Cyprus

 photo CollageImage-4.png

Een bestemming waar ik nog niet heel lang geleden ben geweest: Cyprus. In juni 2013 ging ik samen met Joni, Gabie en Marèl voor school naar Paphos. We onderzochten hoe het op dat moment was met de crisis. Een week verbleven we in een hotel met zwembad, vlakbij de zee. Ons hoorde je niet klagen. Het was wel aardig warm, voor mij mocht het wel iets koeler zijn. Iedere dag deden we iets voor school: we gingen op pad, we interviewden mensen en we maakten een filmpje. Verder zijn we veel op stap geweest, hebben we alleen maar buiten de deur gegeten ’s avonds (dat is in Cyprus namelijk heel goedkoop!) en heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad met deze drie meiden. Dit jaar staat er als het goed is weer een tripje op de planning met deze meiden. Gabie en Marèl zitten namelijk voor een half jaar in Southampton (Engeland) en Joni en ik willen ze heel graag gaan opzoeken!

Frankrijk

 photo CollageImage-1.png

Een bestemming waar ik ook al heel lang kom is Frankrijk. Zuid-Frankrijk om precies te zijn, vlakbij Biarritz en Bayonne aan de westkust. Sinds 2007 gaan we (mijn gezin en nog een ander gezin) naar dezelfde camping. In de zomer van 2008 leerde ik daar ook mijn vriend kennen. De camping waar we naartoe gaan is ontzettend relaxed. We zitten vlakbij het strand en in no time staan we in Biarritz (mijn favoriete stad!) of Bayonne. Ook gaan we vaak naar San Sebastián in Spanje, dat is ongeveer een uurtje rijden vanaf waar wij zitten. Ik hou van vakanties in Frankrijk. Ik lees acht boeken, we eten altijd heerlijk en het strand is formidable.

 photo CollageImage-2.png

Deze foto’s zijn ook gemaakt in Frankrijk, maar dan op een andere bestemming: aan de oostkust van Frankrijk, in Castellane. In 2011 ging ik met mijn schoonouders op vakantie. Een hele andere vakantie, maar toch was het leuk. We zaten niet aan een strand, maar aan een meer en een rivier. Ook eens leuk! Het weer was prachtig (op een grote onweersbui na).

Italië

 photo CollageImage1.png

 photo CollageImage-5.png

Afgelopen zomer ging ik samen met mijn vriend en nog een ander stelletje naar Italië. We verbleven twee weken op een camping vlakbij Viareggio. We aten twee weken heerlijk: pizza, pasta, carpaccio, gelato. Oh yum! We bezochten Pisa, waar ik uiteraard een ‘hou-de-toren-van-Pisa-tegen-met-je-handen-foto’ maakte. Ik had niet zoveel van deze stad verwacht.  Rondom de toren krioelde het natuurlijk van de toeristen, maar het oude deel van Pisa en het gedeelte van de stad aan de andere kant van de rivier was ook prachtig. Lucca en Firenze waren ook prachtig. Ik hou van Italiaanse steden! Het was wel vrij warm en dat was niet altijd even leuk (ik viel een keer bijna flauw), maar het eten, de gezelligheid en de mooie steden  maakte alles goed.

Barcelona

 photo CollageImage-3.png

In 2010 ging ik op buitenlandse schoolreis naar Barcelona. We verbleven in Pineda de Mar in een hotel. Ook zijn we een dagje naar Tossa de Mar geweest. Ik wil beslist nog een keer terug naar Barcelona. Wat een mooie stad! Ik heb de hoogtepunten natuurlijk al gezien: de Sagrada Familia, Parc Guell, Plaça de Catalunya, Camp Nou, La Rambla, Casa Milà. Ook zijn we op het strand geweest en hebben we gefietst door de stad. Wat ik nog niet heb gedaan? Gegeten in deze mooie stad! Met school belandden we al gauw in de McDonalds of we aten gewoon weer in het hotel.

Parijs

 photo CollageImage-6.png

In 2010 ging ik met school ook een dagje naar Parijs. We vertrokken ’s ochtends heel vroeg en ’s avonds heel laat kwamen we weer terug. In vogelvlucht zagen we de Eiffeltoren, de Notre-Dame, Arc de Triomphe en de Sacré Coeur. Of het de moeite waard was om zo kort te gaan? Zeker wel! Parijs is een prachtige stad en dit was de eerste keer dat ik er ben geweest. Helaas ook de laatste keer, maar daar gaat hopelijk heel gauw verandering in komen. Ik wil namelijk dolgraag weer een keer naar Parijs! Deze keer natuurlijk wat langer om de hele stad te verkennen.

Dit was een greep uit de bestemmingen waar ik ooit ben geweest. Vinden jullie het leuk om een vervolg te zien?

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming? 

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

14 Reacties

 1. 6 februari 2014 / 06:58

  Wat ben je op mooie bestemmingen geweest! Leuk om te lezen :)

 2. 6 februari 2014 / 08:34

  Wauw wat een heerlijke plekken en mooie foto’s! Nu wil ik ook op vakantie haha. Super leuk geschreven en mijn favo plek? Dat is toch wel Polen bij mijn familie. Ik wil ook nog een keer heel graag naar New York :D

 3. 6 februari 2014 / 09:43

  Leuk artikel! Ik wil zelf nog heel graag een keer naar Denemarken :)

 4. Wendy (B)
  6 februari 2014 / 10:25

  Ik ben nog niet veel weggeweest maar ik ga graag naar Londen.

 5. 6 februari 2014 / 12:09

  Leuk om te zien! Ik houd ook heel erg van reizen!

 6. 6 februari 2014 / 12:56

  Zeeland is heerlijk. Heb daar jaren gewoond.

 7. 6 februari 2014 / 14:03

  Cyprus lijkt mij echt super mooi en barcelona is zo leuk!

 8. 6 februari 2014 / 16:57

  Super leuk! Ik ben zelf ook gek op reizen. Ik zou wel eens naar Cyprus willen als ik dit zo zie.

 9. 7 februari 2014 / 21:43

  Haha, Biarritz doet me denken aan de filmfragmenten die ik altijd heb bij Frans. Die gaan over de jongeren daar :P Leuk dat je je vriend hebt ontmoet op vakantie en alle plekken zien er mooi uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *