Plog 11 en 12 juli – Weekendje Den Bosch + tips

 photo weekendje-den-bosch.jpg

Afgelopen weekend was ik in Den Bosch samen met mijn vriend. Een cadeau van mij aan hem, nog voor zijn verjaardag! Ik heb het hele weekend foto’s gemaakt en in deze plog deel ik met jullie wat we hebben gedaan!

 photo IMG_6539.jpg

Good morning! Zaterdagochtend pakte ik om 9 uur de bus, maar eerst even eten: een boterham met Nutella en een kiwi gold. Lekker!

 photo IMG_6540.jpg

Dit had ik aan, want het beloofde prachtig weer te worden! Het jurkje is van Studio Mo en die heb ik pas nieuw! De slippertjes zijn van Manfield en die heb ik ook laatst pas gekocht.

 photo IMG_6542.jpg

In de trein las ik Niet te filmen van Sophie Kinsella, een boek dat pas half juli verschijnt. Ik mag hem alvast lezen voor Adorable Books! Vandaar dat er ook ongecorrigeerd leesexemplaar opstaat.

 photo IMG_6544.jpg

Op het station stond mijn vriend al op me te wachten. We dropten onze spullen bij de Bed & Breakfast (daar later meer over!) en liepen door naar de stad. Hello Den Bosch!

 photo IMG_6546.jpg

De Sint Jan.

 photo IMG_6558.jpg

We maakten natuurlijk even een selfie. Dat hoort erbij!

 photo IMG_6565.jpg

We kochten kaartjes voor een rondvaart op de Binnendieze. Deze kaartjes kun je kopen in de Molenstraat, vlakbij de plek waar je opstapt als je de historische route (de route die wij hebben gedaan) gaat doen. Het kost 7 euro per persoon.

 photo IMG_6567.jpg

Het is echt super leuk om een boottochtje te maken! Het was prachtig weer en de tocht duurt 50 minuten. Heel bijzonder dat de Binnendieze gewoon onder de binnenstad doorgaat. Op een gegeven moment zei de schipper: nu varen we onder de V&D door. Bizar! Echt een aanrader als je dit nog nooit hebt gedaan en je gaat een dagje of een weekendje naar Den Bosch.

 photo IMG_6576.jpg

Sommige stukjes zijn echt ontzettend smal en dan moet je je armen en ellebogen binnen boord houden. En soms moet je ook bukken! Voor mensen met claustrofobie is dit denk ik geen leuke ervaring.

 photo IMG_6577.jpg

We hadden honger gekregen en lunchten bij Dit op de Snellestraat. We namen allebei een Turkse pizza. Hij was lekker, maar niet super bijzonder ofzo! Wel zaten we lekker buiten in de schaduw, want het was best warm geworden.

 photo IMG_6579.jpg

Leuk gezicht zo, deze fiets voor dit schattige winkeltje!

 photo IMG_6581.jpg

We besloten daarna naar Food Truck Festival Trek te gaan, dat op het Paleiskwartier gehouden werd, aan de andere kant van het station.

 photo IMG_6583.jpg

Wat een super leuk initiatief is dit toch.

 photo IMG_6584.jpg

Overal staan leuke (en vooral mooie!) kraampjes met eten en drinken. Dit was een poffertjeskraam.

 photo IMG_6587.jpg

Op het dak stonden ze burgers te maken!

 photo IMG_6604.jpg

Het was echt heel warm, dus wij waren wel toe aan wat verkoeling. We kochten een lekkere limonade met munt en limoen.

 photo IMG_6608.jpg

Chillen. We hebben lekker op de grond gezeten aan het water en op een gegeven moment hadden we een plekje in de schaduw gevonden. Lekker mensen kijken, kletsen: gezelligheid dus.

 photo IMG_6612_1.jpg

Aan het einde van de middag liepen we terug naar ons Bed & Breakfast: De Uilenburg in het Uilenburgstraatje. Vanaf 4 uur was onze kamer klaar. De B&B ligt trouwens op 7 minuten loopafstand van het station, echt midden in de stad dus. Wat een ideale ligging!

 photo IMG_6613.jpg

De B&B zag er echt heel mooi uit en alles was super netjes! We sliepen op zolder en daar hadden we onze eigen badkamer. Super fijn!

 photo IMG_6614.jpg

We waren best moe geworden van het lopen en het warme weer, dus we ploften neer op bed.

 photo IMG_6615.jpg

Om half 8 hadden we gereserveerd bij LUX in de Korte Putstraat. We namen het Super de LUX menu. We begonnen met brood met lekkere smeersels. We zaten trouwens lekker in de binnentuin, waar het nog heerlijk aangenaam was tot laat in de avond.

 photo IMG_6616.jpg

Daarna kregen we allerlei kleine hapjes: een kreeftenbitterbal, een stukje rauwe tonijn met wasabipitjes en “Happy Heilbot”.

 photo IMG_6617.jpg

Daarna kregen we een glaasje Bisque, dat is schaaldierensoep. Heel erg lekker!

 photo IMG_6618.jpg

Het hoofdgerecht: Surf & Turf, kreeft & tournedos.

 photo IMG_6619.jpg

Het toetje was toch wel heel bijzonder en super lekker: Sgroppino, een drankje met roomijs, prosecco, limoen en nog een andere sterke drank.

We hebben de hele avond super gezellig gekletst, veel gelachen. Kortom: het was een heerlijke avond.

 photo IMG_6623.jpg

Good morning! De bedden sliepen heerlijk en om 10 uur werd ons ontbijtje op onze kamer gebracht door Anja, de eigenaresse van de B&B. Wat een uitgebreid ontbijt! Eigenlijk was dit gewoon een brunch, haha.

 photo IMG_6626.jpg

Om 12 uur gingen we de stad in om te shoppen. Mijn vriend had wat dingetjes nodig en ik ook.

 photo IMG_6630.jpg

Na al een heleboel winkeltjes in en uit geweest te zijn, hadden we rond half 3 toch wel trek gekregen. Tijd voor een Bossche Bol, want die kan natuurlijk niet ontbreken als je in Den Bosch bent.

 photo IMG_6631.jpg

Het was trouwens lekker druk in de stad, want ‘Levenslied’ was aan de gang. Niet helemaal ons ding, maar er waren wel veel mensen!

De hele dag was ik op zoek naar donkerblauwe pumps voor onder mijn nieuwe pak (ja, echt!) dat ik heb gekregen voor mijn diploma-uitreiking. Foto’s volgen, beloofd! Ik heb alle schoenwinkels van Den Bosch gehad en om kwart voor 5 begon het wel een beetje te kriebelen. Ik had namelijk nog steeds geen schoenen gekocht en om 5 uur zouden de winkels dichtgaan. Ik had de moed al bijna opgegeven, totdat we nog één winkel in gingen. En jawel, daar stonden ze! Ik deed ze aan en ze pasten perfect. Wel aan de dure kant, maar donkerblauwe pumps zijn altijd goed en ik kon het gewoon bijna niet geloven dat ik alsnog schoenen had gevonden, haha!

 photo IMG_6633.jpg

Van al dat shoppen hadden we best weer honger gekregen. We besloten te gaan eten bij Stefano’s, een Italiaans restaurant dat aan ons getipt werd via Twitter. Blijft toch een handig medium voor zulke dingen. Bedankt voor de tip, Kelly, want het was echt heerlijk! Ik nam een pizza carpaccio en mijn vriend een pizza calzone met verschillende kazen.

Daarna was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan. We haalden onze spullen op bij de B&B (die daar gewoon konden blijven staan de hele dag, super fijn!) en liepen door naar het station. Daar scheidden onze wegen weer. Het was een super gezellig weekend en hoewel ik al vaker in Den Bosch was geweest, dit weekend heeft de stad mijn hart toch echt een beetje gestolen!

Kom jij wel eens in Den Bosch?

Liefs van Tedje

Volg:
Delen:

19 Reacties

 1. Jeanne
  14 juli 2015 / 07:37

  Geweldig wat een mooie blog, fijn dat je nog schoenen gevonden hebt

 2. 14 juli 2015 / 08:45

  Klinkt als een super leuk en gezellig weekend! Ik heb in Den Bosch een tijdje op school gezeten en toen kwam ik ook regelmatig in de stad daar. Erg leuk daar!

 3. 14 juli 2015 / 09:03

  Superleuk om Den Bosch eens anders te zien dan als je eigen stad. Volgens mij hebben jullie een top weekend gehad! Herinnert me er ook aan dat ik snel weer moet gaan eten bij Stefano’s haha. De bed & breakfast ziet er trouwens ook echt heel goed uit.

 4. 14 juli 2015 / 09:24

  Ziet er uit als een heerlijk weekendje! En een Bossche bol is soms heerlijk! (:

 5. 14 juli 2015 / 10:32

  Ik vind Den Bosch een heerlijke stad.. Vooral om schoenen te shoppen echt tof aangezien ze ontzettend veel schoenenwinkels hebben :-)! Wat zijn je jurk en slippertjes leuk, staan je goed hoor :-)!

 6. 14 juli 2015 / 10:33

  Wat een leuk weekend zeg en wat heerlijk al die food-foto’s krijg er gewoon trek van! :)

 7. 14 juli 2015 / 10:50

  Ah deze post komt echt als geroepen, ik ga toevallig donderdag en vrijdag richting Den Bosch met mijn vriend! <3

 8. 14 juli 2015 / 11:36

  Hmmm heerlijke food foto’s zitten er tussen! En gelukkig heb je nog pumps kunnen vinden :)

 9. 14 juli 2015 / 13:19

  Leuke foto’s, het ziet er uit als een gezellig weekend! Dat diner bij LUX ziet er erg lekker uit :)

 10. 14 juli 2015 / 19:01

  Leuk weekendje weg! Ik ben er ook wel eens geweest en toen heb ik ook bossche bollen gegeten haha lekker!

 11. 14 juli 2015 / 20:05

  Leuk om te lezen, en leuke foto’s! ik woon dichtbij Den Bosch en ik kom er super vaak. Ben er vanmiddag nog geweest :)

 12. 15 juli 2015 / 00:48

  Leuk dat je het zo naar je zin hebt gehad in Den Bosch! Ik woon er vlakbij dus ik kom er vaak, zo’n fijne gemoedelijke stad!

 13. 15 juli 2015 / 07:20

  Ah wat super leuk zo’n weekendje Den Bosch. Ziet er erg geslaagd uit. En het Food Truck festival is zo leuk, ik ga altijd graag naar zulke dingen. Hihi! Leuke foto’s!

 14. 15 juli 2015 / 20:44

  Heerlijk Den Bosch! Vind het zo’n leuke stad om te winkelen en een Bossche Bol kan natuurlijk niet ontbreken. Dat jurkje staat je echt heel goed, heb je die toevallig ergens online besteld?

  • Tedje
   Auteur
   17 juli 2015 / 16:47

   Ah, dankjewel! Nee, niet online besteld! Hij is van Studio Mo geloof ik. Maar weet ik niet zeker!

 15. 16 juli 2015 / 12:36

  Wat een heerlijk weekend, ik kom echt nooit in Den Bosch, maar als ik jou foto’s zo zie, ziet het er echt heel erg gezellig uit! En wat een leuk jurkje heb je aan zeg :).

  • Tedje
   Auteur
   17 juli 2015 / 16:47

   Het is ook echt heel erg leuk! Dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *