Plog 19 januari: fotoshoot en uit eten bij Restaurant Pakhoes

plog01
Iedere week laat ik zien wat ik die week heb gedaan, maar eens in de zoveel tijd vind ik het ook leuk om een hele dag vast te leggen met foto’s. Zo ook gisteren! Ik had een fotoshoot en ik ging voor Maastricht aan Tafel uit eten bij Restaurant Pakhoes, waar ik een kijkje in de keuken kreeg én zelf aan de slag werd gezet. Geheel in stijl gekleed met een koksbuis!

plog1

Mijn dag begon met een ontbijtje aan het aanrecht met een cracker met smeerkaas en een kop thee. // Terwijl mijn thee aan het afkoelen was, was het tijd om mijn haar te föhnen. Ik ben nog steeds zo blij met deze supersonische föhn van Babyliss! Binnen anderhalve minuut is mijn haar gewoon droog, echt bizar!

plog2

Tijd om aan het werk te gaan. Ik werk vandaag aan mijn klussen voor KLM en EVA Air. Een luchtvaartmaatschappij dagje dus, haha! // Tijd om te lunchen en dat gebeurt meestal zo: achter mijn bureau! Ik maak twee boterhammen met kaas en komkommer en een kleine salade met feta.

plog3

Ondertussen kijk ik de nieuwe video van 2WMN. Ik kijk niet zo heel veel filmpjes van youtubers meer, maar Willemijn en Martine blijven altijd favoriet! // Dit is trouwens de outfit die ik draag: een grijze jeans van Levi’s en een trui van Colourful Rebel.

plog4

Om 2 uur heb ik met Ellis afgesproken in de stad om foto’s te maken. Het is heerlijk weer, dus ik besluit te lopen. Ik heb mijn nieuwe leren boots van Ecco aan, ze lopen zo lekker! // Sunny Maastricht!

plog5

We schieten foto’s op de markt voor Ellis en daarna lopen we door naar de maas, waar we een coole graffitimuur spotten. // Alvast een kleine sneak peek van de foto’s die we hebben gemaakt!

plog6

We hebben heel wat foto’s gemaakt zonder jas, dus daarna moesten we even opwarmen! We streken neer bij Café Local waar we cappuccino bestelden. // Nog even een snelle selfie voordat we afscheid nemen! Het was een hele gezellige middag, maar we zijn ook echt productief geweest en hebben veel foto’s kunnen maken. Dat is altijd fijn!

plog7

Daarna wandel ik weer terug naar huis. Onderweg even een snelle foto bij de bloemenwinkel omdat het er zo gezellig uit zag. // Deze kerk is zo waanzinnig mooi! Lijkt toch net alsof je in Parijs bent?

plog8

Ik werk nog even wat voordat mijn vriend thuis komt en daarna lopen we samen naar de stad. Ik ben namelijk uitgenodigd door Bezoek Maastricht om bij Restaurant Pakhoes voor te proeven voor Maastricht aan Tafel. // Van 21 januari t/m 4 februari kun je voor €29,50 p.p. een 3-gangenmenu eten in 11 deelnemende restaurants in Maastricht. Van ieder menu gaat 50 cent naar het goede doel Stichting Stille Armen Maastricht.

plog9

Ik was nog nooit bij Restaurant Pakhoes geweest, maar het ziet er van binnen echt heel gezellig uit. Ook de ligging van het restaurant is perfect: aan de Maas! Beter kun je het niet hebben. We werden super vriendelijk ontvangen door Yvonne Wolfs en haar zoon Yves. Het is een echt familierestaurant, want haar man Guidy is de chef-kok van Pakhoes. We kregen eerst wat brood met boter en lekkere pistachenootjes met een glaasje cava. // Daarna werd de eerste gang geserveerd: een gerookte zalm bonbon met tartaar van verse zalm en rivierkreeft en een heerlijke bijpassende wijn.

plog10

Tijd voor het tweede gerecht. Dit is het tussengerecht en zit niet inbegrepen bij het 3-gangenmenu, maar dit kun je voor 5 euro extra bij bestellen. En dat zou ik zeker doen, want deze bospaddestoelensoep gevuld met shiitake en kastanje was echt heerlijk! // Daarna was het tijd om zelf aan de slag te gaan, super leuk. Ik kreeg een koksbuis aan en we mochten een kijkje in de keuken nemen. Chefkok Guidy vertelde over de verse ingrediënten van het hoofdgerecht dat we daarna kregen.

plog11

Maar ik moest ook zelf aan de slag! Ik was helemaal in mijn element, haha!

plog12

We keken toe hoe de borden opgemaakt werden, ook echt heel leuk om te zien.

plog13

En daarna mochten we onze eigen borden meenemen naar onze tafel! // Ondertussen werden er ook al toetjes gemaakt voor andere tafels… Zo wisten wij wat er al zou komen en dat beloofde veel goeds…

plog14

Het hoofdgerecht serveerden we dus zelf, echt heel leuk! Uiteraard weer met bijpassende wijnen, al sloeg ik de rode wijn even over en ging ik door op wit. We aten zwijnshaas biefstuk met cumberlandsaus, rodekool, spruitjes, spinazie en een aardappeltorentje. Het vlees (gesneden door mij!) was echt heerlijk mals. // Daarna kregen we het toetje: hazelnoten ijsparfait met karamelsaus, gojibessen, een hoorntje gevuld met hangop en pistachenootjes. Super lekker! Ook hier kregen we een bijpassende desertwijn, die heerlijk was.

plog15

Hier zie je nog even het menu dat we kregen. Dit is trouwens precies hetzelfde menu als Menu ‘de la semaine’ dat ze normaal serveren voor €37,50. // Als afsluiter dronken we nog een kop thee (en mijn vriend koffie). Hier kregen we weer allerlei zelfgemaakte lekkernijen bij.

Naast dat we ontzettend lekker hebben gegeten, hebben we ook een hele leuke avond gehad. Het was natuurlijk geweldig dat we een kijkje mochten nemen in de keuken, maar de familie Wolfs legde ons ook écht in de watten, en dat doen ze bij iedere klant. Ze komen een praatje maken en je merkt gewoon aan alles dat ze ontzettend veel hart voor de zaak hebben. Ze doen dit niet voor niks al 28 jaar. Goed om te weten: tijdens Maastricht aan Tafel is Restaurant Pakhoes alleen open van 21 t/m 23 januari. Klik hier voor alle deelnemende restaurants van Maastricht aan Tafel.

Liefs,
Tedje

Psssst, volg jij mij al op Instagram?

Volg:
Delen:

8 Reacties

 1. 20 januari 2018 / 12:35

  Het eten ziet er allemaal lekker uit. Ben benieuwd naar de foto’s van je shoot

  • Tedje
   Auteur
   22 januari 2018 / 10:27

   Het was ook echt heel erg lekker! En over de foto’s van de fotoshoot: die komen binnenkort allemaal online, dus stay tuned!

  • Tedje
   Auteur
   22 januari 2018 / 10:27

   Ja dat was echt super leuk! En dat was het ook, echt een aanrader!

 2. Jeanne
  20 januari 2018 / 16:41

  Het ziet er allemaal lekker uit
  De koksbuis staat je goed Tedje

 3. Joyce
  23 januari 2018 / 09:32

  Wat sta je te shinen in je koksbuis! Super gaaf joh. :) En natuurlijk suuuuper fijn dat je nog steeds fan bent van de Sensor Fohn. #makesmyday

  • Tedje
   Auteur
   23 januari 2018 / 17:14

   Haha echt he! Mijn vader was trots op me als eigenaar van een cateringbedrijf ;-) Hihi jaa gebruik hem zo vaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *